Aktív témák
-
-
antaress
csendes tag
Hello!
Nekem is van egy kis problémám az új 2600+os bartonommal, ha egyáltalán az..
Szorzólockos és 12,5(!) * 166 MHz el 2083 MHzen megy.
Az L2 cache mérete pedig kisebb: 256 kbyte.
Az aida azt írja hogy cpu tipus amd athlon xp 2100MHz, cpu alias thorton.
Amúgy stabil eddig teljesen jól működött.
Akkor ez most nem barton? vagy valami rosszul van beállítva.. ? -
DPS
csendes tag
MINDEN ELŐZŐ PROBLÉMÁM MEGOLDÓDOTT!
Tegnap vettem egy ABIT NF7-S deszkát, különböző okok miatt új házat, 350W-os tápot, meg egyéb cuccokat.
Összeraktam, és olyan történt, ami eddig még sosem: az első bekapcsolástól kezdve minden tökéletesen működött!!!
Simán megismerte 2600+-nak a procit, az XP simán kitelepedett rá, az alaplapi Soundstorm chip rulez, és úgy általában is, minden stimmel.
Simán hagyta hogy felemeljem 190 fsb-re (11.5-es szorzót hagytam, ez így 2185 Mhz), ezen kb. 2 órát tekertem, semmi baja. Följebb nem is emelem, minek.
Szal nagyon örvendezek, és köszi hogy segítettetek. -
DPS
csendes tag
Hűtő OK, 45-49 fokos a proci felülete.
Mégsem a táp lesz az, ugyan 350W-osat nem tudtam szerezni kipróbálni, de egy másik tápot is beüzemeltem, és arról hajtottam meg mindent az alaplapon kívül, és akkor is ugyanúgy leállt a szokott helyen.
Mióta 133 fsb-n 11.5-es szorzóval zötyög, azóta megy, de hát ez trágya.
Viszem szervízbe. -
fügike
senior tag
Jól van feltéve a hűtő? Mert ha nem fexik fel rendesen, és túlmelegszik a proci, lefagy vagy kikapcsol, ha a BIOS-ban be van állítva ilyesmi!
-
fokukac
nagyúr
-
varzo
tag
Hello a procinak bírnia kéne sokkal többet is, nekem ilyen procim van egy Albatron KX-18 D PRo II-ben. És a legtöbb amin nem nagyon melegszik (58C' terhelve) 11*230MHz és 11,5*220, de amin atom stabil 11*210MHz. Tehát ha rendeződik dolog akkor valami ilyen érték körül kell bírnia.
Mondjuk a hűtőm egy Volcano11+, de amíg egy Whisper Rock volt rajta még a 200Mhz órajelet sem bírta, tehát szerintem a hűtőt is nézd meg... -
DPS
csendes tag
Végül is kitelepedett az XP rendesen, 133 fsb-n és 11.5-es szorzón. Úgy stabil a rendszer. Ha feljebb tekerem, instabil lesz, és kikapcsolgat. Valszeg télleg a táp lesz, legalábbis ebben reménykedek... Úgy lenne a legolcsóbb és leggyorsabb.
Most visszaraktam 2600+ -ra a softmenüben, úgy beindul a kitelepedett XP. Tudnátok ajánlani proggikat, amivel a stabilitást lehetne ellenőrizni?
(csak Sandra 2002-m van) -
DPS
csendes tag
Végül is kitelepedett az XP rendesen, 133 fsb-n és 11.5-es szorzón. Úgy stabil a rendszer. Ha feljebb tekerem, instabil lesz, és kikapcsolgat. Valszeg télleg a táp lesz, legalábbis ebben reménykedek... Úgy lenne a legolcsóbb és leggyorsabb.
Most visszaraktam 2600+ -ra a softmenüben, úgy beindul a kitelepedett XP. Tudnátok ajánlani proggikat, amivel a stabilitást lehetne ellenőrizni?
(csak Sandra 2002-m van) -
DPS
csendes tag
Ma kapok kölcsön délután egy 350 W-os tápot, sajna 400-ast nem tudnak adni... Azzal kipróba. Más is azt mondta, hogy nem valószínű a proci hiba...
Amúgy talán nem a 400-as ramok okozzák a gondomat, mert visszaraktam a 333-ast, és azzal is szar volt.
Köszi az eddigi ötleteket, rendesek vagytok!!!! -
Hun'reeth
őstag
Próbát megér.
Az igazság az, hogy a táp problémának sokkal nagyobb a valószínűsége mint annak, hogy rossz volna a proci. De mindenképpen a 33-as ramot próbáld előbb, mert a KT400-as chip nem 100%-ban kompatibilis a 400-as ramokkal. illetve nem mindegyikkel megy.
OFF
Amúgy nekem is volt KD7-em 2500+-os bartonnal és nem volt vele gond. Jó kis lap. :P
ON -
Hun'reeth
őstag
-
sequator
senior tag
ja és 1917 MHz valós órajelen
Sautia -
DPS
csendes tag
-
Hun'reeth
őstag
Figyelmedbe ajánlom a következő sorokat:
''Fix the issue that the system occasionally hangs at post code 26 if the system is using 133/166 FSB CPU and the power was turned off during boot up procedure when the post code is AE. ''
Ez a legújabb BIOS leírásban van.
