- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Gaming notebook topik
- Véletlenül kikerült az FSR 4 forráskódja a GitHubra
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
De te most melyik irányból nézed a dolgokat? Igen is nem jó dolog ha egy kód komplex. Komplexitását ne a mennyisége adja hanem az összetettsége szerintem. Egy komplex kód és én itt most a töb 100 soros függvények összeségéről beszélek, vagy próbáltam beszélni nem jó.
És ez nem butaság. Szerintem a coding style és a "teszt lefedettség" - itt megint mit értünk nem a code review része. Annak előtte kell megtörténnie normál esetben automatikusan (pl. sonar qube + egyéb linter).
-
cucka
addikt
Jókat írsz, pár random gondolat:
- A fejlesztők többsége nem tud különbséget tenni az essential és az accidental complexity fogalmak között, és ez meg is látszik a munkájuk minőségén.
- Nekem a szoftveres komplexitás nagy kedvenc interjú témám, sajnos nagyon ritka az a versenyző, akivel egyáltalán eljutok ide. Tényleg, ti nem vettétek észre, hogy a diplomás, profi, sok év tapasztalattal rendelkező programozók többsége egyszerűen nem tud programozni?- Ez a Datomic nagyon szexi. Igazából eddig is tudtunk hasonló, objektum-history alapú adatstruktúrákat csinálni pucér sql-el, de na, ígéretes.
- A YAGNI elv lényege pont az, hogy ha valamire jövő hónapban lesz szükséged, akkor jövő hónapban írod meg. Falra tudok mászni attól, amikor a fejlesztők előre gondolkoznak és általánosítanak, 10-ből 9 alkalommal az lesz belőle, hogy kiderül, segg hülyék az üzleti igényekhez, és fogalmuk sincs, milyen absztrakciókra lesz szükség a jövőben.
-
Uhh, nem akartam én ennyire mélyen belemenni.
Tömören próbáltam megfogalmazni alapvető trendeket, amiket látok. Nyilván nem a gányolásra gondoltam az egyszerűség alatt, hanem arra, hogy az üzleti igényre nem a pmonitor által folyamatosan pedzegetett elv a válasz, hanem a peremfeltételek mellett (fenntarthatóság, stabilitás, fejleszthetőség, biztonság, stb.) az egyszerű és gyors implementáció. Egy AI leletező szoftver kódbázisa nyilván komplexebb lesz, mint egy random Java weboldalé. De amúgy nincs köztünk vita semmiben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- iPhone topik
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen routert?
- Elektromos autók - motorok
- Linux Mint
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Vostro 5590 15.6" FHD IPS i7-10510U MX250 16GB 500GB magyar vbill gar
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D / RTX 5070Ti / 32GB DDR5 /1TB SSD
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe gar
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dali Opticon LCR mk2 fekete hangfalpár
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3162, 100% Akkumulátor
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest