- Bluetooth hangszórók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós kamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Itt vannak az ASUS legszerényebb NVIDIA Blackwell architektúrás VGA-i
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
DPS
csendes tag
MINDEN ELŐZŐ PROBLÉMÁM MEGOLDÓDOTT!
Tegnap vettem egy ABIT NF7-S deszkát, különböző okok miatt új házat, 350W-os tápot, meg egyéb cuccokat.
Összeraktam, és olyan történt, ami eddig még sosem: az első bekapcsolástól kezdve minden tökéletesen működött!!!
Simán megismerte 2600+-nak a procit, az XP simán kitelepedett rá, az alaplapi Soundstorm chip rulez, és úgy általában is, minden stimmel.
Simán hagyta hogy felemeljem 190 fsb-re (11.5-es szorzót hagytam, ez így 2185 Mhz), ezen kb. 2 órát tekertem, semmi baja. Följebb nem is emelem, minek.
Szal nagyon örvendezek, és köszi hogy segítettetek. -
DPS
csendes tag
Hűtő OK, 45-49 fokos a proci felülete.
Mégsem a táp lesz az, ugyan 350W-osat nem tudtam szerezni kipróbálni, de egy másik tápot is beüzemeltem, és arról hajtottam meg mindent az alaplapon kívül, és akkor is ugyanúgy leállt a szokott helyen.
Mióta 133 fsb-n 11.5-es szorzóval zötyög, azóta megy, de hát ez trágya.
Viszem szervízbe. -
DPS
csendes tag
Végül is kitelepedett az XP rendesen, 133 fsb-n és 11.5-es szorzón. Úgy stabil a rendszer. Ha feljebb tekerem, instabil lesz, és kikapcsolgat. Valszeg télleg a táp lesz, legalábbis ebben reménykedek... Úgy lenne a legolcsóbb és leggyorsabb.
Most visszaraktam 2600+ -ra a softmenüben, úgy beindul a kitelepedett XP. Tudnátok ajánlani proggikat, amivel a stabilitást lehetne ellenőrizni?
(csak Sandra 2002-m van) -
DPS
csendes tag
Végül is kitelepedett az XP rendesen, 133 fsb-n és 11.5-es szorzón. Úgy stabil a rendszer. Ha feljebb tekerem, instabil lesz, és kikapcsolgat. Valszeg télleg a táp lesz, legalábbis ebben reménykedek... Úgy lenne a legolcsóbb és leggyorsabb.
Most visszaraktam 2600+ -ra a softmenüben, úgy beindul a kitelepedett XP. Tudnátok ajánlani proggikat, amivel a stabilitást lehetne ellenőrizni?
(csak Sandra 2002-m van) -
DPS
csendes tag
Ma kapok kölcsön délután egy 350 W-os tápot, sajna 400-ast nem tudnak adni... Azzal kipróba. Más is azt mondta, hogy nem valószínű a proci hiba...
Amúgy talán nem a 400-as ramok okozzák a gondomat, mert visszaraktam a 333-ast, és azzal is szar volt.
Köszi az eddigi ötleteket, rendesek vagytok!!!! -
DPS
csendes tag
-
DPS
csendes tag
Miért van az, hogy kizárólag 133 fsb-vel, 4:2:1-es ratio-val és 11.5-es szorzóval hajlandó kitelepedni az XP? Akkor NEM áll le a gép...
Kezdek hajlani rá, hogy az alaplapom nem szereti ezt a 2600+ -t :(((( -
DPS
csendes tag
válasz
Hun'reeth #11 üzenetére
Nem próbáltam.
Az alaphelyzet az volt, hogy volt ez a KD7-es alaplapom, XP2000+ procival, remekül működött 11 hónapig (igaz, nem húztam túl, mivel láma voltam (és vagyok) hozzá, ráadásul megfelelt így is).
Most cseréltem erre a 2600+ -ra, á la sulinet.
Ezért szerintem (mivel cask a proci változott) a tápnak jónak kell lennie... -
DPS
csendes tag
Jelenleg így néz ki a softmenu:
operating speed: user define
FSB: 166
Ratio (FSB:AGP:PCI) 5:2:1 (ezt mire állítsam???)
multiplier factor: 11.5
enchance for benchmark: disabled (ez mi? tesztre gyúrás, vagy mi a rák?)
power supply: default (CPU core: 1.65V, DDR voltage: 2.55V)
CPU fast command decode: at Normal (at Fast lehetne még, ezt sem tudom mi) -
DPS
csendes tag
Na.
Helyzet: 1.7 V-on az XP installkor ugyanúgy kikapcsol a gép, a partíciós képernyőnél.
1.75 V-on még odáig sem jut el, kikapcs.
Erre megfogadva a tanácsot, csináltam egy CCMOS-t.
Újra belépve a softmenu-be, érdekes módon 2500+(333)-nak ismeri fel a procit, 166 fsb-t és 11-es szorzót állítva be neki, 1.65 V-on.
Ha hagyom neki ezt, és úgy próbálom telepíteni az XP-t, megint csak GÉP KIKAPCS!
Az ideg szétb.... Szerintem így születnek a baltás gyilkosok. -
DPS
csendes tag
1,65 a fesz. Vegyem feljebb? Mennyire?
Amúgy ez a sorozatszám alapján az http://www.amdboard.com/amdid.html oldal szerint 333 mhz-es proci, és 2133 mhz-en kellene menjen, 166 fsb-vel, ez viszont 12,8-as szorzó. Vagy alaplapfüggő, hogy mennyi az órajele alapból?
Vagy hülyeségeket beszélek? -
DPS
csendes tag
Segítség!
Vettem 2600+ Barton magos procit (AXDA26004KV4D), alaplap ABIT KD7-es, BIOS-t DN-re frissítettem, mert addig nem ismerte meg a procit.
SoftMenu-ben kiválasztva a 2600+ -t (166 FSB, 11.5-es szorzó, 5:2:1-es ratio, 1.65 V fesz), XP CD-ről indítva a gépet még az install elején, pont mikor előjönne a partíciókat mutató screen, a gép kikapcsol. Mindig.
Ha lebutítom, pl. 133 fsb-vel 11,5-es szorzóval, akkor kitelepedik az XP, de még úgy sem stabil, pl. a Radeon 9000 pro-m telepítésekor lefagy.
2 db 256/400-as DDR ram van benne, de a régi 256/333-as ramommal is ugyanez a helyzet.
Amúgy win2000 van rajta, ezt akartam kicserélni XP-re. A win2000 elindul a 2600+ alapbeállításokkal, de feszt leáll a gép röid idő után...
Mit állítok be rosszul? Vagy hibás a proci? Hajam tépem, és nincs több ötletem.
Amúgy is, a BIOS miért 11.5-es szorzót állít be alapból, ha a 2600+-t kiválasztom? Az 166 fsb-vel csak 1909 Mhz, ez meg a specifikáció szerint 2133-on kéne alapból tekerjen, nem?
Följebb nem is tudom húzni, mert be sem bootol abszolút...
Mér áll le a gépem folyton? Mit lámázok el???? légyszi segítsen valaki!
Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- iPhone topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest