- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Gaming notebook topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Androidos tablet topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
thunder1991 #299 üzenetére
-
thunder1991
tag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni nekem
Adott egy LGA1156-os deszka aminél a CPU foglalatnál az egyik lábnak a fele letőrt.
Az lenne a kérdésem hogy azt itthon én valamilyen módszerrel javíthatnám-e ha nem is véglegesen de legalább átmenetileg? -
Unique1337
csendes tag
Sziasztok.
Nekem nem a procin, hanem az LGA 1150-es lapomon hajlottak el lábak.
Nem találtam ilyesmi topikot, elnézést, ha rossz helyre írok.
Lehet ezzel valamit kezdeni?
Képem is van róla.
U.i: Jelen állapotában nem működik így -
Akosx22
csendes tag
Nekem is sikerült a már 5 éve jól működő procim lábait elhajlítanom, úgyhogy írtam egy privátot
Szegény Phenom jobb sorsot érdemel
-
helkis
veterán
válasz
matheuszka #292 üzenetére
ott a procilábak valójában alaplap lábak, tűvel visszaegyengetheted, de sok esetben le is törnek, ezek nem ide-oda- hajlításra lettek tervezve..
ha letörik és gyári minőséget akarsz, akkor foglalatcsere következik.. ami nem olcsó mulatság.. magyarul olcsóbb ha veszel egy másik lapot.. persze próbálkozni lehet..ha sikerül is visszaegyengetni, akkor következő procicserénél megint lehet hogy el kell játszani a mutatványt..
rosszabb esetben nem fog rendesen érintkezni pl az egyik láb, ami erős melegedéssel, sőt égéssel is járhat, akkor a lap és a proci is kuka, vagy kitudja még mi..üdv! helkis
-
baleee89
aktív tag
privát akart lenni
-
matheuszka
csendes tag
HELP!!! Elhajlott 4-5db prociláb és 1 el is van törve mit tudok vele kezdeni? Socket 1150
-
AbsonIZE123
újonc
Sziasztok!
Volt egy AMD FX 6300-as processzorom 1 törött lábbal és 6-8 hajlott lábbal.
Mindenki azt mondta, hogy mehet a kukába, én meg már azon gondolkodtam, hogy vehetek egy procit 30.000-ért...Majd megtaláltam ezt a csoda embert, aki NAGYON SEGÍTŐKÉSZ volt és kettőnk között lezajlott az üzlet. És lám, itt van és működik a proci!!KÖSZÖNÖM A MUNKÁD! Gyors, olcsó, és segítőkész Helkis! Bátran írjatok neki!
-
vmaxter
tag
Sziasztok!
Hűtőt cseréltem volna AMD procimon (AM3). Borzasztó nehezen jött le. Sajnos a leszorítás ellenére kijött a foglalatból és elhajlott néhány lába. Sikerült megfésűlnöm, vissza is tudtam tenni. Azonban nem indul el a gépem. Úgy, hogy még hibajelet sem ad a speaker. Mi lehet a gond? Ha a proci ment tönkre akkor is kéne valami hangjelzést adnia. Rosszul gondolom? Alaplap elindul, ventik mennek, proci melegszik.
Köszönöm. -
helkis
veterán
válasz
AbsonIZE123 #288 üzenetére
ment a válasz!
-
AbsonIZE123
újonc
Írtam privát üzit!
-
kriszbon
őstag
Csak most olvastam ezt #271 és mit ne mondjak, rég mulattam ennyire jót, azt hittem lepetézek a gép előtt. Párszor lefejeltem az asztalt is miközben olvastam.
Bocs a kitörésért, de nem tudtam megállni. -
Crucio
aktív tag
Szia! Ment pm!
-
ƬΛЯΛ
senior tag
478-as intel procik voltak a legutolsók amiken lábak voltak... Azóta 775-től kezdve intel proci csak érintkezőkkel van. A PROCIN EGY DARAB LÁB NINCS, csak érzékelő. Az AMD volt olyan buta,hogy megmaradt a procin a láb féle okossága. Ahol megmondom őszintén sérülékenyebbek a lábak, mint a foglalatban szvsz.
A foglalatról és a proci aljáról kéne egy jó kép, hogy meg tudjuk mondani mi a helyzet. Valamint, ha nem laksz messze, abban az esetben talán tudok segíteni összerakni majd a működő alkatrészeidből a géped
Nehogy megint így járj
-
r4z
nagyúr
válasz
Mcaceres10 #277 üzenetére
Nem fogják cserélni, hiába a 15 nap és a gari. A működést jelentősen befolyásoló fizikai sérülés van rajta.
-
freeapro
senior tag
Sziasztok! Elhajlott 3 láb egy H61-es alaplapban. Érdemes javítani? Ki vállal ilyet és milyen áron?
-
Mcaceres10
újonc
Üdv! Nekem egy asus z97 ar alaplapban hajlott el pár láb.. Egy pc boltban azt mondták hogy ezt nem cseréli ki garisan az ipon.. Hétfőn azért felhívom őket hátha mégis javítják vagy cserélik. Még benne vagyok a 15 napban és 3 év gari van rá.. Nekem kell ez a lap nem hiába adtam rá annyi pénzt és másikra egyenlőre nincs pénze.. Szerintetek?
-
akz
csendes tag
Szia!
Szóval nem emlékszem már rá, hogy a procin voltak-e a lábak, vagy a foglalatban, de úgy rémlett, a procin, sőt, még most is úgy emlékszem. Ezért is ijedtem meg, hogy aztán már nem volt rajta láb.
A proci működött elég sokáig, sajnos a hűtőborda néha feszítette. Amivel addig nem is volt gond, amíg egyszer le nem szedtem a hűtőt. Persze, arra figyeltem,hogy jó orientációval tegyem vissza a processzort, próbáltam elindítani a gépet, mivel reménykedtem,hogy működhet (első körben nem láttam, hogy elhajlottak a lábak.). Az alaplapi diagnosztikai rendszer a memóriával kapcsolatban panaszkodott, miközben nem indult el. Próbáltam nem statikusan feltöltődve vacakolni a processzorral, alaplappal, áramtalanítottam, amikor próbálgattam visszaszerelni.
BGA tokozásos szakit? Tudsz ajánlani valakit? Az alaplapot akciósan, 40 ezer forintnál valamivel olcsóbban vettem, ennyire drága lenne a foglalatcsere? Otthon megnézem, megpróbálom közelebbről lefotózni a deszkát, pontosan mi a helyzet.
Köszi a segítséget! -
helkis
veterán
van nekem is ilyen hűtőm, nem kell levenni a mechanikát.. igazából semelyikhez sem, ha nem írják külön..
igen, BGA-zással fogalalkozó szakit kell keresned, aki cserél fogalaltot, természetesen egy új foglalatban benne vannak újra a lábak.. a probléma az, hogy lehet olcsóbb venni egy másik lapot, tehát közel van a gazdasági totálkárhoz a javítási költség..
ha te raktad össze, akkor fel kellett volna tűnnie, hogy a procin nincs egy db láb sem..
+a procin van oldalt két bemarás, a foglalatban pedig 1-1 db öntvény, ami meghatározza a proci helyzetét a foglalatban (csak helyesen lehet berakni különben nem érintkezik), ezt figyelembe vetted berakásnál?
ha igen, akkor szerintem még így sem tuti hogy a procid meghalt, bár semelyik nem szereti, ha nem érintkezik jól..
még egy kérdés, gondolom adtál rá villanyt is meg minden, tudott jól működni? meddig?
ill. ha mégis meghalt, akkor elküldheted gariba, ha nincs külsérelmi nyom rajta..ha valóban kettétört, arról tegyél fel képet okulásként, +ez esetben kuka a proci..
gyakorlatilag te a matterhornnal nyomtad a foglalatba a procit, ami egyébként nem lenne baj, mert ugyanannyira kell nyomnia, ha ott van a lefogató, ha nincs..
-
akz
csendes tag
Én raktam össze a gépet és egy Alpenföhn Matterhorn hűtőt raktam fel, ami leírása, az abban szereplő képek alapján arra a következtetésre jutottam, hogy a procilefogatót is le kell szedni, mint az AMD-nél. Ma reggel újra megnéztem a dolgokat és arra a következtetésre jutottam, hogy lehet,hogy rajta maradhatott volna a procilefogató mechanika... de így sem vagyok benne biztos.
Itt a leírása....
http://www.alpenföhn.de/images/Produkte/Installationsanleitungen/InstallationMatterhornPure.pdfA foglalat LGA-1150, amivel kompatibilis a hűtő, de külön ahhoz nincs leírás, ez is zavaró volt.
Mindenesetre több száz láb elhajlott, sajna most már nincs is meg mindegyik....
Lehetne foglalatot cserélni az alaplapon, de úgy, hogy lábakkal együtt kérem az újat?
Tudom, hogy hülye kérdés, de nem feltétlenül szeretném kukázni a drága procim és alaplapom...
Nagyon szépen köszönöm a választ, segítséget! -
helkis
veterán
hkm... előbb kellett volna kérdezned szvsz..
újabban ugyanis az alaplapon vannak a lábak, a procin pedig csak érintkezők vannak!!
tehát azokat a lábakat nem kellett volna kivenni..
ki rakta össze ezt a gépet?hiányzik róla a proci lefogató mechanika! [link]
az tudja megakadályozni azt ami történt, hogy egy hűtőlevételnál kijöjjön a proci, ill. biztosítja a megfelelő rögzítést is a proci számára..valszeg a procinak nincs baja, és a lapnak is csak annyi, hogy kitépted a lábait, az innentől csak foglalatcserével lehetne orvosolni, de lehet olcsóbb egy másik lapot venned..
-
akz
csendes tag
Sziasztok!
Egy ház oldalához hozzá-hozzáérő hűtőborda kettétörte a processzoromat, gyakorlatilag az összes lába levált egyben. i5 4690K. Mind benne maradt az alaplapi foglalatban, nagyrészük elhajlott. Egyáltalán nem működik a proc. Elkezdtem kiszedegetni a lábakat az alaplapból, nagyon nehéz volt, így most sajnos már az összes láb sincs meg, legalább az alaplapot szerettem volna megmenteni (Asrock Z97 Extreme 4).
Bármit lehetne ezzel kezdeni, azon kívül, hogy kuka és veszek egy új processzort / alaplapot, ha nem jön ki?
Köszi a válaszokat előre is!
AKZ -
lacamaci
újonc
Üdv!
Asus h61m-e alaplapon kb 10 processzor láb elhajolt vállalná a javítását ? Választ köszönöm !! -
win7man
csendes tag
Szia!
Lenne egy athlon 2 x3 455os proxi,aminek elferdultek a labai (kb 8-10)
Meg lehet menteni? -
RaCa
csendes tag
Helló. Lenne egy AMD FX egy letört láb és néhány elhajlított, mikor és hol lehet javítatni és mennyire fáj?
-
helkis
veterán
nem csak neked:
pasztacserekor, vagy hűtőcserekor, érdemes járatni egy kicsit a gépet mielőtt megpróbálod levenni a hűtőt, ill. ekkor érdemes nem szimplán felfelé húzni, hanem elsőnek jobbra-balra tekergetve, majd kiakasztva a lefogatót, majd billentve - egyik oldalon felfelé, miközben a másikon lefelé nyomva, könnyen vagy úgy el lehet távolítani a procit, hogy nem jön ki a foglalatból..
magából a lábvisszahajlításból nem lesz gondod, de abból már lehet hogy épp milyen zokni/ruha van rajtad, ha egy statikusan feltöltődött, akkor van esély rá, hogy pl a műtét alatt kisütöd a memóriavezérlőt, vagy bármilyen olyan regisztereket, ami nélkül nem működőképes a proci.. ekkor már kuka..
ha valaki nem akarja tönkretenni a prociját, jobb ha elküldi lejavítom/tesztelem..
-
gmxl
csendes tag
Üdv!
Paszta cserélés közben sikeresen elhajlítottam néhány tüskét AMD phenom II X6-os procimon (konkrétan kijött a hűtővel együtt a proci a zárt foglalatból...). Tűvel visszahajtogattam a tüskéket, igaz nem sikerült olyan egyenesre mint a többi, de vissza tudtam rakni a foglalatba anélkül, hogy nem illeszkedett volna rendesen (egy nagyon picit kellett megnyomni, hogy bele menjen, de gond nélkül kijött utána is).
Kérdésem az lenne, hogy ebből lehet-e később valami problémám vagy vissza kellene-e hajtogatni teljesen egyenesre? Így is tudja-e a proci az adott teljesítményt nyújtani?Köszönöm válaszod előre is!
-
gorcsev001
csendes tag
Halihó! Phenom II X2 555 öst leejtettem első sorban elferdült 8 lábacska a másodikban pedig 4. Próbáltam szempillaszedővel mókolni de nem igen fér be a lábacskák közé. Mit javasolsz ha megkérdezhetlek? Körömmel is próbáltam de egyet helyrerakok a egy másikat elferdítek így. Köszönöm válaszod!
-
helkis
veterán
válasz
800.henrik #258 üzenetére
ment vissza is..
-
helkis
veterán
válasz
slipknot9406 #256 üzenetére
ment pü!
-
slipknot9406
újonc
Hali! Letört 2 lábacska, 1 pedig elferdült az AMD Athlon II (X3 450) -es procimon.
Valami meg oldás?
(olvastam egy másik Topicban, hogy rézdróttal lehetne helyettesíteni. meg éri az?)
-
helkis
veterán
-
-
Nekem is van egy alaplapom ami meg lett javítva, a leírás szerint 18 láb volt elhajolva (lga 1155) és azt írják, hogy 3 láb hiányos. De letesztelték ad képet, bios is lett frissítve. Okozhat gondot az, hogy javítva lettek a lábak. Meg hogy 3 hiányos?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali fotós kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen autót vegyek?
- GTA VI
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- További aktív témák...
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest