Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz stevve #5258 üzenetére

"Ebben igazad van, ez tényleg kivétel, itt nincs mit tenni, valahogy le kell írni. :)
    A különböző UML diagramokat valóban tudnia kell olvasni egy fejlesztőnek, mert lehet rá szükség, Ezt ki is felejtettem az előbb. Jó is, hogy írtad.
    "Ami igazából a mondanivalóm, az az , hogy az UML teljesen alkalmas ezen megbeszélések alkalmával információátadásra, ideiglenes dokumentációként."
    Abszolút így van. Ideális esetben mindenki érti és könnyű így megbeszélni, hogy közben táblán, bárhol rajzolgatunk. Csak sajnos sokszor a jelmagyarázattal kell kezdeni, ami elég időrabló. :)"

Most a végére rájöttél, hogy az UML mégsem csak egy helykitöltő baromság, ami remélhetőleg egyre kevesebb teret fog kapni a fejlesztésben? :P

Amúgy látom időközben modderrel regényeket írtatok, úgyhogy túl sokat nem tudok hozzátenni, úgy kiveséztétek, alapvetően modderrel értek egyet, persze Te is sok igazságot mondtál.

• modder

aktív tag

válasz stevve #5258 üzenetére

Nem tudom milyen a kódból generált XML doksi. Amit én használtam az a Doxygen, ami feloldja az asszociációkat a jól dokumentált Osztályok és függvények között, majd ezt egy jól érthető HTML vagy PDF formátumban kimenti osztálydiagramokkal együtt. Sőt, léteznek olyan szoftverek is, amik pusztán a kód olvasásából megértik az együttműködéseket, és az alapján generálnak diagramokat. Ezzel felváltható a kézzel megírt végleges fejlesztői dokumentáció egy része is. Nyilván az olvasható, jól dokumentált kód erény, de nem lesz ettől rendszerszinten áttekinthető.

Most mindannyian sokkal okosabbak lettünk :D

Új hozzászólás Aktív témák