Hirdetés
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
De te most melyik irányból nézed a dolgokat? Igen is nem jó dolog ha egy kód komplex. Komplexitását ne a mennyisége adja hanem az összetettsége szerintem. Egy komplex kód és én itt most a töb 100 soros függvények összeségéről beszélek, vagy próbáltam beszélni nem jó.
És ez nem butaság. Szerintem a coding style és a "teszt lefedettség" - itt megint mit értünk nem a code review része. Annak előtte kell megtörténnie normál esetben automatikusan (pl. sonar qube + egyéb linter).
-
cucka
addikt
Jókat írsz, pár random gondolat:
- A fejlesztők többsége nem tud különbséget tenni az essential és az accidental complexity fogalmak között, és ez meg is látszik a munkájuk minőségén.
- Nekem a szoftveres komplexitás nagy kedvenc interjú témám, sajnos nagyon ritka az a versenyző, akivel egyáltalán eljutok ide. Tényleg, ti nem vettétek észre, hogy a diplomás, profi, sok év tapasztalattal rendelkező programozók többsége egyszerűen nem tud programozni?- Ez a Datomic nagyon szexi. Igazából eddig is tudtunk hasonló, objektum-history alapú adatstruktúrákat csinálni pucér sql-el, de na, ígéretes.
- A YAGNI elv lényege pont az, hogy ha valamire jövő hónapban lesz szükséged, akkor jövő hónapban írod meg. Falra tudok mászni attól, amikor a fejlesztők előre gondolkoznak és általánosítanak, 10-ből 9 alkalommal az lesz belőle, hogy kiderül, segg hülyék az üzleti igényekhez, és fogalmuk sincs, milyen absztrakciókra lesz szükség a jövőben.
-
Uhh, nem akartam én ennyire mélyen belemenni.
Tömören próbáltam megfogalmazni alapvető trendeket, amiket látok. Nyilván nem a gányolásra gondoltam az egyszerűség alatt, hanem arra, hogy az üzleti igényre nem a pmonitor által folyamatosan pedzegetett elv a válasz, hanem a peremfeltételek mellett (fenntarthatóság, stabilitás, fejleszthetőség, biztonság, stb.) az egyszerű és gyors implementáció. Egy AI leletező szoftver kódbázisa nyilván komplexebb lesz, mint egy random Java weboldalé. De amúgy nincs köztünk vita semmiben.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- LED világítás a lakásban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elite: Dangerous
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 9th Gen 256GB, Wi-Fi+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 Pro 3400G 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1070 8GB RAMPAGE Shiva 450W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tömören próbáltam megfogalmazni alapvető trendeket, amiket látok. Nyilván nem a gányolásra gondoltam az egyszerűség alatt, hanem arra, hogy az üzleti igényre nem a pmonitor által folyamatosan pedzegetett elv a válasz, hanem a peremfeltételek mellett (fenntarthatóság, stabilitás, fejleszthetőség, biztonság, stb.) az egyszerű és gyors implementáció. Egy AI leletező szoftver kódbázisa nyilván komplexebb lesz, mint egy random Java weboldalé. De amúgy nincs köztünk vita semmiben.