Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudii
tag
Sziasztok! A segítségetek kellene. Egy "winupt.exe" valami 100% terheli folyamatosan a CPU-mat. Resi, semmi se segít. Gondolom vírus. Hogyan tudnám megoldani? Feladatkezelő nem is látja, Norton Security jelezte, hogy nagy processzor használat okozója, de fájl elérését nem találom és törölni se tudom Nortonnal.
-
dzsino86
csendes tag
Sziasztok. Nekem.egy olyan problèmám lenne hogy van egy acer aspire notebookom ,ès egy hete kb a cpu bármit is csinálok 100% ra ugrik.egy filmet sem tudok megnèzni net.nèlkűlse rajta se zene semmi.már rengeteg itt leírt dolgott kiprobálltam dr semmi.nem
javitott rajta .se virús írtó se kèmprogram.írtó.sok dolgot megprobáltam de.nem segit semmi.most is teloról.írok ide a topikba mert a gèpet már bese merem kapcsolni.nagyon hamar felismelegszik.de azelőtt semmi.problèma nem vólt vele.Egyèbkènt egy gyári.windows7 van rajta igy lett újonnan.vèvve az üzletbe.kèrem segitcsetek... -
djtr4cer
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne mint ahogy a többieknél is olvastam a procim full 100%on megy a gépindulástól kikapcsolásig. W7 C2D E6550 4GB RAM 1066Mhz. Ez valami vírus akkor? Nekem Smart Security 4.xxxxx van fent, én is akkor cseréljem Avastra?
Plííííz segítsetek.......
Köszi:
Balázs -
Tkgy
csendes tag
hello.
azt szeretném kérdezni hogy a mobilconnect.exe (vodkafon mobil internet) miért terheli le a gépet 50%-60%-osan?
laptopom van.apám nagygépén 4%-5%kal terheli.
a laptopján is csak 5%-6%.szerintetek mi lehet a baj?
-
vtechun
veterán
hello! már valahol találkoztam hasonló problémával mint az enyém(winXP), de nem tom hol. ha a helyi háló egyik gépére másolok akkor a system eszi meg a processzor nagy részét, tehát emiatt csak 1 megával tud másolni... eddig ment minden jól a másik gépem egy samba-s linux... ami a wines gépnek tűzfala is... tehát miért eszi ilyenkor a procit a System? Nod32 legfrisebb verziója nem talált vírust, spybot-ot most futtatom...
-
-= CsoCso =-
tag
válasz
-= CsoCso =-
üzenetére
Ja, bocsi, nem olvastam el az uccsó 2 hsz.-t...

-
-= CsoCso =-
tag
Én Kerio-t használnék. 2000 alatt akár Winroute-ot is. Nem árt ugyan egy kis előképzettség, de nem lehetetlen beletanulni.
Vírus ellen vírusirtó (viszont mindenki másra esküszik, én spec. NOD vagy KAV), trójai ellen meg Spybot & Ad-Aware SE.
De csodálkoznék, ha erről nem lett volna szó még sehol... -
peti_sz
tag
Hello!
Mindenekelőtt köszi a tanácsokat!
Ad-aware és Spybot Search & Destroy van még.
A tűzfal-témán elmélkedek még...nem ismerem őket, de jó lenne ha pl. tudnék a neten játszani ( MOHAA) és fogja is föl a kártevőket!
azt megpróbálom, amit írtál..a KerioPF-et.
Remélem nem foglal sok memóriáat vagy lassítja a gépem túlságosan...( ha egyátalán tudja
)
A látogatásokról pedig...most nagyon óvatos vagyok
nem is próbálkozom kihúzni a gyufát
[Szerkesztve] -
Nedudgi
aktív tag
Szia!
Tapasztalataim szerint a Win2k SP4 nagyon jó de mindenképp szükséged van személyi tűzfalra és vírusírtóra. Anélkül egy kalap... már ahogy én tapasztaltam.Tűzfal: ZA-t nem ajánlanám inkább a KerioPF-et. Vírusírtónak a NOD32-t, és persze SpyBot S&D és adawareSE sem árt...
A két utóbbi ha jóltudom ingyenes is. Ja és azt nagyon meg kell gondolni milyen oldalakat látogatsz meg
mert az sem egyformán veszélyes. Egyébként már csak azért is javasolnék tűzfalat mert a Beagle-t ami mostanában volt azt is megfogta. (A vírus távolról le akarta állítani lsass.exe-t és így a win is leállt volna de a tűzfal megfogta) Egyébként ezellen a XPSP2 is jó volt.
Ja és miitt ülünk benn egy kicsit komolyabb tűzfal mögött belső hálón és még így is sokminden be tud mászni...
[Szerkesztve] -
peti_sz
tag
Valaki adna tippet a win2000 sp4-es rendszerem biztosítására? -
peti_sz
tag
szevasztok!!
köszönöm a hozzászólásokat...formatáltam a gépem és WIN2000 van SP4-gyel és mindenféle frissítéssel...
Az XP-m és a Panda tit. 2005 nem jött össze...
Most win 2000 van..remélem nem 2 napig..muszáj megkérdeznem hogy így most win 2000 és Sp4 stb...-vel milyen vírusírtót tegyek..Pandat nem merem visszatenni, mert szerintem az indított el olyan folyamatokat..amiben ''kiakadt'' a feladatkezelőm.
Más!
1.Van egy asus a7v600-as alaplapom..lehetséges hogy komplett alaplap cd-t letöltsek a netről? ( gondolom asus.com)
komplett install alpalap cd-t ?!
2. A MOHAA-hoz a tűzfal ''lyukasztása'' most elmarad, mert most nincs tűzfalam, de úgy érzem hogy így win2000 sp4 jobb mit az XP minden nélkül!
Olyan védelmet szeretnék, ami nem lassítja a gépet és nem eszi a memóriát.
Trójai ellen érdekelnek az ellenszerek!!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
válasz
-= CsoCso =-
üzenetére
HI!
szorosan:- ))))
udv
neduddki
p.s. bocs nem birtamkihagyni:- )))) aze drakula -
neduddki
nagyúr
HI!
A bme neten ami vegulis oleg nyugott hejenk szamit a isp-k ehez kepest, az elso inditas utan bellitom a ip-t, felhuzom a ie-t lenyuzok egy tuzfalat es van hogy mire legyun a szuzfal addigra mar neha benn van vmi ciganysag... ez testverek kozt is 5 perc alatti ido... es ott kb 2-3 ora kell hogy legyen a za-ba 50 bejgyzes , most a intitel adsls-en 18-perc kellet az 50-hez /persze ez nem beszto shogy mind virus/, de a visoznyokat akartam szemleltetni...
udv
neduddki -
turho
addikt
válasz
-= CsoCso =-
üzenetére
THX
hülye szitu. Meg fogékonyabb is vagyok az ünnepek miatt 
Mind1, szakítani nem faxa senkinek. -
turho
addikt
válasz
-= CsoCso =-
üzenetére
Jólvanna, ne haragudj, megbántani végképp nem akartalak. 1000 bocs.
Hülye dolog, de van ott fenn Pesten egy nőismerősöm, ugyanilyen nickkel, aki chatel meg irc-zik, a konfigja is ilyesmi, érdekli a hardver, és szakítófélben van egy hasonlóan hosszú kapcsolatban.
Szóval Sorry. -
Nedudgi
aktív tag
Személyi tűzfalat még egy belső hálón, router/tűzfal mögött is ildomos hasznáni.Ha meg direktbe vagy a hálón akkor szinte elkerűlhetetlen.
A windows frissítéseket meg nem azér írják hogy a Microsoftnál ne unatkozzanak a programozók hanem azért mert egy csomó biztonsági rés/inkompatibilitási probléma van amit ezekkel kijavítanak.
Egyébként milyen személyi tűzfalat használsz? Általába nem is kell a portokkal vacakolni hanem az adoattt programnak amit blokkal minden ki-be kapcsolatot engedni.
Szvsz egyébként ebből rinstall lesz
[Szerkesztve] -
turho
addikt
válasz
-= CsoCso =-
üzenetére
Téged nem kér meg a barátod?
-
-= CsoCso =-
tag
válasz
-= CsoCso =-
üzenetére
(és magamnak is gratula: kvázi-tag lettem
)(kvázi-befogadtatok?!
) -
-= CsoCso =-
tag
Hogy velük mennyit? Attól függ hányas skálán! Mondjuk 10-es skálán szerintem a két Service-Pack-kel, de egyebek nélkül biztonsági szempontból már elérheted a 3-as 4-es szintet! Szerintem. (Persze ICF bekapcs!)
De ha mondjuk teszel fel egy korrekt vírusirtót, rendszeresen frissítve, korrekt tűzfalat és belövöd normálisan, plusz valami (akár több) progit a trójaik ellen, akkor 10-es skálán elérhetsz akár erős 7-es szintet is. Szerintem.
Jukat ütni úgy tudsz egy tűzfalon, hogy megtudod milyen port-ra /esetleg port-tartományra/ van szükséged adott alkalmazáshoz, és azt megnyitod pl. az internet-forgalom felé. -
peti_sz
tag
??
Kiderült hogy miattam van és már nem is érdekel senkit? -
peti_sz
tag
Viktor77!!
Elhiszem hogy fontos az Sp1 és Sp2 ( sőt...azt mondják anélkül nem is xp az xp )de nekem soha nem volt. Mondjuk látszik is..mert a gépem olyan amilyen.
Akkor Sp1 Sp2 nélkül a gép 1-et ér pl. akkor velük mennyit?
Csak hogy mennyire kéne??!!
Hogy kell lyukat ütni moonman? Érdekelne, mert ha megoldható, akkor úgy nyomom.
[Szerkesztve] -
peti_sz
tag
.....jó..nem mindenkinek első a betonbiztos védelem..a játékért áldozatot kell hoznom, és ha az a tűzfal.akkor az.Ez adott nálam, hogy nincs tűzfal, ennek a megoldását keresem, nem pedig a tűzfalasét.
Az is gond lehet, hogy nekem Xp van ugyan, de sem SP1 sem SP2 nincs!!!
Ebben a két service-ben sok minden benne lehet..azt hiszem.
panda titanium 2005 és ad-aware van.
[Szerkesztve] -
peti_sz
tag
Miért nem tudok képre klikkelni és nagyítani a neten????????
Nem nyitja meg a képeket..nem tölt le letöltenivalót!!!! -
peti_sz
tag
ok..kösz..most értem haza..megy a symantec..töltöm az avg-t a zonalarmot kihagyom..valahogy nme szimpi..és az csak tűzfal..nem??
a tűzfalat sajna ki kell kapcsolnom, mert nem tudok vele a neten MOHAA-zni..
Huhaaaaaaaaa..már letölteni sem tudok?!?!
Nem indul el a letöltés az avg.hu-n
[Szerkesztve] -
moonman
titán
-
peti_sz
tag
Hello !
Feladatkezelőben szeretnék bezárni olyan programokat, amiket ellenőríztem a neten és valószínű hogy vírusos vagy vírus indítja vagy az hozta létre...folyamat leállításánál a következőt írja ki :
Nem lehet bezárni a folyamatot
A műveletet nem sikerült végrehajtani.
Egy rendszerhez csatlakozott eszköz nem működik
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! regedit-be nem merek belenyúlni..ott lehetne a megoldás..hogy ott töröljek reg. kulcsokat??
Bevágni még mindig nem sikerült a feladatkezelőmet...
Bagle vírus felé mutat a keresésem..Mivel lehet azt írtani?
[Szerkesztve] -
-= CsoCso =-
tag
Ez a dolog velem is megtörtént!!!
Itt írtam róla: Bővebben: link
#16. hsz. - #22.
Azóta a gépen nem történt semmi változás (se' format, se' más), de most megint nem csinálja...
Gőzöm sincs, mi lehet, de szívesen venném, ha valaki felhomályosítana!
A folyamataim listáját inkább nem vágnám be, nem is mindig fér el egy screenshot-on

Persze ''kézben tartom'' őket, amennyire tőlem telik, amint az a #16.hsz. felsorolásából talán kiderül... -
peti_sz
tag
Ez ingyenes???
-
peti_sz
tag
Nagyon érik hogy bevágjam a feladatkezelőt...jó lenne ha mondjuk az a 300 ( ami sok??!! ) nem annyi lenne...
regisztrálom magam a tar.hu-n...itt lesztek még??
Regisztráltam magam..hogy is van a feltöltés??
[Szerkesztve] -
peti_sz
tag
Ok kösz...holnap fölteszem..most MOHAA-zok kicsit neten..
mindenkienk További
Kellemes karácsonyt!
Mi az hogy a feladatkezelőben a lapozófájl használata visszamenőleg 300 Mb??
Én feltenném most is..csak a tar.hu-n regisztrálni kell?!?!
Nem ide vág..de örülök ha figyel valaki...miért van az, hogy nem tudom megnézni a képeket a neten, csak úgy ahogy fönt vannak??
nem tudok ráklikkelni..és nem tölt amikor kéne
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Nem a ellent akarok mondni csakleirom a tapasztlataimat, amugy tenyleg nem home juzer vagyok...
1. a ceg megvette akkor mar hasznajuk is
2. ezert fizetnek
3. hat irodai hasznalatra aze nem ojj vesszeses miod: 120-140M-en megall a 2k-xp a sp-kel javitasokkal viruskergeto meg tizfal es aze a 256-ra amr folhusztuk a legtobbet
4. hogy gebegyen meg mikor tavajj elott a VB tobb mit fel evig nem birta elviselni az operat, a support szeritn minden rendben volt, de nalam megis osszeakasztotta a bajszat az osszes gepeem, asztan jigyutt egy uj mire mexut a problema:- ))))
5-6 ->2.
7 adni adhat de mar annyira meg vanank nevelve hogy egybol sikitanak mod: meg hat erre valo a felhasznalot user jogokakl hasznalni, esetleg egy kicsit meg szukiteni is /fene a gonossz lelkem:- )))/ meg egy jo tuzfal is sokat tud segiteni
8 gyakrabban doglik meg virnyo a kornyekemen mint ez elofordul /mod: hardveresen/, mek hat eze van mentegetes
9 bustert hasznalunk eddig azzal nem votak meg ijjenek
10 csak en ipgradelhetek, vagy amikro automatan a vb feldobja a frissitesi ablakot, de az meg a vb ftp-pejere megy, ha aszt is mekhekkelik akkor mar tenyleg gaz van
udv
neduddki
[Szerkesztve] -
Viktor77
titán
De ide seperc alatt felteheted (Tallózás, majd Host it), aztán nyomj a view your image-re, és amikor a képet látod, akkor a linket másold be ide. Bővebben: link
[Szerkesztve] -
peti_sz
tag
Huuuhaa..a jpg megvan!!
Tárhely???
Most ha szt mondom soha nem töltötem föl tárhelyre hidd el! -
peti_sz
tag
ezt magyarázd el!! kivágtam...beilesztettem paintbe..van egy bitképem..elmentve! mit lehet vele csinálni, hogy ide kerüljön?
fel kell tölteni??
nem lehet direktbe beilleszteni ide?
[Szerkesztve] -
peti_sz
tag
Szevasztok!!
Ha ide beillesztem a feladatkezelőm folyamatai, akkor tesz rá valaki valami hasznos megjegyzést?? 100%-on megy..sokszor..és kiírja hogy 350 MB a használt memória!!!
Hogy is kell bevágni??
[Szerkesztve] -
Torry
addikt
up!
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Hatalmas nagy problémám lenne!
Kb 3 napja a gépem 100%-os prociterhelést nyom az összes játékban.Például COD közben a CODMP.exe szívja le 100/-osan a procit.
Gondoltam vírus vagy spyware, nem sikerült semmit sem találni.CSináltam egy Winreinstall-t de még mindig megvan a probléma.
Attól tartok, hogy hardveres probléma lesz. Éppen ezért MEMtest-et már futtattam, semmi hiba.
Kérdésem az lenne, hogy hol nézelődjek tovább, tehát mi okozhatja (melyik alkatrész hibája) ezt a 100%-os leterheltséget?
Előre is köszi! -
DcsabaS
senior tag
''Tapasztalatom szerint sokszor többet érnek az ingyenes víruskergetők, mint a fizetősek.''
Igen, ilyesmi előfordul. De sajnos céges környezetben jobban bíznak a pénzért vehető dolgokban, amelyekre majd persze mindenféle kedvezményeket próbálnak meg szerezni, miközben a pénzek ''pántlikázottak'' - szóval nem akárhonnan és akármit lehet venni (direktívák vannak), akitől meg a kedvezmény függ, elvárja, hogy igyekezzenek jóban lenni vele (ugyebár), stb.
A Norton Antivírus értékelésében is egyetértünk (
. -
DcsabaS
senior tag
Ha nem lenne SEMMIFÉLE hátránya a rezidens antivírus program használatának, CSAK AKKOR lehetne olyan egyszerűen elintézni a kérdést, hogy ''kell és kész''. De van hátránya, mégpedig nem is egy:
1.) Először is, a jobbakért fizetni kell.
2.) Aztán megfelelően installálni is kell, ami szintén munkába, időbe, vagy pénzbe kerül.
3.) Miután installálták, a rendszerben jelentős erőforrásokat köt meg.
4.) Összeütközhet különféle programokkal, így csökkenti a rendszer stabilitását.
5.) Az előbbi miatt időnként konfigurálni, állítgatni kellhet, ami szintén hozzáértést, munkát, betanítást igényel.
6.) Hogy hatékony legyen, rendszeresen upgrade-elni kell, ami szintén nem triviális művelet (átlag felhasználóknak).
7.) Hamis biztonságérzetet kelt, ugyanis ha egy (új) vírus mégis túljut rajta, ezután már magát a víruskeresőt használhatja fel a további, immár tömeges fertőzésekhez.
8.) Azok az anvivírus programok, amelyek átgyúrják a partíciós táblát és a boot sector-t, egy balsikerű vírusfertőzés után gyakorlatilag lehetetlenné tehetik az adatmentést. (Magyarán, a vírusok jelentette relatíve kis adatvesztési kockázatot ritkább, de katasztrofális méretű kockázattá transzformálják.)
9.) Az on-line upgrade összekapcsolódhat valamilyen adware programmal, és akkor dőlnek majd a kéretlen reklámok és ablakok, a gép pedig még tovább lassul.
10.) A vírusok írói ismerik a népszerű antivírus programokat, ezért olyan alapon is terjeszthetik a vírusaikat, mintha azok valamilyen upgrade-et jelentenének az éppen használt és aktív antivírus programhoz.
És az előbbi felsorolás még nem is teljes. -
mr_ricsi
veterán
''rezidens antivírus védelem KELL''
Miért KELL? Pl. nekem sincs a gépemen rezidens, mégsem szedek össze semmit. (Víruskergető van a gépemen, de csak a gyanús fájlok, vagy teljes rendszerellenőrzés idejére indítom el. És van kémprogikereső is, amit időnként lefuttatok. És eddig -koppkopp- pár nyomkövető cookie volt a legnagyobb kártevő, ami a gépemre került.) -
moonman
titán
ha a (céges) gépek adottak, akkor nincs miről beszélni
lassú lassú, de inkább kivárom, mint szétfertőzze a gépem. (meg ugye másokét) ez azért gondolom elég egyértelmű. biztonsági övet sem azért kötök, mert olyan kényelmes. -
rog
addikt
''Megjegyzem, a mindig aktív antivírus programok is jelentsen növelik a CPU foglaltságot, ezért megfontolandó, hogy default-ként ne legyen-e inkább kikapcsolva.'' (300->500mhz,128-256mb ram, 8-20gb vinyós kfki gépek)
''rezidens antivírus védelem KELL. egyáltalán nem a cpu-t terhelik, akkor már inkább a fájlrendszert lassítják (jó motorral nem annyira) és memóriát esznek. cpu-t szinte semennyit.'' (2-3ghz,512mb ram, 80-160gb vinyós általunk használt gépek)
''ahelyett, hogy két tök különböző hardveren két tök különböző szoftverrel szerzett tapasztalataitokat probaljatok összevetni.''
(mondjuk egy manapság elterjedt, már csak bontottan kapható tipikusan 1ghz-s , 256mb-s 40-80gb-s ''átlagos'' gépen)
hogy miért?
mert nem egy dologról beszéletek, és a használt jelzőkből arra következtettem, hogy egyre kevésbé fogtok (hülyeség,butaság,stb)
de bocsi hogy közbe szóltam. nem volt benne rossz szándék, csak a szokásos én-féle ha kell hanem ''jószándék'' -
DcsabaS
senior tag
Kedves (#112) rog!
Adottak a gépek (tipikusan 1 GHz alatt, sokszor csak pár száz MHz), adott rajtuk az oprendszer (tipikusan Win98SE) és adottak az antivírus programok is (bár ''kisintézetenként'' változó). Szóval nem egy szabadon összeállítahtó gép vizsgálatáról van szó.
Na és az előbbi körülmények között rendszeresen jelentkeznek az emberek, hogy ''a gépük az utóbbi időben hihetetlenül lelassult''. A probléma meg az szokott lenni, amiről már írtam.
''szar gépen szar antivirus természetesen okozhat lassulást, de ez nem változtat azon, hogy védelem kell.''
Ez nem ilyen egyszerű. Hiszen ha a védelem is okoz(hat) kárt, akkor úgy kell mérlegelni, hogy a rezidens védelem, vagy az esetleges vírus fertőzés okozza-e a többet. Ez viszont függ az egyéb körülményektől, pl. hogy van-e rendszeresen adatmentés. -
b@ndi
tag
A fajlmuveletek igenis eroforrast foglalnak le, mivel valaminek vezerelnie kell azokat. Ebbe beletartozik a processzor es a memoria leterhelese is. Azonban ez nagyban fugg az adathordozo belso rendszeretol, mivel ez valamilyen szinten at tudja venni a vezerlest es igy kisebb az eroforrasigeny.
pl. egy mostani sata-s, vagy ata-66-os vinyoval szinte semminek se lenne szabad jelentkeznie a leterheltsegnel. ugyanakkor egy nem olyan regi 36* cd-romnal, pio modban ne lepodj meg 50-60%-on sem.
Ha xp-ben jol mukodik, akkor szerintem hasznald azt, es felejtsd el a me-t. -
-
rog
addikt
ajaj.
inkább azt kéne hogy mindketten fogok egy átlagos 1,5ghz-s gépet egy átlagos 80gb-s winyót egy egészen átlagos xp-t aztán felraktok rá egy egéyszen átlagos panda antivirust.
jól megnézitek hogy mennyit lassul. ahelyett, hogy két tök különböző hardveren két tök különböző szoftverrel szerzett tapasztalataitokat probaljatok összevetni. már persze ha ezt összevetésnek lehet nevezni (''ne mondj butaságokat'', ''Ez egyszerűen hülyeség.'')
-
DcsabaS
senior tag
''én nem tudom, te hol élsz.''
Nem titok, KFKI (ha mond valamit).
''egy értelmesen megírt antivirus nem csinál olyat, hogy az egész foldert minden elérésnél végigszkenneli.''
Viszont azok a programok, amelyeket az Akadémi és OM terjeszt, igen.
''meg a ma rendelkezésre álló erőforrásoknál már kicsit megmosolyogtató ez a visszafogja a gépet érvelés.''
Azokhoz a gépekhez kell mérni, amelyek rendelkezésre állnak a munkához, nem pedig a mindenkori leggyorsabb gépekhez.
''ja és egy kiadósabb másolásnál (lemezművelet) kb semmilyen processzorterheltség nincs. leellenőrizheted.''
Ez egyszerűen hülyeség. (Futtass pl. egy kódoló programot file kopírozás közben, majd meglátod hogyan hatnak egymásra.) -
moonman
titán
ja és egy kiadósabb másolásnál (lemezművelet) kb semmilyen processzorterheltség nincs. leellenőrizheted.
-
DcsabaS
senior tag
1.) Legfeljebb az kell, hogy meg legyen a rezidens antivírus védelem LEHETŐSÉGE. (Érted a különbséget?) Ugyanis sok esetben annyira lefoglalják a gépet, hogy szinte dolgozni sem lehet velük. Ha pl. az e-mail-jeidet nézed, és sok van belőlük, akkor elég jellemző, hogy valahányszor egy újabb e-mail-t szeretnél megtekinteni, a rezidens kereső mindannyiszor szeretné újra végignézni a folderben található összes file-t!
2.) Komolyabb méretű Word/Excel/PowerP file-ok, illetve adatbázisok használatát is csaknem lehetetlenné tudják tenni a rezidens antivírus programok, de akár CD írásnál is kellemetlenkedhetnek.
3.) Az intenzív diszk és memória műveletek igen csak leterhelik a CPU-t. (Nem tudtad?!?) -
DcsabaS
senior tag
Nem a vírusok, hanem a SPY és Adware programok szokták okozni az indokolatlanul magas CPU használatot! Ilyen programok az aktív internetezők gépeit tucatjával szállják meg, és olyan sokféle képpen épülnek be, hogy manuálisan szinte lehetetlenség eltávolítani őket. Szerencsére van ezekre is ellenszer, mégpedig ingyenes: Bővebben: link
Úgy célszerű installálni, hogy ne legyen mindig aktív, hanem csak akkor fusson, amikor mi elindítjuk.
Megjegyzem, a mindig aktív antivírus programok is jelentsen növelik a CPU foglaltságot, ezért megfontolandó, hogy default-ként ne legyen-e inkább kikapcsolva. -
Tonic_
tag
A cd írásnál úgy jelentkezik a probléma, hogy ugye mutatja a memóriabuffer értékét, az 100%. Annak annyinak is kell lennie. De alatta mutatja a proci leterheltségét, az pedig régen 0 szokott lenni és néha néha ugrott fel 1-re. Most 100%. Elindítom a cd írást és a cd-t kapásból elrontja.
Ezeket próbáltam már: Alcohol 120%, Nero sok fajtája, BlindWrite, CloneCD.
Mindegyiknél ugyanaz a jelenség. -
Yaye
őstag
Nem kompatibilis eszközök egy laptopban?!
Na az vicces lenne. Már amennyiben az én régebbi esetemre gondoltál. (egyébként a hálókártya környékén sem sehol máshol sem találtam irq ütközést) Anno egy teljes újainstallálás segített, aztán mikor máshoz került a gép, megint újraraktam a rendszert, és azóta megint csinálja 
Na de most nem az én hasfájásom a topik témája, kíváncsi lennék hogy Tonic_ megpróbálja-e a PE-t, és ha igen, mire jut... -
Yaye
őstag
Bár egy percig sem vonom kétségbe az ollie által mondottakat, azért jelezném, hogy a képlet nem olyan egyszerű. Nekem is volt korábban (sőt mostanában is, csak azóta másnál ketyeg az a gép) egy azóta is megoldatlan, hasonló problémám, csak ott nem volt ilyen durva, 10-50%-os terhelés volt csak (megtalálható ha beütöd a keresőbe a ''fantomteher'' szót). XP alatt jelentkezett, és ''hardware interrupts'' okozta (máig sem tudni miért) Az volt benne a vicc, hogy, miközben az üresjárat ''processz'' 97-98%-os volt, közben alul a CPU-terhelésnél simán kiírta hogy 10-50 között ingadozik a terhelés. Lassult is ennek megfelelően. Tehát a feladatkezelő az üresjáratba _nem_ csak a halt-okat számolta bele.
Tonic_ kollega próbálja leszedni és megnézni a Process Explorerrel, nekem az köpte ki végül a ''hardware interrupts''-ot, mint cpu-zabáló bűnöst.
[Szerkesztve] -
bubu256
tag
Próbáld ki ezt a progit Bővebben: link
-
bubu256
tag
Most már hogy megoldódni látszik a probléma, már csak az maradt hogy ha Win Me-t használ akkor valami Cpu hűtő progit is kellene használni és akkor a cpu hőfok végre beállna normális értékre. Xp-ben ez alapban benne van nincs szükség ilyen külső progira.
-
moonman
titán
a cd írásnál pontosan miben jelentkezik a ''túlterhelés''? mármint az, hogy melegszik nem jelent semmit, ki kell nyitni az ablakot
de ez a cd írás még nem tiszta. -
moonman
titán
Ollie a #63-ban leírta a miértet és a hogyant is. ezek szerint egyáltalán nem kéne ugyanolyan mértékben melegednie. ha régebben jó volt, azt kell megnézni, mi változott azóta. mind hardveresen, mind szoftver részen. nekem még mindig az az érzésem, hogy valami ''beragadt'' és az zabálja a cpu időt. (bár ennek wintop eredménye pl ellentmond)
-
Tonic_
tag
Szerintem egyáltalán nem kaptam választ. Figyu én már nagyon régóta használtam a 98-at és a Me-t és eddig nem volt ilyen. Cd-t még mindig nem lehet írni. Pedig korábban simán lehetett. A melegedésről meg annyit, hogy az mégis furcsa hogy XP alatt 49 fok, Me alatt meg 66. Holott majdnem ugyanúgy kéne melegednie. És régebben Me alatt is 49 és 50 között ingadozott.
Most hol van a megoldás? -
Tonic_
tag
Sajnos a gondom még mindig nem szűnt meg. Az Idle 100%, mégis a proci melegedik és a leterheltséget mutató programokban mind 100%. Cd író programokban is 100%.
A fentibb kérdésekre a válasz:
AMD Athlon XP 2800+ (asszem olyan 2200Mhz körüli)
nForce Chipsetes alaplap
512Mb DualDDR ram
80GB vinyó
Ezek a lényegesebbek. -
UP! pls
-
hi' na én most nem a témához szeretnék hozzászólni de láttam ,hogy itt foglalkoztok ezzel. a problémám az,hogy a AVG (grisoft) free progija nem települ
és valami felhasználói jogokra leáll. na a gépemen xp van sp1 nélkül és van 1 felhasználó azaz én rendszergazda módban. a másik két felhasz a rendszergazda és a vendég. na mármost az én profilomba ezt dobja ki:
pls sűrgősen segítsetek!!!
a progi az avg6709fu_free nevet viseli
előre is kössz. -
Hol a topicnyitó?
-
moonman
titán
ha az asus féle Q-Fan technológiából indulunk ki, akár bios is csinálhatja...

-
MoP_FX 57
őstag
na jo eccakat forumozok

-
moonman
titán
Bővebben: link végén...
(komolyan hőmérséklet is csökken, meg fordulatszám is...)
[Szerkesztve] -
moonman
titán
ollie: juteszembe, mél megjött?

-
Hehe, ez jó. Itt meglátszik, hogy kik nőttek fel XP-n.
Nos, kezdjük egy kis hardware ismerettel. A proci a futó alkalmazásoktól függetlenűl, mindig 100%-os leterheltséggel működik. Ez alól egy kivétel van, a HALT assembly parancs, melynél gyakorlatilag 1 ciklus (parancs) erejéig ''leáll'' a proci. az NT alapú windows-ok egy szálon folyamatosan a HLT parancsot nyomatják a procinak, ezért van az, hogy ha a többi progi nem terheli meg nagyon, akkor lesz bizonyos % idle. Tulajdonképpen az oprendszer azt méri idlének, amennyit a halt parancs vesz el a processzoridőből. Nos így már érthető az is, hogy miért melegszik a proci a biosban annyira, annak ellenére, hogy a bios maga gyakorlatilag nulla %-ban terheli a procit (nincs semmi ami hlt-ket nyomatna a procinak). És ugyanez a jelenség lép fel a win9x-ek alatt is, alig van hőmérsékleti különbség, akkor is ha játszunk, és akkor is ha semmi nem fut a win alatt.
Remélem érthető volt. A proci hűtésére megoldás win9x alatt pl a rainfall nevű progi, ami hlt-ket nyomat a winnek. -
Alex91
félisten
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Hmm... Win2k-n ugyanaz a progi jol mutatta, mig win98-on nem. Persze, leht, hogy a rendszerem a xar
! (Erdekes modon a ZoneAlarm is a Win2k-n jo, de win98-on mar a legujabb verzio gondot okozott. Ja, meg az uj 1.3-as Spybot is xar Win98-on, es ahogy elneztem, nem csak nekem
.) -
moonman
titán
wintop tuti, mondom microsoft kernel toy. a melegedésre mások talán tudnak megoldást.
-
Tonic_
tag
Bár nekem már nagyon furcs kezd lenni. Ha proci leterheltség tényleg 100% lenne, akkor kadna és nem menne pl olyan játék mint a Far Cry. De nem akad és észre sem veszek semmit. Lehet hogy az Idle-t jelzik ki a tesztprogik? Amikor mozgatom az egeret, akkor csökken a proci leterheltség kb 95%-ra és mikor elengedem akkor visszemegy 100-ra. A wintopban meg pont fordítva. Ha mozgatom az egeret, akkor nő a terheltség és az Idléből veszi le. Ezért lesz nekem 95% akkor az idle. Szóval még csak az Idlét mutatják a tesztprogik?
Jó is lenne, csak sajnos a cd író programoknál ez nem jön be. -
moonman
titán
''Processzor terhelés 100% az Idle miatt. Szerinted ez nem baj?''
ezt ugye felhasználhatom aláírásnak, ha majd megoldottuk a problémát?
bocs -
Tonic_
tag
Processzor terhelés 100% az Idle miatt. Szerinted ez nem baj?
-
Tonic_
tag
Az a wintop progi, amit javasoltál...kiadott valami furcsaságot.
A futó folyamatok közül semmi nem vesz terheltséget, csak a böngésző 0,0akármennyit, hanem van egy ilyenem: Idle, 100%, Threads 11, 32 bit, Path: Idle
Ez mi? -
moonman
titán
-
MoP_FX 57
őstag
de kenyelmesek vagyunk

Bővebben: link -
PIMP
csendes tag
Egyetértek MoP_FX 57 -tel, én is arra gyanaxom inkább.
Vírusirtónak az AVG-t javallanám nekem nyagyon bevált www.grisoft.com -ról le tudod tölteni a free edition-t és full legális is és mellesleg többet ismer mint a norton és a panda -
Tonic_
tag
Kaspersky-t próbáltam meg még egypárat, de semmit nem találtak egyik partíción sem.
-
Tonic_
tag
Semmi akadás, vagy lassulás. Engem nem is zavarna, ha nem lenne tűzforró a proci. És így cd-t írni sem lehet ugyebár.
-
Tonic_
tag
Nos tehát a gépem úgy van hogy van 2 partíció, az egyiken az Me, a másikon az XP. Az XP-n semmi baja a processzor leterheltségnek, viszont a milleniumban 100%. Ezért már biztos nem lehet hardveres hiba (de jó).
Próbáltam úgy is, hogy az alaplapi driverek nincsenek fennt és úgy is ha fennt vannak. Mindkét esetben 100%. És a procim már 66 fokos. Szóval jó lenne már valamit kezdenem vele. -
X-COM
nagyúr
hát akkor ez valami hardver gond lesz (ha tuti nem process viszi), legalábbis NT alapú rendszeren, ha a kernel viszi a cpu-t akkor az szokott lenni
alaplapi driverek fenn vannak? -
-
Tonic_
tag
Segítség! Valami miatt 100% a proci leterheltségem! Már mindent próbáltam (reinstall, format stb.)
Először winMe-n vettem észre, aztán megnéztem 98-on is és ott is rossz. Frissen feltelepített szűz oprendszeren is 100%! Mitől lehet?
Egyébként AMD AthlonXP 2600+
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- ÁRCSÖKKENTÉS Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Lelőni letudom már, de törölni nem. Egy Roaming mappán belül kéne legyen ez a wimupt.exe fájl, de ott csak mappák vannak. Így gép rr követően újra hatja cpu.

)
nem is próbálkozom kihúzni a gyufát
De most már ne OFF-oljuk szét az egész topic-ot...!

Ja, úgy már érthetőbb... ''bocs'' elfogadva. (mondjuk 990
)
És mégis miből jutottál erre a következtetésre, ha szabad kérdeznem?!? 

)
és valami felhasználói jogokra leáll. na a gépemen xp van sp1 nélkül és van 1 felhasználó azaz én rendszergazda módban. a másik két felhasz a rendszergazda és a vendég. na mármost az én profilomba ezt dobja ki: