Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Krystal_s
üzenetére
Előző beállítások megtartása okozhat néha konfliktust, főleg egy fejlesztés alatt álló programnál. Jó példa erre a KMPlayer, pedig az már nem is béta volt, amikor ilyen bajai voltak, hogy frissítés után lerohadt ("TAG" hibaüzenet, sokan bosszankodtak miatta). Erre azután rájöttem, hogy csak törölni kell minden beállítást a registryből (HKCU\Software\KMPlayer), utána simán elindul.
Valószínűleg a PotPlayer fejlesztése most jutott arra a szintre, hogy már be merik vállalni a beállítások megtartását is, ezt én is észrevettem egyébként. De ez nem zárja ki, hogy eddig is működött, amikor én direkt elmentettem az .ini fájlt és utána visszamásoltam.
Vagy a megfelelő registry kulcsot (HKCU\Software\Daum), mindegy egyébként. Induláskor a program először az .ini fájlt keresi a saját könyvtárában. Ha azt nem találja, akkor a registryből olvassa ki a beállításokat. Utóbbi előnye a gyorsabb programindulás, mert a registry már úgyis a memóriában van.
Ha ez nem is mindig tűnik fel, de főleg nagyobb méretű .ini fájl beolvasása már kicsit lassíthatja az indulást.
Az .ini fájl előnye lehet a könnyebb hordozhatóság, elmenthetőség (Windows újratelepítés esetére például), persze ezzel nem azt mondom, hogy az említett reg. kulcs elmentése sokkal nagyobb kaland lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Mesterséges intelligencia topik
- Cyberpunk 2077
- Renault, Dacia topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Robotporszívók
- Milyen asztali médialejátszót?
- Gumi és felni topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest