Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    Sziasztok!

    Segítségre van szükségem! Van egy 3 éves SONY Optiarc AD-7260S típusú DVD íróm, és valamiért most képtelen DVD képfájlt felírni.

    Egy képfájlt próbálok felírni, de a Nero "Lézer beállítási hiba" üzenettel megállítja az írást rögtön az elején. Frissítettem a FirmWare-t (1,02-ről 1.03) a hivatalos updater szoftverrel. Ez sikeres volt, de a lényegen nem változtatott.

    - Próbáltam az ImgBurn, a FreeAnyBurn és a CDBurnerXP szoftverekkel is, de ugyanaz a helyzet. Ugyanannál a pontnál, gyakorlatilag ugyanarra a hibára utaló üzenettel leáll az írás mindegyik író szoftverben.

    - Próbáltam Verbatim 4x DVD-RW és Vebatim 4x DVD+RW lemezekkel is, de az sem hozott eredményt. (Ezekre a lemezekre korábban, még a régebbi firmware-rel is írtam már.)

    Furcsa mindez, mert CD-RW lemezt előtte simán törölt és megírt, a fent említett DVD-RW lemezeket is tudtam törölni vele (mind gyors, mind teljes módban). Látja is az üres DVD lemezt, csak éppen írni nem hajlandó rá.

    Szerk: Sajnos közben már a DVD lemez törlése esetén is azt írja ki, hogy "Lézer beállítás hiba"! Nem hajtja végre a törlést. :(

    A fent említett író a 3 év alatt maximum 20 CD & DVD lemezt írt meg, és akkor lehet, hogy még sokat is mondtam. Ráadásul olvasásra is keveset használtam. Tehát a "szinte új" állapotban van a kora ellenére.

    Ugye nem hibásodott meg?

    Van tippetek arra, hogy mi okozza most a problémát, és mi a megoldás rá?

    Köszönöm előre is a segítséget!

    Üdv: Piftuka

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák