Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bucsupeti

senior tag

válasz adam_ #7758 üzenetére

SQL VBA-ban pl itt van egy példa, de a google találati oldalt érdemes végigböngészni....

Az SQL az nem egyenlő MySQL-el, de az tény hogy mysql adatbázison lehet sql parancsokat futtatni. :)
    Ha mysql a platform, akkor nézd át. Ha mondjuk SQL Server akkor pedig a TransactSQL-be kellene belemerülni. Szóval tudni kéne miben kell dolgozni. Ha általános SQL ismeret kell akkor bármilyen eszköz megfelel (még Access is).

A makrózást te honnan veszed? Mondták hogy "makróznod kell"? Nem teljesen értem ezt, mert nem tudom mit kell érteni "makrózáson". Ha belső parancsnyelve van a rendszernek (én ezt tippelem) akkor az egy eléggé konkrét programozási nyelv, ami szerintem nem makró (de lehet hogy ezt értik makrózás alatt). Szerintem ha tudsz programozni akkor bármilyen beépített nyelvvel elboldogulsz előbb utóbb. Ami a lényeg ilyen esetben az az hogy az alkalmazás osztályhierarchiáját ismerd meg. Ha ez egy saját rendszer akkor szerintem nem azt fogják várni tőled hogy odamész és összedobsz egy komplett ügyviteli rendszert, hanem az hogy egy referencialeírást a kezedbe adva egy egyszerű feladatot adnak. A lényeg hogy tudd hogy mit kell keresni és azt össze tudd rakni a beépített nyelvvel. Ha sikerülne megtudnod hogy mi a nyelv az nagy segítség lenne, mert teszem azt Java is lehet, vagy Javascript esetleg VBScript, vagy valami jó német kulcsszavakat használó saját szkriptnyelv...

Én azt tudom elképzelni hogy van egy csomó modulból, osztályból álló sok mindenre képes találmánya a cégnek, ami alapban semmit sem (vagy csak nagyon minimális dolgokat) tud, de szinte bármire felokosítható. Jön a megrendelő, megmondja hogy neki pontosan mi kell. Hogyan akar dolgozni a Julika meg a Marika. Milyen képernyői legyenek és milyen listát akar gyártani, nyomtatni, kiküldeni stb... Miután ez megvan akkor a nagy rendszer moduljaiból össze kell rakni az igényeknek megfelelő alkalmazást

Új hozzászólás Aktív témák