[L]http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=KD7&fMTYPE=Socket%20A&pPRODINFO=BIOS[/L] -
DPS
csendes tag
Miért van az, hogy kizárólag 133 fsb-vel, 4:2:1-es ratio-val és 11.5-es szorzóval hajlandó kitelepedni az XP? Akkor NEM áll le a gép...
Kezdek hajlani rá, hogy az alaplapom nem szereti ezt a 2600+ -t :(((( -
sequator
senior tag
hmm, talán nézd meg mit mond a cpuid a procira, hátha nem az aminek mondja magát
Sautia -
DPS
csendes tag
válasz
Hun'reeth #11 üzenetére
Nem próbáltam.
Az alaphelyzet az volt, hogy volt ez a KD7-es alaplapom, XP2000+ procival, remekül működött 11 hónapig (igaz, nem húztam túl, mivel láma voltam (és vagyok) hozzá, ráadásul megfelelt így is).
Most cseréltem erre a 2600+ -ra, á la sulinet.
Ezért szerintem (mivel cask a proci változott) a tápnak jónak kell lennie... -
Hun'reeth
őstag
Másik táppal próbáltad? :U
Ez az állandó kikapcsolás..... -
DPS
csendes tag
Jelenleg így néz ki a softmenu:
operating speed: user define
FSB: 166
Ratio (FSB:AGP:PCI) 5:2:1 (ezt mire állítsam???)
multiplier factor: 11.5
enchance for benchmark: disabled (ez mi? tesztre gyúrás, vagy mi a rák?)
power supply: default (CPU core: 1.65V, DDR voltage: 2.55V)
CPU fast command decode: at Normal (at Fast lehetne még, ezt sem tudom mi) -
DPS
csendes tag
Na.
Helyzet: 1.7 V-on az XP installkor ugyanúgy kikapcsol a gép, a partíciós képernyőnél.
1.75 V-on még odáig sem jut el, kikapcs.
Erre megfogadva a tanácsot, csináltam egy CCMOS-t.
Újra belépve a softmenu-be, érdekes módon 2500+(333)-nak ismeri fel a procit, 166 fsb-t és 11-es szorzót állítva be neki, 1.65 V-on.
Ha hagyom neki ezt, és úgy próbálom telepíteni az XP-t, megint csak GÉP KIKAPCS!
Az ideg szétb.... Szerintem így születnek a baltás gyilkosok. -
Hatamoto
tag
Esetleg túl alacsony feszt ad neki a mobo? Az én TB1800+-nak 1,5 V-t ad, pedig az tudtommal 1,6-on megy, hm?
-
DPS
csendes tag
1,65 a fesz. Vegyem feljebb? Mennyire?
Amúgy ez a sorozatszám alapján az http://www.amdboard.com/amdid.html oldal szerint 333 mhz-es proci, és 2133 mhz-en kellene menjen, 166 fsb-vel, ez viszont 12,8-as szorzó. Vagy alaplapfüggő, hogy mennyi az órajele alapból?
Vagy hülyeségeket beszélek? -
zsoltee10
addikt
ez barton proci, azért 11,5 a szorzó, nem tbred. a tbrednek 2133 az órajele, a bartonnak kisebb. ha a régi ramokkal is ezt csinálja, illetve a régi procival működött, akkor ki kellene próbálni másik lapban, mert lehet, hogy a proci hibás. előfordul. egy valamit még próbálj meg azért. ez általános szabály.:)
vedd ki az elemet a lapból, húzd ki a hálózatból, és várj egy kicsit, majd elem vissza, és próba. -
DPS
csendes tag
Segítség!
Vettem 2600+ Barton magos procit (AXDA26004KV4D), alaplap ABIT KD7-es, BIOS-t DN-re frissítettem, mert addig nem ismerte meg a procit.
SoftMenu-ben kiválasztva a 2600+ -t (166 FSB, 11.5-es szorzó, 5:2:1-es ratio, 1.65 V fesz), XP CD-ről indítva a gépet még az install elején, pont mikor előjönne a partíciókat mutató screen, a gép kikapcsol. Mindig.
Ha lebutítom, pl. 133 fsb-vel 11,5-es szorzóval, akkor kitelepedik az XP, de még úgy sem stabil, pl. a Radeon 9000 pro-m telepítésekor lefagy.
2 db 256/400-as DDR ram van benne, de a régi 256/333-as ramommal is ugyanez a helyzet.
Amúgy win2000 van rajta, ezt akartam kicserélni XP-re. A win2000 elindul a 2600+ alapbeállításokkal, de feszt leáll a gép röid idő után...
Mit állítok be rosszul? Vagy hibás a proci? Hajam tépem, és nincs több ötletem.
Amúgy is, a BIOS miért 11.5-es szorzót állít be alapból, ha a 2600+-t kiválasztom? Az 166 fsb-vel csak 1909 Mhz, ez meg a specifikáció szerint 2133-on kéne alapból tekerjen, nem?
Följebb nem is tudom húzni, mert be sem bootol abszolút...
Mér áll le a gépem folyton? Mit lámázok el???? légyszi segítsen valaki!
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest