Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Segítségre van szükségem! Van egy 3 éves SONY Optiarc AD-7260S típusú DVD íróm, és valamiért most képtelen DVD képfájlt felírni.
Egy képfájlt próbálok felírni, de a Nero "Lézer beállítási hiba" üzenettel megállítja az írást rögtön az elején. Frissítettem a FirmWare-t (1,02-ről 1.03) a hivatalos updater szoftverrel. Ez sikeres volt, de a lényegen nem változtatott.
- Próbáltam az ImgBurn, a FreeAnyBurn és a CDBurnerXP szoftverekkel is, de ugyanaz a helyzet. Ugyanannál a pontnál, gyakorlatilag ugyanarra a hibára utaló üzenettel leáll az írás mindegyik író szoftverben.
- Próbáltam Verbatim 4x DVD-RW és Vebatim 4x DVD+RW lemezekkel is, de az sem hozott eredményt. (Ezekre a lemezekre korábban, még a régebbi firmware-rel is írtam már.)
Furcsa mindez, mert CD-RW lemezt előtte simán törölt és megírt, a fent említett DVD-RW lemezeket is tudtam törölni vele (mind gyors, mind teljes módban). Látja is az üres DVD lemezt, csak éppen írni nem hajlandó rá.
Szerk: Sajnos közben már a DVD lemez törlése esetén is azt írja ki, hogy "Lézer beállítás hiba"! Nem hajtja végre a törlést.
A fent említett író a 3 év alatt maximum 20 CD & DVD lemezt írt meg, és akkor lehet, hogy még sokat is mondtam. Ráadásul olvasásra is keveset használtam. Tehát a "szinte új" állapotban van a kora ellenére.
Ugye nem hibásodott meg?
Van tippetek arra, hogy mi okozza most a problémát, és mi a megoldás rá?
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv: Piftuka
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest