Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozopapa68
tag
Lehet érdemes lenne cserélni a meghajtódat egy Samsungra. A Samsungok megbirkóznak a DL lemezekkel. Itt az aprón találhatsz 2500, 3000ft környékén, csak a méretre figyelj oda.
Ha futtatsz a gépeden Daemon Tools vagy Alcohol 120% programot az is okozhat ilyen hibát.
-
zozopapa68
tag
Amit írsz abból úgy tűnik a Pioneer 216D harca véget ért.
Amit az üzlet írt neked az nem állja meg a helyét, mivel a 216D-nél régebbi írók is pl: Pioneer 110D (2005 gyártási év) is gond nélkül felismeri és megírja a mai Verbatim lemezeket.
Persze ettől még továbbra is az íródal van a gond, csak nem az amire ők céloztak. -
zozopapa68
tag
Nézd meg az irónlévő firmware verzióját. Ha jól emlékszem 1.09 volt rá az utolsó, azzal jól működik, legalábbis nálam. Érdemes még az alaplap másik SATA portján is kipróbálni az írót, mivel némely esetben nem mindegy neki melyikre van kötve.
Szoftveres környezet is okozhatja pl: Daemon Tools, Alcohol 120% bekapcsolt emulációkkal, akadályozzák a lemezfelismerést.
-
zozopapa68
tag
válasz
zozopapa68 #6780 üzenetére
Még annyit hozzátennék, hogy az említett FTI és Verbatim DL lemezein kívül más DL lemezekkel nem érdemes foglalkozni.
-
zozopapa68
tag
FTI alapanyagú lemez.
Azért nem árt, ha tisztában vagy az íród képességeivel, mivel ez a notebook író nem az igazi erre a feladatra.
Lehet, hogy csak a Verbatim lemezeit lesz képes normálisan megírni. -
zozopapa68
tag
válasz
default. #6756 üzenetére
A fentebb említett programok nem tudom, hogy telepítve vannak-e a rendszereden, mert ha igen, akkor előbb lekel pucolni a gépről. Daemon Tools után a visszamaradó SPDT is el kell távolítani.
Erre azért van szükség, mert az említett programok akadályozhatják a lemezfelismerést.
Írásra használj ImgBurn programot, Daemon Tools helyett Virtual CloneDrive programot.Az alaplap SATA AHCI driverét telepítsd újra. Nézd meg az alaplap kézikönyvét, hogy mely SATA foglalatokat ajánlja optikai meghajtó számára. Remélem valamelyik segíteni fog. Természetesen lehet a meghajtó is hibás vagy elpiszkolódott az optikája.
Most így nagy hirtelen ennyi jutott eszembe!
Kellemes ünnepeket!
Üdv. Zoli -
zozopapa68
tag
Szia!
Régebben volt hasonló problémám, nálam Alcohol 120% és Daemon Tools programok miatt.
Pontosabban nálam a DVD-RW, DVD+RW lemezeket nem kezelte rendesen vagy is nem RW lemezként ismerte fel és a normál DVD lemezeket sokszor elrontotta, lezárásnál vagy írás közben megállt kalibrációs hibaüzenettel.Ha ezek a programok nem játszanak és más meghajtók jól működnek a rendszereden, akkor lehet a firmware sérült. Érdemes lenne a firmware-t felfrissíteni a meghajtón.
Okozhat gondokat az alaplapi SATA csatlakozás is. Ugyan is néhány alaplapnál nem mindegy melyik csatlakozóra kerül a meghajtó. -
zozopapa68
tag
Szia Cocka rég láttalak.
Szerintem szoftver ill. írási hiba. Itt kérdezz rá: Blu ray írás és írási hiba
-
zozopapa68
tag
Nem tudtam, hogy notebook íróról van szó. Amit ajánlottam azok asztali PC-be valók, de külső házzal lehetőket használni. Azért ajánlottam a fenti írókat, mert ezek írnak a legjobban.
A javítási költségeket nem ismerem, de talán tomcsek1 tud neked segíteni. PÜ-ben kérdez rá. Úgy tudom ő javít optikai meghajtókat. -
zozopapa68
tag
Szia!
Szerintem jobban jársz, ha veszel egy másikat.
Üzletben, garanciával kapható írók közül, én a Samsung és LiteOn írókat javasolnám.
Amennyiben a használt írók is szóba jöhetnek, akkor régebbi Pioneer IDE: 110D, 111D 112D, 115D, 116D, SATA: 212D, 215D, 216D és Sony Optiarc SATA: 5200S, 7200S, 7203S 5260S, 7260S, 7261S, 7263S, 5280S, 7280S, IDE: 5200A, 7200A, 7203A.
A használtak 2, 3 ezer FT-ér már beszerezhetők. -
zozopapa68
tag
válasz
mirci18 #6695 üzenetére
Szia!
Notebooknál könnyű hozzáférni a meghajtó optikájához. Így először próbáld megtisztítani (fültisztító, nagy tisztaságú alkohol).
Amennyiben ezután sem működne, vegyél használtat 2, 3 ezer Ft-ért már lehet kapni.
Vásárlásnál, amire figyelni kell a meghajtó vastagsága 12,7mm vagy 9,5mm és a csatolófelület SATA vagy IDE.
Az előlap is okozhat gondot, de tapasztalatom szerint cserélhetőek, így ez mégsem akkora gond. -
zozopapa68
tag
válasz
adamcsik #6692 üzenetére
Szia!
Több dolog is okozhatja pl: gyenge minőségű lemez, nagy sebességű írás, DVD író nem tudja jól megírni az adott lemezt vagy mindez együtt. Az is lehetséges, hogy az asztali DVD lejátszó gyengélkedik.
A fentebb említett lehetséges hibaforrások, számítógépes meghajtónak nem okoznak különösebb gondot.
Az asztali lejátszók érzékenyebbek, hamarabb jelentkeznek az írási vagy lemezhibák. -
zozopapa68
tag
A MID-el kapcsolatban teljesen igazad van. Minden írónak van egy általános írási stratégiája, amivel képes megírni a számára ismeretlen lemezt. Nálam is a régi Toshiba 2x író simán megírta a 4x, 8x, 16x lemezeket 1x sebességgel. CD lemezekkel sem volt gondja.
Mindezek ellenére mégis van olyan eset, amikor nemképes az író megírni a számára ismeretlen vagy gyenge minőségű lemezt. -
zozopapa68
tag
válasz
Atlantisz48 #6675 üzenetére
Szia!
Előfordulhat, hogy a meghajtó (firmware) nem ismeri az általad használt lemez MID-jét. Próbálj ki más MID-el rendelkező lemezt. Esetleg újraírható CD-vel is próbát tehetsz. Amennyiben nem hajlandó más CD típusokra sem írni, akkor valószínű a meghajtó ezen része tönkrement. A meghajtó firmware frissítése is segíthet.
-
-
zozopapa68
tag
Visszaolvastam egy kicsit. Azt írtad "A BIOS mindkettőt felismeri, sőt még bootolni is hajlandó róluk" ezt vehetem úgy, hogy a Plextor boot lemezt hajlandó elindítani. Ebben az estben az átalakító kezeli a meghajtót. Ki kéne próbálnod másik gépen, ahol az alaplap más vezérlőchipre épül.
-
zozopapa68
tag
Szia!
Nincs tapasztalatom átalakítókkal. Amit az eddig leírtakból kitudtam következtetni, hogy (valószínű) az átalakító nem tudja kezelni a régi CD írót. Talán van olyan átalakító, ami működésre bírja a Plextort.
Amennyiben jól látom a DVD írókkal jó barátságban van az átalakító.
Kérdez rá itt: Milyen DVD-írót vegyek?
Talán lesz valakinek tapasztalata és tud segíteni. -
zozopapa68
tag
válasz
hutapali #6656 üzenetére
A Daemon Toolst teljesen lekel pucolni a gépről. [link]
Amit leírtál az teljesen megfelel annak, amit a DT szokott okozni írásnál.
Általában az is elégelhet ha kikapcsolod a virtuális emulációkat a DT-ban. Mert ezek az emulációk (másolásvédelem kijátszása) okozzák a problémát. -
zozopapa68
tag
válasz
12cantona #6648 üzenetére
Próbáld ki a SATA 1 és SATA 2 porton. Valamelyiken biztos, hogy működni fog. Gondolom inteles alaplapod van, mert inteles lapokra jellemző, hogy nem mindegy melyik SATA portra van csatlakoztatva a meghajtó. Köszönhető az alaplapon különböző chippel vezérelt SATA portoknak.
AMD-nél az NVIDIA chipes lapoknál is voltak hasonló gondok. -
zozopapa68
tag
-
zozopapa68
tag
válasz
nemethchek19 #6643 üzenetére
Szia!
Én elsőre a tápra gyanakodnék. Kérdez rá itt: Tápokról alaposan - mélyvíz
Írd meg nekik a táp típusát és amit itt is leírtál a hibával kapcsolatban. A boot hibát is írd le, mert lehet, hogy az is a táp miatt volt.
Remélem tudnak neked segíteni. -
zozopapa68
tag
Hp DVDRAM GT50N vs. Fujifilm CD-RW Plasmon (97m27s10f) vs. Win8.
Gondolom erről a DVD meghajtóról van szó. Külföldi fórumokon szerint sok probléma volt vele Win8 rendszeren. -
zozopapa68
tag
Lehet, hogy az íród, már nem ismeri ezt a CD-RW típust. Ha veszel mostanában kapható CD-RW, DVD-RW, DVD+RW lemezt és azt rendesen felismeri és meg is írja, akkor valószínű, hogy a lemezel volt baja.
Amennyiben ugyanúgy nem ismerné fel az újonnan vásárolt lemezeket, mint a régi fujifilm lemezt, akkor érdemes lenne az OP rendszert újratelepíteni, mivel annak telepítési előzményei nem ismertek. -
zozopapa68
tag
NeroCDSpeed programmal megtudod nézni. Behelyezed a lemezt és a lemez info fűlnél ki írja a lemez adatait.
-
zozopapa68
tag
Ha az op rendszerrel formázza az alapértelmezetten UDF-re formázza nem enged mást.
Ez az én hibám, mert félreérthető volt a mit írtam. Én formázás alatt a Nero-val való teljes törlésre gondoltam.
A kevesebb lemez kapacitás az UDF 2.0 formázás miatt van, de ha Nero-val törli a lemezt újból 700MB lesz a kapacitása.
Az a baj, hogy a rendszer és a Nero is cd-rom lemeznek ismeri fel az rw lemezt. -
zozopapa68
tag
Lehet. hogy a lemez olyan mid-el rendelkezik, amit az író nem ismer, de szerintem ez nem túl valószínű.
Az valószínűbb, hogy az op rendszered van úgy összekuszálódva, hogy a Nero nemképes kezelni, felismerni a cd-rw lemezt helyesen.
Ilyen lemezfelismerési hibát több program is képes okozni ezek egyike volt a daemon tools.
Mivel ez már nincs a gépeden, ezért ajánlottam a rendszer-visszaállítást, hátha az helyreteszi a dolgokat. -
zozopapa68
tag
Egy másik gépen formázd és írj rá valamit erre a Fujifilm lemezre. Ezután próbáld ki, hogy a HP géped felismeri e a lemez típusát.
HP számítógépek Rendszer-visszaállítás
HP számítógépek hibaelhárítás -
zozopapa68
tag
Nincs telepítve a Teredo alagútkezelő adapter. Az ipv4 és ipv6 protokollok közti kommunikációt segíti.
Itt van leírás a telepítéshez: [link]
Futtattad az SPTD éltávolítót?
Szoftveres probléma lesz nem a lemez a gond. Ha semmi lényeges nincs a gépeden, akkor egy korábbi időpontra állítsd vissza gépet, amikor még minden rendben volt. -
zozopapa68
tag
Itt valami még mindig rendesen bekavar. Alkohol120% és hasonló programok vannak még a gépeden?
Vagy valami program, amit mostanában telepitetél, bár ez nem lesz könnyű, ha mostanában nem használtad az írót, akkor nem tudod, hogy mióta áll fent ez a hiba.
A Daemon tools eltávolítása után ezt is futtasd SPTD UNINSTALL
Sptd eltávolítása -
zozopapa68
tag
válasz
zozopapa68 #6590 üzenetére
Még az is lényeges lehet, hogy a SATA vezérlő milyen módban van IDE vagy AHCI módban.
Általában IDE módban kevesebb vele a probléma, még nehezen olvasható vagy sérült lemezek esetén is kevésbé lassítja vagy fagyassza le a rendszert. -
zozopapa68
tag
válasz
gyulank #6589 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom! A linket is csak az emulációs programok miatt raktam ki, mert ott pontosabban le van minden írva.
Azt viszont tudom, hogy a SATA íróknál (főleg régebbi alaplapoknál) nem mindegy, hogy melyik SATA vezérlőre vannak csatlakoztatva, mert néha rengeteg problémát tudnak okozni. -
zozopapa68
tag
Ha Daemon Tools programot használsz, akkor kapcsold ki a védelmi emulációkat, mert akadályozza a lemezek helyes felismerését az író és íróprogram számára.
"hogy mit kell tenni, ha az író hibázik, lefagy, nem jól ír, nem jól ismeri fel a lemezeket stb"
-
zozopapa68
tag
Az van, hogy a mostanában ajánlót írók Lite-On és Samsung írók is egyre gyengébb minőségűek.
A linkelt Liteon-nak nagyon gyenge az írásminősége a Samsung (224DB) jobban ír, de vannak vele negatív tapasztalatok is.Milyen DVD-írót vegyek?
Itt olvas utána és döntsd el te magad, melyiket veszed meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest