Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemethchek19

aktív tag

Újra akartam rakni az op.rendszert. A HDD-t lehúztam az alaplap sata portjáról és a a tápegységről, csak az ssd-t hagytam meg, hogy arra telepítsek. Én nem szoktam használni az Optikai meghajtót csak a Win telepítésére, ezért az ideiglenesen nálam ki volt iktatva. Tehát se a satába se a tápegységre nem volt csatlakoztatva. Adtam neki áramot és a 2-es sata portra csatlakoztattam. Indítom a gépet, készültem volna a win telepítésére, de már a boot alatt kettő halk, mély puffanás szerű hang és égett szag. Hát szétégett az Optikai meghajtó. Szét is szedtem. Belül tiszta korom.

Ki is iktattam gyorsan a gépből. A Winyót biztonsági okokból egyelőre nem is csatlakoztattam vissza, nehogy az is elszálljon.

Azt szeretném kideríteni, hogy mi okozta a meghibásodást. Pontosabban, hogy a DVD író volt e a ludas az egészben, vagy más alkatrész (pl. a táp vagy az alaplap). Eléggé instabil a gépem, épp egy boot hibával küzdök 1 hónapja és kíváncsi vagyok van e összefüggés.

Az sem elhanyagolható tényező, hogy az optikai meghajtó egy elég gagyi alkatrész (volt) a gépben:
    LG ODD - DVD Író (Fekete; BareBulk; c.sz: GH24NSD1RBBB; SATA; SuperMulti; SecurDisc)

Ha szükséges küldök egy képet arról, hol égett szét, hátha az segít a megfejtésben.

Előre is kösz a segítséget és a türelmet!

Új hozzászólás Aktív témák