- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsudi20
friss újonc
Sziasztok!
Egy M200-as órám van és nagyon szeretnék egy új órát venni.
Az aksi nagyon röviden bírja és sajnos ezt nem vettem figyelembe az elején.
Kicsit tudatosabban szeretnék edzeni, valamint hosszabbakat.
Esetleg van tapasztalat vagy tanács, hogy az Ignite vagy a Vantage M lenne megfelelőbb?! (Teljesen amatőr sportoló vagyok, heti 3 edzés volt eddig, főleg futás (10-20kmk).)
Idegesít, hogy a GPSre akár 10-15 percet is várnom kell, hogy megtaláljon.
Előre is köszönöm! -
AlphaZulu
csendes tag
Úgy látom, hogy egyre barátibb az ára (Vantage M 78.000 Ft a Polar-nál).
Eddig a Garmin Forerunner 245 lett volna a vetélytárs, de az 100eFt-os árnál leragadt, így olcsóbb beruházás a polar.Jelenleg egy Polra M200-ast használok, de szerintem is jó választás lenne egy Vantage M.
-
pelyib
tag
válasz
AlphaZulu #96 üzenetére
Lassan másfél év használat után is minden nap jól esik felvenni. Csak egyszerűen teszi a dolgát.
Ha edzést indítok akkor megtalálja a GPSt és működik. Tényleg semmi panasz. Kijelzőn egy karc se, pedig kapott bőven.
A szíj lefogó izéje (tudja a franc a nevét) szakadt el, de volt itthon másik órához való, azzal elvagyunk fél éve.
Tartom, hogy nekem tökéletes vétel volt.
Plusz jó pont a gyártónak, hogy a frissítések nem rontottak rajta. -
m.fery
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg van valakinek infoja arról, hogy lesz e magyarítás az órához és az alkalmazásokhoz?
Nagyon szemezek a vintage m-el, de az angolom szegényes. Nem tudom, tudásban és kinézetben a garmin melyik típusa az ellenfele?
A mypolar oldalon most 74000-re leakciózták így garmin ebben az árban nem tudom tudna e ennyit? Futáshoz és kerékpározáshoz kellene. A polar optikai szenzora nagyon tetszik és szerintem még nincs teljesen kiaknázva. Mellkaspántot nem szeretnék.
Köszi a segítséget -
Lazinger
friss újonc
Hello,
Kihasználtalansgá miatt megválnék fekete Vantage V órámtól. Kijelzőn fólia van, de egyébként is karcmentes. Pluszban egy narancs szíj (nem eredeti) is van hozzá. -
titetoyz
tag
Valakit nem érdekel egy Vantage V? Megvalnek az enyemtol.
-
-
Jelenleg egy Polar M430-at használok. Az ok amiért fontos lenne nekem az ANT+ az az, hogy szeretném kerékpározás közben magam előtt vagy telefonon, vagy computeren látni az éppen aktuális pulzusomat, nem pedig állandóan az órát nézni. Van mellkaspántom is, igaz nem H10, hanem H6, de ez végülis mindegy. Pont a mellkaspánt használatát szeretném mellőzni, mert számomra macera, nem kényelmes. Egyszerűbb megoldást keresnék, ezért gondoltam, hogy keresek egy olyan órát (nem tudom van-e ilyen?!) ami mindenféle kiegészítő nélkül tudja ezt. De akkor marad az OH1, az még mindig jobb megoldásnak tűnik nekem, mint a mellkaspánt.
-
Zozo0525
őstag
Pontosan, ha ANT kompatibilis cuccot keresel akkor jobban jársz H10 ővel ahogy anrb írja
-
anrb
aktív tag
Az ora szoftveresen jelenleg csak a BT protokollt tamogatja, az ANT+ protokollt nem. A hardver fel van ra keszitve, de kereskedelmi dontes, hogy nem toljak a Garmin szekeret.
Amugy nem ertem a kerdest, mert az ora termeszetesen tarolja az adatokat es lehet is szinkronizalni a Flow-val, onnan meg egy csomo kulso szolgaltatasba, vagy lementeni file-ba. Ha van bringas szamitogeped vagy kedvenc telefonos alkalmazasod, akkor miert nem mellkaspantot keresel? A Polar H10 es OH1 pulzusmero pantok egyebkent egyszerre tamogatjak a BT es ANT+ protokollokat, azaz ki tudjak kuldeni tobb eszkozre a pulzus erteket. -
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy a Vantage M óra képes/ e valós idejű pulzus szám továbbításra telefonos alkalmazásba, vagy kerékpáros kompjúterbe, mint pl. egy mellkaspánt? Röviden tudja-e az ant+ funkciót?
-
anrb
aktív tag
válasz
larsbalazs #82 üzenetére
Pont erről írtam (AutoLap alapértelmezetten km-enként van).
-
Zozo0525
őstag
Mondjuk az utóbbi 3 hetben nem nagyon tudtam kipróbálni. Sajnos csak 2 alkalommal tudtam futni sok a meló.... Remelem megjavul az órád, ird meg mire mentél a frissítéssel.
-
larsbalazs
újonc
Nálam sajnos többször is, de csak futás trackelésekor. Mindig kerek km után indult újra, volt, hogy 3km után de 5 és 7 után is csinálta már. Más activitynél (squash, other indoor, úszás) nem csinált ilyet.
Elég idegesítő dolog, csináltam hard resetet is, utána is előfordult.
A 4.1.1-et ma tettem csak fel, remélem megoldja a problémát. -
Zozo0525
őstag
Nalam nem fagyott le.
-
Zozo0525
őstag
-
Zozo0525
őstag
Most jött egy komolyabb update :-) pár dolgot beletettek
-
anrb
aktív tag
Nem, nem lehet. Már az előző generációs termékeket (2014-2016) sem lehetett. Ez egy tendencia a környezetvédelem és a pénztárcánk érdekében, más gyártóknál is (Garmin szerencsére kivétel ebből a szempontból, ott meg van más baj
).
Az autóknál is be kellene vezetni ezt a funkciót, hogy járó motorral kelljen parkolni.Annyit még láttam, hogy a kezdeti beállításnál, ha sokáig nem használod az órát, mintha kikapcsolna. De ezt a "standby" funkciót nem éred el menet közben. Gondolom, szándékosan... Hordani és vigyázni kell rá, hogy ne csapd sehova.
-
raocsni
friss újonc
Sziasztok, vantage m órát ki lehet kapcsolni valahogy? (Nem találtam infót róla sehol) ha nem használom akkor jó lenne kikapcsolni és nem várni amíg lemerül..
-
anrb
aktív tag
A Polar dilettantizmusa és hiányos szoftverfejlesztési kapacitása miatt a Polar Beat-et kell még használni a H10-zel úszáshoz. Más gyártók meg tudták oldani, hogy az óra végezze a szinkronizálást. Még idén két nagyobb szoftverfrissítést adnak ki a Vantage-re, talán foglalkoznak ezzel is. De szerintem nem érdemes a V800-ról váltanod, több szempontból visszalépés lenne. Volt Vantage V-m és M-em is. Meg kell őrizni a V800-at (ahogy az Ambit 3-at is :), egy ideig nem fognak ilyen jó cuccokat gyártani.
Gymlink-es (5kHz) órát nem fogsz találni, régebbi szabvány. Már csak az A300 és a V800 támogatott.
-
Fuxsanyi
csendes tag
Had idézzek anrb Kolléga válaszából:
"Megoldás:
...Hátrány: úszás közben nincs infód, nincs zóna riasztás..."Persze ott az optika, de:
"2. Optikai pulzusmérő használata órán: Hátrány: nem a legpontosabb mérés"És ennek a hiánya visszalépésnek tűnik a V800-hoz képest, márpedig az ember előre szeret inkább lépni, ha kiad egy rahedli pénzt egy újabb eszközre.
Viszont ha már. A H10 az órára is rá tudja tölteni a mért és tárolt adatokat? Nem csak a remek Polar Beat alkalmazással szinkronizál?
-
anrb
aktív tag
Szia! A Polar V800-nak az új órákkal szemben van 5kHz-es rádiója is, ami lehetővé teszi az analóg kódolt jelátvitelt. Ez többek között működik vízben is, amit a Polar H7 és H10-es övek támogatnak. Ez a technológia sajnos az új órákban nincs meg. A BT és ANT+ rádiója (2.4GHz) a vízben nem működik (pár centi a hatótávolság), ezért a sima mellkaspántok nem használhatók úszásnál.
Megoldás:
1. Háttértáras BT/ANT+ pánt (Suunto Smart Sensor, Polar H10, OH1), ami akkor szinkronizál, ha víz felett van. Hátrány: úszás közben nincs infód, nincs zóna riasztás
2. Optikai pulzusmérő használata órán: 6 LED-es Polar (M600, M430, OH1), 9+1 LED-es Polar (Precision Prime = Vantage M/V, Ignite), Garmin Elevate V3 (2019-es modellek), újabb Valencell (új Suunto-k)
Hátrány: nem a legpontosabb mérés
3. Form Goggles + Polar OH1+ (HUD az úszószemüvegen!)
https://www.auganix.org/form-augmented-reality-swim-goggles-to-support-polar-oh1-and-oh1-heart-rate-technology/ -
Fuxsanyi
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon érdekel a Vantage V, főleg mert mostanában eléggé lement az ára, pontosabban mindenféle akciók vannak a Zergénél és a Polar shopban is.
De azt olvastam, hogy úszásnál nem jó a pulzusmérése. Ha jól tudom, úszáskor nem tud a H10-zel kommunikálni, csak az optikai mérőt használja
Ha van Nektek erről tapasztalatotok, legyetek szívesek osszátok meg!
Köszi!
Fs
-
Pali33
kezdő
Sokáig a Suunto Spartan Baro volt a kedvencem, de elég sokat olvasgattam, és rájöttem, hogy annyi pénzért azért vannak hiányosságai. A Suunto 9-al összehasonlítva úgy tűnt, hogy az egyértelműen jobb óra.
Úgyhogy jó egy hete megvettem a Suunto 9 Baro Black-et mellkaspánttal akciósan, 2 év magyar garanciával, és úgy érzem, jó döntés volt, és bölcs is egyben, mivel sejtettem, hogy a csuklós pulzusmérés nem lesz számomra elég jó. Azzal volnék elégedett, ha úgy mérné csuklón a pulzust, ahogy pánttal méri, pánttal meg még egy nagyságrenddel pontosabban, de ez csak az én maximalizmusom jele.
A boltban megszaglásztam többféle órát is, elsősorban Garmin Fenix Plust mutatott az eladó, aminek az ára már 2-essel kezdődik mellkaspánt nélkül. Baromi igényes, minőségi, masszív órák azok is, de nem az én világom. 5 gomb, nincs érintőképernyő, számomra áttekinthetetlen a menürendszere, és a grafikája sem tetszik a Garminnak, az ára pedig horror. -
proci985
MODERÁTOR
-
anrb
aktív tag
Ha már Suunto, akkor nem mondom a Garmin Fenix 5 Plus családot, a méregdrága Marq Expedition-t és a műanyag Forerunner 935/945-öt. Ha nem sürgős és nem ragaszkodsz a magyar garanciához, akkor érdemes várnod. Közeleg a Black Friday és idén is volt 45%-os gyári akció a Suunto-nál a Spartan modellekre. A Spartan Baro 350 EUR-ért (Amazon) jelenleg szerintem jó vétel.
-
Pali33
kezdő
Köszi az infókat!
Közben olvasgattam a teszteket, és rájöttem, hogy mivel szinte csak hegyen futok, és a túrázást is tervezem, jó ha van pontos magasságmérés. Mellkaspántot is veszek majd, de általában csuklón mérném a pulzust, mert úgy kényelmesebb, és néha csinálnék egy kontrolfutást. Polar 430-al kezdtem az ismerkedést, de hamar kiszerettem belőle, mert olyan órát szeretnék, ami szép is, nem csak jó. Lehorgonyoztam a Suunto márkánál, az ő barométeres órái közül lesz valamelyik. Spartan Baro vagy Suunto 9 Baro. Vagy ha valaki mond egy jobbat olcsóbban! -
anrb
aktív tag
Szerintem bármelyik ismert gyártó új modellje megfelel pulzusméréshez (pl. Polar 6 LED-es vagy Precision Prime, Garmin Elevate v3, Valencell alapú (Suunto)). Az optikai mérés működéséből adódóan egyik se fogja lereagálni a gyors változásokat, a mellkaspánt az etalon. Az optikai mérés pontosabb a karon (pl. Scosche Rythm 24, Polar OH1/+) vagy halántékon (Polar OH1+). Ár/érték arányban szerintem futáshoz a Polar M430 (kifutó modell, 140 EUR) vagy a Garmin Forerunner 245 (300 EUR) a legjobb jelenleg.
-
Pali33
kezdő
Sziasztok!
Profi pulzusmérő órát szeretnék venni alapvetően futáshoz. Ami a legfontosabb, hogy csuklón mérje a pulzust pontosan. Mely órák a legjobbak ebben?
Elsőre a Polar Vantage M-et néztem ki, ez árban még a lélektani határon belül van.
Hasonló árkategóriában szerintetek vannak ebben jobbak?
Az is fontos lenne, hogy km-enként írja ki mindig, hogy hány perces km volt...
Szerintetek a Polar vagy a Garmin jobb a csuklón mérő órákban? Esetleg más? -
eddie1978
senior tag
Szerintem szomorú, hogy nagyon sok elektronikai terméknél a vásárló a tesztelő. A verseny miatt jönnek ki évente-fél évente a termékek félkész állapotban. Szerintem felesleges. Csak a hulladék gyártás megy. Inkább teszteljék rendesen. Bár akkor meg nem elégedettek a részvényesek tulajdonosok ha nem növekszik a cég vég nélkül minden évben.
Kíváncsi leszek meddig húzza mondjuk jelen esetben a Polar. Két év alatt kalapálnak helyre egy órát. Addigra a jelen helyzetben el is avultatják.
Miért nem teszik open source alapon nyitottá a szoftvert?
Egy jó példa a SanDisk MP3 lejátszóm. Gyári firmware nagyon gagyi. Lassan indul, körülményes. Openbox mint a villám. Sőt egyik frissítéssel megduplázták a működési időt. Lehetne így is. -
anrb
aktív tag
válasz
eddie1978 #57 üzenetére
Én nem hiszek a csodákban. Ha a Polar nem teszi rendbe a Vantage-et, akkor szvsz lehúzhatja a rolót. Állítólag annó a V800-hoz is lassan jöttek ki a feature-ök. A Suunto a Spartannal ugyanezt az utat járta be, két évig tartott, amíg használhatóvá tették a firmware-t. Nem volt app (script) futtatás lehetősége, nem volt lépésszámlálás, az alvásmonitorozás még ma is béna, az üzemidő csökkent, nem volt androidos app. Többek között volt Spartan Sport-om is. A Suunto 9 majdnem ugyanaz, csak Sony chippel.
A Suunto sincs jobb helyzetben, most vásárolták fel a kínaiak. A Movescount-ot úgy nyugdíjazzák, hogy nem lesz új webes platform, csak mobil app. Az Ambit 1/2 és a korabeli órák papírnehezéknek lesznek jók, a BT képes Ambit3-nak meg csúnyán korlátozzák fél év múlva a képességeit, holott ma még árulják őket!
A Garminnak pedig még lesz 3-4 jó éve, aztán eltapossa az Apple, Samsung, Huami és a többiek.
Most olvastam DCR Garmin Forerunner 945 vs Polar Vantage V Titan teszt futásáról. Eddig tragikus a Titán ...
-
eddie1978
senior tag
válasz
ronin6_73 #55 üzenetére
A védőüveg alá ment be a víz ha jó olvasom. Ettől függetlenül, valami nagyon-nagyon mellé ment a Polar-nál.
A decemberi frissítéssel is ha addigra minden hibát kijavítanak sem eléggé csábító már. Ez is nonszensz. Félkész termék. Pedig nagyon rá voltam indulva. Szerintem lejjebb kell majd vinniük az árakat ha akarnak valamit a piacon amellett, hogy kijavítanak minden hibát. Lehetnek még csodák. -
anrb
aktív tag
válasz
ronin6_73 #55 üzenetére
Amellett, hogy sok dologban egyetértek veled, a sárga szíjas kép a szöveggel öngól. Nézd meg jobban, ki írta a választ.
A Suunto 9-nek más a célközönsége, mint egy Vantage vagy egy Forerunner órának. Városi közlekedésre is lehet használni pótos Ifát, csak nem praktikus.Sajnos ma már majdnem minden új óra ragasztott, és amint az akku meghal, GTK és mehet a kukába a 100e-200e forintos kütyü.
Ha esetleg jobb lesz az óra GPS pontossága a titán ház miatt, akkor szerintem megéri a felárat a sima V-hez képest.
-
ronin6_73
csendes tag
POLAR VANATGE TITANIUM
Megejelent Hurááááá !
Írtam róla egy pár sort blogomban : [link] -
eddie1978
senior tag
Egyetértek. Én nagyon rá voltam indulva a Vantage szériára. Amiatt amiket írsz, félkész szoftver, ezer év múlva érkező funkciók, miatt lemondtam róla. Az új Garminok nagyon erősek lettek funkciókban. Jelenleg úgy néz ki, hogy verhetetlenek. Ami még nekem nagyon fontos, az a WiFi/ANT+/BLE kommunikáció. Most Wahoo Elemnt Bolt óra van a bringán. Szuper dolog a WiFi-n keresztüli feltöltés. Nem kell telefonnal bohóckodni. Már az ajtóban csippan a telefonom ha nálam van, hogy feltöltve az edzés négy helyre. Én mindenképpen Garmint vennék. Most az Edge 530 a kiszemelt. Később esetleg egy karóra, 245 vagy 945. Edzőm is azt mondja, hogy egyértelműen Garmin.
Még egy: A Polar nagyon zárt ökoszisztéma. Import szinte nincs is. Útvonal is csak nehézkes vihető be a rendszerbe. A Wahoo-nál RideWithGPS vagy Komoot-ra szinkronizál. Szuper jó dolog ez is. Én a Komoot-ot használom. Megvettem a full térképet 10k-ért. Megtervezem és következő bekapcsoláskor WiFi-ről szinkronizál vagy kint terepen telefonról. Edzéstervnél is ha jól tudom csak pulzus zónák vannak csak, power vagy cadence nincs. Ez nem 100%, de nekem ez rémlik.
Nagyon nagy fannak kell lenni, hogy valaki Polart vegyen. Arra várni, hogy majd egyszer bekerül egy funkció én nem várnék.
-
anrb
aktív tag
Szia! Én kipróbáltam mindkettőt. Szerintem nem éri meg a V dupla áron, annak ellenére, hogy a full műanyag M számomra kicsit gagyi összhatást keltett (a csuklóból kiálló "henger" pedig mindenbe beleakad).
A Vantage V-n - feltehetőleg a fém váz miatt - rosszabb a műholdas vevő
pontossága (összehasonlítva a Vantage M-mel, a Suunto 9-cel, Coros Apex-szel és az újabb Garmin órákkal).Szerintem várj még a vásárlással, mert az órák még bugosak, hiányosak és az új roadmap is nevetséges (pl. Zone Lock fél év múlva lesz kész, manuális footpod kalibrálásról szó sincs). A Vantage funkcióinak nagy része elérhető a Polar Flow-n, bár téged ez az RC3 miatt nem érint.
100e forintért az új Garmin Forerunner 245 sokkal jobb vétel. Amúgy ma jelent meg a Vantage V Titán változata
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest