Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• junior19

senior tag

válasz mglita #674 üzenetére

Itt szerintem erre pontos választ nem fogsz kapni, s rossz irányból közelíted meg a dolgokat.
    Ahogyan chros is írta az értékeket, de ezek a Szakértői képmódokban találhatóak.
    Hogy te most melyiket használod, arról gőzöm nincs, nem szoktam ilyen képmódokat használni, amikben ilyen opciók vannak.
    S hogy értsd, miért rossz képmódot használsz. A szakértői képmódokban a színhőmérséklet a meleg2-nél a legpontosabb, itt általában kis kalibrálással pontosan be lehet lőni. Ezért nem olyan képmódot használunk, amin csak egy csúszkát lehet tologatni, s ha a legmagasabb W árték felé toltuk a csúszkát, akkor vagyunk a szabvány környékén, pontosítani pedig nem lehet.
    A gammával hasonló a helyzet. Ahogyan chros írta, a szakértői képmódokban azokkal az értékekkel van a legnagyobb esély, hogy tényleg ott van-e gamma.
    Amelyik képmódot használod, azt nem szokták megmérni, nem mérem végig mind a több mint tíz képmódot kalibrálás előtt, hanem csak azokat, amelyekről egyrészt sejtem, hogy a legpontosabbak, illetve lehet korrigálni is.
    Abban a képmódban amelyikben használod, nagy a valószínűsége, hogy nem csak a gamma menet nem jó, hanem a színhőmérséklet sem, így a színmegjelenítés sem pontos.

Új hozzászólás Aktív témák