Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen asztali médialejátszót?
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kompakt vízhűtés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiss8671
tag
válasz
hidroponi #1898 üzenetére
de elvittek itt a postarol de azota a rendszer nem jelez semmit es ezek az ajanlott utanvetes csomagok atfutasi ideje 2-3 nap de ez mar 5 napja es semmit nem tudni rola annyit mutat a rendszer hogy 23. An felvettek a csomagot zalacsanybol indult es Bp teve utca a cel
-
kiss8671
tag
Sziasztok olyan problrmaba utkoztem hogy egy hete feladtam egy utanvetes csomagot ajanlva es ugy nez ki hogy elkajlodott a posta nem tud rola semmit a szamitogep csak annyit lat hogy elvittek a postarol de ezen kivul semmit budapestre volt cimezve a brfknak 3155 ft volt a feladas az utanvet erteke 55000 ft volt lehetseges hogy az meg megerkezik vagy ha elveszett akkor van kártérítés?
-
trassher
addikt
Utánvétes pénzt általában mennyi idő alatt hoz ki a postás? A csomagot átvették pénteken de még sehol semmi.
-
Teejay83
tag
hello
Svájcba szeretnék elküldeni egy laptopot,mennyi lehet ennek a költsége?Ha jól néztem 7-8e ft? ez tényleg ennyi?Vagy esetleg tudna ajánlani valaki egy olcsó szolgáltatást?
-
törölt tag
MPL csomagba 1690 vagy 1790 attól függően 5 Kg alatt vagy felett lesz-e. De amúgy [link] jobb oldalt a második rublika. Gondolom neked a kétnapos és házhoz szállítás kell, alatta vannak az árak súlynak megfelelően és alatta vannak a hozzá igénybe vehető plusz szolgáltatások.
Alapból 50ezerig biztosított. De kétszeri kézbesítés nincs, ha nem veszi át akkor 5 vagy 10 napig a postára elmehet érte még mielőtt visszaküldik. Röviden ennyi. -
SG3rg0
őstag
Egy számítógép házat szeretnék elpostázni csomagként biztosítva. Ennek mennyi lehet a költsége?
-
trassher
addikt
Sziasztok!
Telefont szeretnék feladni postán tartozékokkal de nincs doboza és nem is találtam itthon ehhez megfelelőt. Egy buborékos borítékban küldve elég vagy vegyek egy normál és egy nagyobb méretűt és rakjam bele egymásba a kettőt? -
törölt tag
Nem voltam azóta, mert visszamondták a csomagjaimat.
-
törölt tag
válasz
headhunter #1880 üzenetére
Szünetel, mert most variálták át megint és három hete képtelenek frissíteni a kalkulátort.
[link] Itt a táblázat. 2 KG-ig 1160 Ft. Amit te néztél az adott bolt kedvezményes ára, az csak arra vonatkozik aki abból a boltból vásárol. -
headhunter
addikt
Postai csomagfeladás díj kalkulátorra "szünetel"?
"Postán maradó" csomagfeladás díjait, nem találom a post.hu oldalán.
Itt nagyon kedvező árakat találtam : [link]
pl.: Postán maradó, 2 munkanapos, idő garantált postacsomag esetében: (0 - 50.000 Ft
-ig.)0 - 1 kg 600,00 Ft
1,1 - 2 kg 650,00 Ft
2,1 - 3 kg 700,00 Ft
3,1 - 4 kg 750,00 Ft
4,1 - 5 kg 800,00 Ft
5,1 - 10 kg 950,00 Ft
10,1 - 15 kg 1 100,00 Ft
15,1 - 20 kg 1 200,00 Ft
20,1 - 25 kg 1 350,00 Ft
25,1 - 30 kg 1 500,00 Ft -
func93
senior tag
sziasztok!
nem ide való a kérdés, de nem találtam rá topicot. asztali gépet szeretnék feladni futárral viszont még nem nagyon ismerem a futár cégeket. debreceni volnék és tudnátok ajánlani olyan futár céget ami fel is veszi a csomagot és egyben jó árral dolgoznak?
-
tamas1985
tag
Vatera futárnál MPL szállítva hogy működik a dolog, gondolok itt arra hogy felvételnél, lehet e valahol kérni hogy mikor jöjjenek a csomagért? Telefonálnak e mielőtt érkeznének?
-
Fancy-boy
addikt
válasz
#90933760 #1871 üzenetére
Mi? A Vatera nézi, hogy volt e adás vétel vagy nem. Ha nem, akkor mire fel rendelsz postázást? Nem tudom mit nem értesz.
Még az IP címedet is figyelik, hogy milyen számítógépekről lépsz be, ezeket az adatokat tárolják is stb...Nézd, vagy lesz később bajod belőle vagy nem.
Kérdezd meg a postát vagy a Vaterát, ezt kellett volna már tenned az elején, látod, hogy itt nem tudunk többet segíteni ezzel kapcsolatban. -
törölt tag
válasz
hidroponi #1868 üzenetére
Elég sokan használják így és eddig problémamentesen. Én csak azt tudom elképzelni, hogy a Vatera X pénzt kifizet a postának fixen és a posta elvisz érte olcsóbban végtelen csomagot. Ergo a Vatera innentől leszarja hogy ki mit ad fel vele, mert a postával végtelenre kötött szerződést. De én ezt csak sejtem, különben zárt rendszerű lenne.
Csak ez sehova sincs leírva hogy más is használhatja. Talán pont ezért, hogy ne merjék használni feleslegesen. De hát ez így meg elég szar egy összedobott tájékozatlan szar mitymuty, mint ahogy úgy az egész mindenség ami itt megy állandóan. -
törölt tag
De itt akkor is valami nem oké, mert ha regisztrálva is lennék miért engedik hogy más csomagok is ezen keresztül legyenek feladva? Egy olyan szarrágó világban mint amiben élünk csak így ilyen könnyen feladható ugyanaz a csomag, csak nem a posta papírjával hanem vaterással sokkal olcsóbban? Ez igen érdekes. Én azt hittem csak vaterás csomag adható fel és be van korlátozva a vatera oldalán, úgy lenne logikus. Ennyi erővel miért nem kapásból ennyiért viszi el a posta is, minek kell az 1990 ha egyszer a vaterás papír bármire rányomható és lesz 1300.
-
XaraX
addikt
válasz
hidroponi #1862 üzenetére
Csomagküldésről volt szó, van választásod.
"az orszagban csak 1 egyetemes postai szolgaltato van es az a magyar posta."
A piac nyitott egy ideje.
(#1863) Baltoafarkas
Feltételezem, az oldallal van szerződésük, így nagyfelhasználói kedvezménnyel tudod feladni a csomagodat rajtuk keresztül.
Az, hogy Te valós adatokat adsz-e meg, nem a Posta felelőssége. -
törölt tag
Azt hiszem kipróbálom a vaterafutárt. Eddig nem használtam sose, mert egy árba volt vele vagy olcsóbb. De most megnéztem és 1300 körül elviszi a csomagot, az úgy azért nem elhanyagolandó, mintha 1990 lenne.
Valamit tudni kell erről? Az oké, hogy nem vaterás csomagot is elvisz, de amúgy miért? Ez nem bukó a postának, hogy kevesebbért viszik ugyanazt a csomagot? Vagy a vatera kifizeti végtelenre? Akkor azoknak bukó. Kicsit érdekes ez az egész amúgy, de mindegy.
Szóval ugyan az a postás, ugyan az az MPL csomag ami 1990-ért lenne? Kitöltöm, kinyomtatom, ráragasztom és odaadom a postásnak?
És felhasználónévnek beírhatok bármit? Mert nem vagyok regisztrálva. Ennyi erővel bárki más Vatera nevét beírhatnám. Mondom én, hogy ez kicsit érdekes.... -
XaraX
addikt
válasz
hidroponi #1860 üzenetére
Nagyon sok mindent nem kellene ebben az országban, ebben igazad van. A vszteségesent természetesen nem a szó szoros értelmében gondoltam.
"egy tizedakkora forgalmat generalo futarszolgalat arait is felulmulja "
Lehetőséged van azt választani, nincs kényszer, hogy csak egy szolgáltatás működik. -
hidroponi
tag
vesztesegesen? nem kellene tobbszazas vizfejeket tartani a postanak, nem kellene a politikai stikliket engedni es vegre a 21.sz.hoz melto szolgaltatast kellene nyujtani.
vajon hogy lehet az hogy egy tizedakkora forgalmat generalo futarszolgalat arait is felulmulja a koncessziot elnyert volt allami posta? -
XaraX
addikt
válasz
#90933760 #1857 üzenetére
Neked nem éri meg eladni?
Választhatsz más szolgáltatást is, vagy el is viheted a személyesen, hátha úgy olcsóbb.
Tulajdonképpen a Te szemszögedből igazad van, akár veszteségesen is el kellene szállítani a kis motyókat, hogy az eladó jobban járjon, vagy akár ingyen is, úgyis elfér azokba a nagy autókba, alig foglalna helyet.
Őszintén, Te megtennéd? -
törölt tag
Megkérdeztem a postát telefonon, csak nyökögni tudtak, nem tudják megmondani a pontos árat, merthogy az sok mindentől függ. Előtte elmondtam amúgy hogy mi lenne az, de mindegy. Csak azt mondta hogy nagyon megdrágult és 2000 felett van. Mondom jó, köszi. Letettem mert ennek nem volt semmi értelme.
Ezek szerint akkor a korábban megnézett 2570Ft lett az 500g-os ajánlott utánvétes levél 10k alatt készpénzben? Mert azt mondta 2000 felett van. És ez van 2000 felett, mert a másik ár amit kiszámoltam csak 1625, akkor nem ez.
Az valami katasztrófa akkor ha tényleg annyi, ugyanis eddig 1330 volt. Több, mint egy ezressel drágult. Vagy félrebeszéltek a postán.Mindegy én innentől kezdve csak MPL 1990-es csomagba adok fel bármit is, mert ebből elegem van. Ennek az lett a következménye, hogy kapásól két csomagomat visszamondták, hogy ők ennyit nem fizetnek ki a postának. Legyen. Én se fogom állni a postaköltséget, mikor így is pofátlanul olcsón van adva az adott termék.
Ezzel így kinyírták egy csapásra az 5ezer alatti cuccok eladását postán keresztül utánvéttel. De még a 10 ezresekét is. Előreutalni meg nem hajlandó senki. Kész, be lehet zárni a boltot. -
Newyorker
addikt
MPL Postacsomag nyomtatvány csak egyféle van, ez jul 1 elott majdnem teljes zöld volt, most fehér és zölden van rajt az írás
-
Fancy-boy
addikt
Szerintem ti nem ugyanarról beszéltek.
Mindenki mutassa meg a nyomtatványát.
-
Newyorker
addikt
válasz
hidroponi #1849 üzenetére
Oks, nekem igazán az első kérdés volt a fontosabb, mivel feladtam egy 5.130 grammos csomagot, MPL postacsomagként és fizettem érte 1290 Ft-ot a helyi postánkon, akkor azt a címzett lakcímére kiviszik és nem csak a címéhez tartozó postára.
Azért nem volt tiszta, mert ez jún előtt így volt, de most új nyomtatvány van és ott ikszelni lehet azt is, hogy kézbesítés házhoz, de nem ikszeltem be! Vagy azért itt már külön kell fizetni? (csak mert MPL üzleti csomagnál igen :S)
-
hidroponi
tag
válasz
Newyorker #1848 üzenetére
postacsomag haztol hazig megy.
vaterafutar: attol fugg kit valasztasz.
ha MPL-t, akkor ott is valaszthatsz van haztol hazig, van postanmarado es lehet mar molkuton marado is. mind kulon-kulon arszabassal.
a leirasban ott van hogy 2x kiserlik meg a postazast es utana telefonon keresik a cimzettet. -
Newyorker
addikt
Kérdés!
Most ha MPL postacsomagot adok fel, akkor azt házhoz viszik?! Vagy azért külön kell már fizetni rá?
Illetve másik kérdés!
Ha vaterafutárral adom fel a csomit, akkor ugye házhoz megy a csomag tuti és mi a helyzet, ha nincsenek otthon? -
ArGab
őstag
Holnap estefelé vagy szerda valószínűleg, addig még várok hogy ki tudom-e szedni belőlük a szükséges adatokat.
Nekem Paypal dispute+claim volt, onnan megvan egy cím, de más nem, pedig return policy-juk szerint kellene részükről egy Return Merchandise Authorization kód és contact person, különben nem garantálják a visszacsomag sorsát. Ezt viszont nem hajlandóak adni egyelőre, helyette kapom tovább az ajánlatot hogy +50% befizetésért küldenek majd újat (ami alig jobb mint az eredeti küld vissza +50% egy újért, vagy 50% partial refund). -
-
ArGab
őstag
Elvileg el, én ezt találtam: [link]
Hossz+szélesség+magasság < 90 cm, illetve a leghosszabb oldal < 60 cm, akkor mehet.De én is a héten fogok elsőként Kínába postázni, szóval gyakorlati tapasztalatom még nincsen.
Amúgy címzésre találtál valami formátumot, vagy csak ömlesztve ahogy adták? Pl:
Fl.4-5,7 Longtang Industry Park, Liuyue, Henggang, Longgang, Shenzhen Shenzhen Guangdong 518000 China -
citkar
addikt
-
törölt tag
válasz
Fancy-boy #1835 üzenetére
És mi van ezzel a személyi igazolványos marhasággal? Ez csomagra is érvényes, vagy mi?
És még mindig nem tudtam meg, hogy ajánlott levél utánvétnél melyik rublika érvényes rám, a készpénzátutalási megbízással vagy a fizetést követő kézbesítés lappal? Mert van közöttük 1000Ft különbség. -
Fancy-boy
addikt
válasz
#90933760 #1832 üzenetére
A 2x kézbesítés megszűnt.
Jó olvasgatást: [link]"500 gr felett csomag küldeményként van lehetőség ezek postára adására. Árazás szempontjából az ügyfeleknek a változás átlagosan nem jelent hátrányt. Július 1. előtt feladott 2 kg-os, utánvételes ajánlott levél ára 1975 Ft volt, július 1. után feladott 2 kg-os áru fizetéses csomag ára 1750 Ft"
-
törölt tag
válasz
#90933760 #1831 üzenetére
Ja látom megvan. Csak úgy fel tud baszni idegileg mikor megint elémokádja a díjkalkulátor a pdf-et (két hete frissítik a díjkalkulátort? wow
) hogy változás meg drágulás történt hogy nem igaz.
Szóval az 1330 helyett 1625 lesz a feladás. És 500grnál nehezebb csomagot már csak mpl-lel tudok elküldeni 1990-ért. Had gratuláljak. Ismét.
Megszűnik a 2x kézbesítés alapból?
-
törölt tag
Már megint variáció volt a postázással? Akkor most mennyi egy 400g-os ajánlott levél 10k alatti utánvéttel? Mert eddig 1330 volt.
Mi ez az 50g meg 500g, nem lehet utánvétezni 500g felett, vagy most mi van?
-
citkar
addikt
Üdv!
Egy telefont, saját dobozában postáznék külföldre (Kínába garira).
A postán van valami spéci dolog amire oda kell figyelnem? Hogyan kérjem, ajánlva vagy bármi másféle módon?
Illetve tracking numbert is kapok feladásnál, hogy tudjam követni hol tart? -
Fancy-boy
addikt
válasz
anonymus89 #1826 üzenetére
Próbáld délelőtt/reggel. Eddig mindig elértem, hogy felvegyék. Lehet szerencsém volt.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
anonymus89 #1824 üzenetére
Úgy tudom az utánvétel már eleve ajánlott, és állítólag nem lehet rá elsőbbségit kérni, de az utóbbi nem biztos.
Most volt egy alaposabb változás, azóta még nem próbáltam az utánvételt. -
ArGab
őstag
-
Fancy-boy
addikt
válasz
anonymus89 #1812 üzenetére
Itt megtalálod a díjakat: [link]
Az utánvétel új neve: "Fizetést követő kézbesítés" -
ArGab
őstag
Üdv
Kínába kellene visszajuttatnom egy ideszállítás közben összetörött tabletet. Súly <1kg, nyomkövetés mindenképpen kellene hozzá.
Mi a legolcsóbb módja? Mehet kartondobozban levélpostaiként, ajánlottként mint itthon? Ehhez így lesz tracking number? -
hidroponi
tag
válasz
runner 125 #1814 üzenetére
a postan nem tudsz fizetni kartyaval, hanem keszpenzt veszel fel. evek ota igy van.
egy sima postacsomag (konyvelt kuldemeny) 1000ft 2kg-ig.
postazas elott miert nem nezed meg mi mennyibe kerul? -
runner 125
nagyúr
Hi,
A MAGYAR POSTÁN SENKI NE fizessen bankkártyával. Eszméletlen lehúzó kötsög banda.
A minap feladtam egy levelet, már azon kiakadtam, h egy 2000FT értékű, utánvétes ajánlott levél feladási díja 1.800 FT volt. .. nem vicc, ezernyolcszáz. Ritkán hordok kp.-t magamnál, volt egy ezresem, meg pár apró, de 1800 nem volt. Mondom akkor fizetek bankkártyával, amit meg is tettem.
Ma nézem a netbankárom számlatörténetét:
Készpénzfelvétel díja: - 810FTMondom mivaaan?! Felhívtam egyszerre az MKB ügyfélszolgálatát, és közölték velem, h nem én vagyok az első reklamáló, de sajnos a posta készpénzfelvételként könyveli el a bankkártyás fizetést, így nekik köszönhetően sajnos ennyi a díja.
Már értem miért van ennyi futárcég, és miért akar az osztrák posta magyarisztánba jönni.
Nevetséges!
-
anonymus89
addikt
Szép napot!
Tudna valaki tájékoztatást nyújtani utánvétes feladással kapcsolatosan a mostani díjszabás szerint?
Egy fülest szeretnék feladni csomagolás nélkül sima kis headset.Kalkulátor még nem él, ügyfélszolgálat pedig állandóan foglalt.
-
tamas1985
tag
válasz
gyáliSanyi #1809 üzenetére
akkor csomagként küld, ha jól tudom 1000Ft lesz
-
hidroponi
tag
egeszen meg vagyok elegedve a magyar postaval.
kiprobaltam az uj postacsomagukat es a masfel kilos pakkom 1000ft volt, cserebe meglepeteskent kaptam nyomkovetest es onnan hogy feladtam 20ora mulva mar at is vettek egy megyeszekhelyi cimen.
ennyi penzert ez a minimum, bar igazan beleferhetne meg egy 10e ft alatti erteknyilvanitas. -
tamas1985
tag
válasz
gyáliSanyi #1807 üzenetére
Sima csomag, vagy ajánlott levél, a távolság mindegy belföldön belül , mekkora a súlya?
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Egy 10cmx5cmx20cm dobozkát szeretnék elküldeni belföldön belül 200km-re, de a csomag nem annyira sürgős.
Milyen csomagküldési módot válasszak és mennyi így a legolcsóbb díj?
-
djyuri
őstag
Jelentem javult a postánkon a helyzet. Kezdenek belejönni a nénik
Bár a héten olcsóbb volt egy grammra ugyanolyan csomagom,mint múlt héten. Múlt héten 565 és most 485.
Tehát még van mit fejlődni.üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen asztali médialejátszót?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD