- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dabadab #11472 üzenetére
köszi akkor még két kérdés
mind1 hogy ha számokat akarok összeadni/kivonni/szorozni/osztani, akkor char-vagy int ként tárolom és adom össze?
és ha mm0-ba rakja az elek összegét, akkor tömbként tárolja az mm0 ba vagy 1 számként? ergó ha ugye az összegre vagyok kíváncsi, akkor simán belerakom egy változóba az mm0 értékét és kész, vagy egy változó tömbbe kéne rakni?
A tanár által adott kód annyit csinál, hogy az mm0 regiszterbe (ami egy 64 bites MMX regiszter) berakja az A tömböt (ami persze nem short int, hanem char és nem öt eleme van, hanem nyolc), az mm1 regiszterbe meg a B-t, aztán a kettőt összeadja és az eredményt ott látod az mm0* regiszterben.
-egyrészt ez miért jó ha így csinálom/csinálja? ezt a részét egyáltalán nem értem, charként tárolom a számot, akkor a ascii kódját adná össze? bár nem, mert akkor nem jól adta volna össze a 2 számot
ne haragudj, hogy ennyire értetlen vagyok, de alapvetően c/c++/c# vonalon mozgok, és ez elég messze áll tőlem jelenleg, nehéz nekem feldolgozni agyilag hogy mi történik... ráadásul asm ben nincs is olyan szintű segítség mint a többi nyelvnél, hogy beírok egy parancsot és ki dob csomó kódot a google, és egyértelműen el van magyarázva(vagyis nekem nem egyértelműek a találatok)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3221
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest