- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
válasz
Jim Tonic #5721 üzenetére
ertem mit mondasz, en felhoznam az analitikus gondolkozas es tarsai kozhelyet, mert szerintem fontos. tehat, hogy egy kicsit kontextusba helyezzem a mondanivalom: utolso eves hallgato vagyok elmeleti informatikan, es oktobertol dolgozok felallasban iskola mellett (azelott is csinaltam kisebb dolgokat, de most rendesen). a ceg ahol vagyok kevesbe formalis, tehat nem rajzolunk folyamatabrakat, nincs sokszintes hierarchia, hanem egy egesz projektet visz egy csapat (es ez tetszik is nekem).
amit szerintem az iskola adott:
1. gyorsan tudok alkalmazkodni uj dolgokhoz: elso heten ahogy munkaba alltam kaptam olyan dolgot amit eletemben nem lattam (es mas se a cegnel, ezert adtak nekem, amig betanulok). meg kellett vele birkozni. azutan mar programozasban szinten kaptam feladatot, es egy reszet olyan nyelven kellett csinalni amivel nem talalkoztam addig. nem tudok arra tamaszkodni, hogy az osszes ilyen konkret feladatra felkeszit az iskola.
2. jol tudok analizalni a problemakat. miutan megvoltak a kezdo korok, rambiztak egy nagyobb munkat, amihez nekem kellett utananezni az elmeleti reszenek is (nem egy brutalis dolog, de sokat segitett, hogy pl tudtam, miert jo a sik felosztasara quadtreet hasznalni..), es megtervezni az egeszet. ennel a resznel nem sokat segitett volna, hogy tudok valamilyen konkret technologiat - mint emlitettem, egy szamomra ismeretlen nyelven kellett megoldanom. erre viszont felkeszitett az, hogy eveken at nehez feladatokat kellett megoldanom, megha elvont modellekben is.ehhez hozzatartozik termeszetesen, hogy kozben kepzem magam, hogy implementalni is tudjam amit akarok, viszont ugy latom, hogy ezt konnyebb es gyorsabb konyvekbol es kollegaktol elsajatitani mint azt a gondolkozasmodot amit az iskolaban probalnak belenknevelni.
azzal amit ArchElf ir egyetertek, valoszinuleg a megoldas az, hogy jobban szetosszak az alap es mesterkepzest. nem tudom nalatok mennyire mukodik az elv, nalunk csak felosztottak valahogy a regi 5 eveset, es nem sokan vannak akik otthagynak 3 ev utan az iskolat. tehat valahol meg kell kulonboztetni azokat az embereket akik uzemeltetni, felugyelni, azaz nem ujat alkotni, hanem a meglevoket hasznalni akarjak, es azokat akik az e mogott rejlo problemak erdekelnek. nekem a velemenyem tovabbra is az, hogy a gyakorlati tudas skatulya tul nagy ahhoz, hogy mindenre felkeszithessen az egyetem, ezert tobb ertelmet latom annak, hogy specifikus kepzeseket vegezzen az ember, ilyenekbol van egy rakas, es tobbnyire a munkaltatok is nagyra ertekelik.
utolso gondolat pedig, hogy nyilvan mindannyian mast csinalunk, es mast varunk el az iskolatol. en ugy erzem jol valasztottam, bar ezt igazabol csak evek mulva mondhatom majd jogosan. egyenileg kell eldonteni, mivel is akarunk foglalkozni, valasztani egy iskolat ami megadja az alapot, es aztan "Könyvek, böngészés, gyakorlás, évek."
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone-t használók OFF topikja
- Hardcore café
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- alza vélemények - tapasztalatok
- Bittorrent topik
- Witcher topik
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- AMD AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BT/Win11)
- Exclusive ajánlat! Eladó Dobozos 14" colos LG GRAM 14 i7-1165G7/16gb ram/512SSD nincs 1kg!
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo FMC RC2 drón új állapotban
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón 6 akkumulátorral - Garancia, Care Refresh
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - Garancia, Care Refresh
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Bontatlan Honor 400 Lite 8/256 Velvet Grey, Dual SIM
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- GeForce RTX 2070 (OEM HP) Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest