Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Értem, köszi!
Itt egyszerre jelentkezett a dolog, az újraírható lemezeknél is.
Most gyanúsan simán beolvas minden lemezt, igaz tápcsere is volt. Lehet az a régi tápegység már nem szolgáltatott elég ménkűt azon az ágon.
Mindenesetre tesztelgetem még és írás tesztet is végzek. -
Az 'ISO Creator' progi sajnos az összes file és könyvtár dátumát átírja ami kizáró ok..
De eszembe jutott egy jobb formátum: a .VHD (virtuális merevlemez)Már csak azon gondolkodom hogy megéri-e vagy hagyjam meg ezernyi apró fileloknak. Az egyik ok az adatbiztonság. Ha egy 70GB-os file alatt megsérül pl 100 szektor a hdd-n akkor az egész olvashatatlan és kuka, ugyanez az alapadat fileok esetén a százezerből csak 1-2 file vesztét okozza.
A másik ok a kompatibilitás. Win mellett ha el kell(ene) érni Linux, android telefon alól, netről (nem smb, hanem pl webdav) azt lehet megnehezítené.. -
zozopapa68
tag
A MID-el kapcsolatban teljesen igazad van. Minden írónak van egy általános írási stratégiája, amivel képes megírni a számára ismeretlen lemezt. Nálam is a régi Toshiba 2x író simán megírta a 4x, 8x, 16x lemezeket 1x sebességgel. CD lemezekkel sem volt gondja.
Mindezek ellenére mégis van olyan eset, amikor nemképes az író megírni a számára ismeretlen vagy gyenge minőségű lemezt. -
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Kipróbáltam egy eredeti Audio CD-vel, és gond nélkül lejátszotta, utána visszaraktam az amit írni szeretnék, és megint csak azt lehetett hallani, hogy felpörög-leáll, és ugrál jobbra-balra az olvasó fej.
Vagy a gyári Audio CD és a bolti írható Audio CD között is van különbség?
-
Strabi
csendes tag
Szia!
Az eszközkezelőben megtalálja (Optiarc DVD +- RW AD-7717H USB Device), jobb klikk, illesztőprogram frissítése majd kiírja hogy naprakész és a hiba továbbra is fennáll.
Közvetlen mikor berakom a CD-t és elkezdi felpörgetni, ráklikkelek Commanderben a h:-ra és jó 10 mp-ig csatlakozni akar, majd megáll a CD és kiírja hogy nem talál CD-t. Ez egy másolt CD, korábban egy játék telepítésekor az eredeti CD-t beolvasta, igaz sokadjára pörgette csak be, de akkor felugrott a telepítő ablak. Csakhát ugye írott CD-nél nincs ilyen.
-
-
zozopapa68
tag
Visszaolvastam egy kicsit. Azt írtad "A BIOS mindkettőt felismeri, sőt még bootolni is hajlandó róluk" ezt vehetem úgy, hogy a Plextor boot lemezt hajlandó elindítani. Ebben az estben az átalakító kezeli a meghajtót. Ki kéne próbálnod másik gépen, ahol az alaplap más vezérlőchipre épül.
-
zozopapa68
tag
Szia!
Nincs tapasztalatom átalakítókkal. Amit az eddig leírtakból kitudtam következtetni, hogy (valószínű) az átalakító nem tudja kezelni a régi CD írót. Talán van olyan átalakító, ami működésre bírja a Plextort.
Amennyiben jól látom a DVD írókkal jó barátságban van az átalakító.
Kérdez rá itt: Milyen DVD-írót vegyek?
Talán lesz valakinek tapasztalata és tud segíteni. -
yvsmad
őstag
Közben leveleztem a gyártóval, szerintük nem kell külön driver, a windows általános drivere jó hozzá.
Ők tesztelték 4 IDE ODD-vel, 2 Benq, 1 NEC és egy noname íróval, mind ment csont nélkül.
Csak éppen az a gondom, hogy amíg a Windows nem ismeri fel az írót, addig drivert sem keres és nem is telepít fel hozzá, szóval nem tudom leellenőrizni.
A gyártó szerint hardver ütközés van a gépemben, de az Eszközkezelő nem jelez semmi ilyet. Mivel fel sem ismerte az eszközt, az nem is ütközik nála semmivel. Legalább kiírna valami hibát, mert abból el lehetne indulni, de a semmivel nem tudok mit kezdeni.
Úgy döntöttem, hogy hanyagolom a SATA>IDE átalakítást és áttérek inkább USB>IDE-re, mert a külső házak is jól működnek USB csatlakozással. -
zozopapa68
tag
Ha az op rendszerrel formázza az alapértelmezetten UDF-re formázza nem enged mást.
Ez az én hibám, mert félreérthető volt a mit írtam. Én formázás alatt a Nero-val való teljes törlésre gondoltam.
A kevesebb lemez kapacitás az UDF 2.0 formázás miatt van, de ha Nero-val törli a lemezt újból 700MB lesz a kapacitása.
Az a baj, hogy a rendszer és a Nero is cd-rom lemeznek ismeri fel az rw lemezt. -
mumtaz
senior tag
-
mumtaz
senior tag
Ennyit bírt volna? Mintha bele lenne programozva, hogy kinyiffanjon.
Mert tényleg fura, hogy ez szép, tiszta belül, alig volt használva és 2011 év végi, erre meghal. Miközben a régi íróm kihúzott 6 évet, naponta 4-5 lemez írva, még több olvasva és belül egy merő por volt. -
syler123
veterán
Drivert? Áh, visszamentem Win7-re. Kaptam eredeti win8 fejlesztői licenszt ezért áttértem volna, de mindig csak a gond van azzal a rendszerrel. Win7 alatt tökéletes alapból, nem értem mi baja lehetett a Win8-nak.
Sima üres dvd-t tettem be, előtte meg egy telepítő cd-t, utóbbit alig akarta kiadni. Panasonic üres bluray-el ugyanez a helyzet, szinte megfagy a rendszer, ha van benne a lemez.
De a driver tanácsod érdekelne ettől függetlenül, egyszer még lehet a Win8-nál kötök ki, jó lenne menne a Bluray író.
-
-
johnywalker
őstag
Nem, nem igazán.Két okból sem, mivel nincs is hardverem bekötve amivel megtehetném, sem STB-m, közvetlenül megy a kábel a tévébe.Jó tudom, egy digit.tuner könnyen beszerezhető.
Másik ok pedig, hogy nem tudok rá elég időt fordítani.
Én a finomhangolást olyan dologra értettem mint bitráta állítás, kiírási tömörítés stb. -
-
-
johnywalker
őstag
Igen abban igazad van, hogy nem szabad csak a márkanevet nézni.A márkanevek/gyártók ha nem is gyakran, de változtatják az alapanyagokat (hordozó réteget).Na itt kezdődnek a különbségek!
Az a baj hogy (az ismeretségi körömben is) az emberek 80 százaléka csak az árat nézi.Aki egy kicsit is igényes Mo.-n, az is általában kétszer meggondolja, hogy prémium lemezt vegyen. -
johnywalker
őstag
A Maxell Pro nevű CD-ket ne keverjük már egy átlagos lemezzel.Már az áruk miatt sem...
Nem 40 forintért kapható darabja.Ezek speciális hosszútávu archiválásra ajánlott lemezek.Másrészt Taiyo Yuden alapanyagú lemezeket hazai boltokban (webáruházakban) már alig lehet találni.
A TY mind a mai napig az egyik legjobb.Sajna ilyet az olcsó lemezek között nem találsz. -
-
-
-szabi-
addikt
Szia
Igen maxell az ritek volt.
Korábbi hozzászólásomhoz kapcsolódóan: #6393
nec7261 / sajátgép / Verbatim MCC printable (másik csomag)A nec7261 oda-vissza alázza pio209-es írót.
Nagyon sajnálom, hogy blu-ray lemezt nem tudok hiba-ellenőrizni, mindenesetre DVD alapján felmerült bennem a kérdés miért is ez az ajánlott író?
SZERK: Jut eszembe erre #6365, megnézted plextor + odc párossal?
üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Szia
Igen, pontosan ez amit rendeltem: Verbatim DVD+R 25-ös hengerben Print 4,7GB 16x (márkajelzéssel)
Mert az gond?üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Szia
Erről a ma megírt lemezről tudnál nekem, plextor + odc párossal csinálni egy disc quality tesztet?
Cimborám gépében van még IDE csatlakozó, beüzemeltjük holnap az öreg pio110D-t és megnézem mit tud kezdeni ezzel a verbatim lemezzel amit pio209 ilyen szarul ír.
Annál is inkább mert nec7261 azért elfogadhatóbban írta, ha pio110 még annál is jobb akkor talán nincs veszve a lemezpakk.
Gondolhatod én is mekkorát néztem, 4 éve írt lemez ilyen jó értékeket adott.Előre is köszi.
üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Szia
Ma cimborák türelmét igénybe véve kísérleteztem.
Fentebb már írtam nálam vagy rontja a lemezt vagy telerakja PIE hibával.
Ezt kaptam M cimborám gépében:
Pio209 / M-gép / Verbatim MCC printable (mostani csomag)
Egyértelmű ugyanazt a pocsék eredményt kapom M cimborám gépével a pio209 írómmal, mint a saját gépemmel.
Majd délután átvittem a pioneer írót és plextor ellenőrzőt L gépébe, ez lett:
PIO209 / L-gép / Verbatim MCC printable (mostani csomag)
Szinte ugyan az a végeredmény.
Innentől a saját gépem mint hibaforrás kizártnak tartom.
Mindhárom gépben a közös az író program, pio209 író, a plextor ellenőrző és a lemez.
Ki akartam zárni a lemezt ezért régebbi verbatim lemezeken futtattam ellenőrzést.
PIO110 / L-gép / Verbatim MCC (2010-es csomag)
Majd még egy ellenőrzést futtattam:
NEC7261 / L-gép / Verbatim MCC (2012-es csomag)
Mivel az ellenőrzésre elértő eredmény lett, feltételezem a plextor nem hibaforrás, marad a lemez és a pio209.
Holnap megpróbálok más típusú lemezt írni PIO209-el, meglátom mi lesz.
Azt azért megállapítom, PIO209 nem az igazi mivel nem ír olyan jól mint nec7261.
Pio209 / sajátgép / Verbatim MCC printable (mostani csomag)
Miközben ugyanazt az alapanyagot nec7261 így írta:
nec7261 / sajátgép / Verbatim MCC printable (mostani csomag)Szóval akárhogy is nézem pio209 nem ír szépen, viszont az is látható ahogy halad előre az idő és az ide íróból sata-ra történt a váltás, romlott az írás-alapanyag minősége.
Tudom egy-két tesztből ennyire messzemenő következtetést nem kellene levonni, de egyenlőre ez látszik.
Majd megpróbálok más alapanyagot is megírni, kíváncsi leszek a végeredményre.Mindenképp szeretném kérni hozzáértőbbek véleményét, helyesen következtetek, vagy valamit nem vettem figyelembe stb?
üdv
szabi -
Soma01
veterán
Úgy gondoltam, hogy veszek egy sata to usb 3.0 átalakítót és úgy dugom rá egy usb 3.0 portra a satás, notiból kivett DVD-t. ...nem!
Az igazi kérdés az lenne, hogy ha veszek egy ilyet: Külső usb 3.0-s DVD ház És persze teszek bele egy satás (belső, laptop) DVD-t, akkor az 1db usb 3.0-s csatiról el fog-e menni? Az az usb port nem lesz elosztva, nem lesz hub. Közvetlen csatlakoztatva lesz. Ugye az usb 3.0-n 900 mA is kijöhet. Ez elég-e a DVD-nek? Csak mert adnak hozzá power kábelt is. De gondolom azért mert ha usb 2.0 porta dugja valaki, akkor már kell plusz táp. Igaz? Vagy miért van még egy kábel?
Én usb 3.0-n fogom használni mindig és nem akarok 2db kábellel kínlódni.
Ha ugyan ilyen házat veszek, csak nem 12,7 mm-eset hanem 9.5 mm-eset, akkor ahhoz nincs 2 kábel, csak 1db. Ezért nem értem, miért adnak a 12,7-eshez 2-t? -
Flashget
félisten
Úgy látom nem voltam elég egyértelmű. gg72 fórumtárs leírta.
írásteszthez a Pioneer nem alkalmas te pedig azal csináltad! tesztet 8x-an kell végezni nem 12x sebességgel.
Nem beszéltem írásról.Jitter meg a legfontosabb érték! 12% alatt legyen filmek esetében, adatnál 16% is lehet még beolvassa a meghajtó akkor is ha PIF értéke 7 vagy 10 akár.
-
Flashget
félisten
a program írásteszthez való! Írásteszhez a pioneer alapból nem alkalmas ezért kapsz 12x sebességet.
LiteOn vagy ennek klónjai (Plextor, Asus) vagy MTK chipsetes samsung író Kprobe2 progival, jittert mérni nem tud.Egyébként hivatalosan írásteszthez a LiteOn + Nero CD-DVD Speed progi elfogadott vagy az ekte Plextor a saját progijával.
Írásteszt sebessége 4x-en adja a legrészletesebb eredményt, de általánosan a 8x sebességet használja mindenki. -
-szabi-
addikt
Szia
Gondoltam imgburn gondra is, de évek óta használom és eddig nem volt ilyen, szóval elvetettem.
Plex util-ban van self-test a szerint minden rendben.
Találtam hozzá egy újabb FW-t, de nem csináltam frissítést, ilyen jelenséget szerinted orvosolhat?
Egy másik gépben is ki akarom próbálni esetleg valami nem tetszik neki ebben a gépben.üdv
szabi -
chester91
senior tag
-
Sutee89
aktív tag
Próbáltam már korábban, sok más error 43-as okossággal együtt, sajnos egyik sem működik.
Elég érdekesen szerelték be a külső boxba szerencsétlen ODD-t, szétcsavaroztam, próbáltam széthúzni a sata-csatinál, de nem nagyon sikerült, feszegetni meg nem merem. Visszaviszem a boltba, az a tiszta. -
Krisztina87
tag
Win7, viszont most már a Vista lemezt sem hajlandó lejátszani, szép fejlődés tegnap óta.
Nem tud valaki olyan embert, aki ismeri a DVD meghajtókat, mert mondjuk ez a területe, ahol dolgozik? Fizetnék is, csak mondja meg a megoldást. Mert az interneten lévő 10 megoldás közül rajtam egy se segít és kezdek egyre jobban frusztrálttá válni. És már több mint 7 órát rááldoztam az életemből, mennyi hasznos dolgot csinálhattam volna... Ha nem sikerül megoldani egy órán át csak feszültséget vezetek le rajta, az is biztos.
Az üres tiszta egyszer írható lemezeket felismeri, de mikor írok valamit rá, 30 vagy 86%-nál végzetes hiba, és kukába dobható lemezt készít. -
Piftuka
veterán
"Erre is van megoldás: kérj próbagaranciát. Ha nem ír jól, akkor visszaveszi az eladó.
Ha nem megy bele, akkor eleve gyanús."Köszi a tippet! Ezt meggondolom.
"Azt azért nem tudom, hogy a hamar elromlott típus miért is olyan jó de ehhez én nem érthetek..."
Különösebben én sem. Anno utánaolvastam, megkérdeztem a hozzáértőket, és mindenki azt mondta, hogy a NEC "alapra" épített SONY Optiarc írók a legjobbak, ha írásminőségről van szó.
Ezek szerint a tartósságuk már nem annyira kiemelkedő!
-
Piftuka
veterán
Arra biztosan nem, hogy rossz használt írót vegyek.
Maximális köszönetem a tippekért, de tényleg nem szívesen kockáztatom. Ha rosszat veszek, akkor a 4-5.000 forint is igen drága mulatság.
Egyébként átnéztem az itteni hirdetéseket, és valószínűleg az eladók zöme éppen olyan jól tudja, hogy milyen jók a régebbi Pioneer és SONY írók, mert ez meglátszik az árakon.
Jellemzően 5.000-7.000 forintért vannak a jobb álapotúnak tartott SATA példányok, az enyémmel megegyező típusú, újnak mondott író pedig 12.000!!! forint.
Ehhez viszonyítva azért nem is "annyira" drága az új, garanciális, biztosan nem használt Pioneer Blu-Ray író.
(És hidd el... én lennék a legboldogabb, ha nem kellene semmit vennem, mert a jelenlegi SONY íróm még 10 évig hűen kiszolgálna!)
-
Flashget
félisten
De megírta a DL lemezt és ez a lényeg.
Később váltottam 215-re, ami most eladó lett, mert jött helyette a BDR-209.
Hiba volt.
én nem adtam el egyiket sem, sőt a Pio 207 BD író után vettem az újabb de már fekete Pio 215D-t ami 2K-t simán megért. Csak crossflashelni kellett 215L-re a szokásos baja miatt és pöpecül írja az infome lemezt.
-
Flashget
félisten
A 108 még nem tudta a kétrétegű DVD-t írni.
butaságot ne írjál, mert azzal írtam meg életem első 2db DL lemezét csak megfelelő fw kellett hozzá, amik még ma is tökéletesen lejátszhatók asztali lejátszóval. DVD Decrypter volt a progi mai nevén Imgburn amivel megirtam.
Ridata DVD+R DL 2,4x és akkoriban 2005-ben 800Ft volt a PH-n darabja. Verbatim 1000 felett volt. Ma ennyiért BD-RE lemezt lehet kapni.
[link]
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Horgász topik
- Gitáros topic
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest