Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mihione
őstag
válasz
7Heads Drago #996 üzenetére
Mi?
Ez ugye csak vicc?!
-
mihione
őstag
Nekem nincs túl komoly fulesem,fejesem.Auxon szoktam kocsiba hallgatni,meg a gyári S10+-hoz kapott AKG fulessel.Hangerore szerintem az F5 picivel hangosabb mint az S10,minőségre is teljesen rendben van.Szinten S10+-rol váltottam és nem sokkal nagyobb ez a teló,szélességben majdnem ugyanakkorak,viszont kb mindenben jobb mint az S10+,egyedül a sztereó hangszórók gyengébbek rajta ahogy azt a kolléga is írta.
-
Ralfi
csendes tag
válasz
Fitzgerald #993 üzenetére
Na ez jó hír
Én is PowerAmp-ot használok!!!
Akkor jól fog szólni az 50-Ohm/106db vagy 32-Ohm/115db fülessemel -
Fitzgerald
veterán
Nem tudom milyen DAC chip van az F5-ben, de most hallgattam meg egy 50 Ohm-os, 93db érzékenységű fejessel, és 75% körüli hangerőn már levitte a fejemet (PowerAmp, 1100 kbps körüli flac fájlok). Összehallgattam az S9-el, annál határozottan hangosabb. Hangminőség teljesen rendben van.
Én még csak 5 napja használom, nem volt semmiféle fagyás, akadás eddig.
A sztereó hangszórók viszont elég gányul szólnak gyári állapotban, de egy Dolby Atmos EQ-s beállítással ez is megoldható, utána már tökjól szól a telefon. -
janes1976
őstag
Sziasztok! Aki az Aliról rendelt F5-öt attól kérdezném, hogy jött plusz költség a telóra? Már ha megjött ennyi idő alatt. Jön az Alin a BF ezért kérdezném.
-
Ralfi
csendes tag
Sziasztok!!!
Sajnos vasárlás után mentem fel a Xiaomi 12-es fórumba mivel a rendelt telefon hangja Type-C/3.5Jack átalakítóval használhatatlanul halk voltvezetékes fülessel amihez én ragaszkodok. Sajnos azt írták ott hogy ezek mind ilyenek így ment vissza az AQUA-hoz
Nem igazán ismerem ezeket a feltörekvő Kínai márkákat, 6-év alatt volt egy S7 EDGE telóm és most egy S10+ ról váltanák Xiaomi-ra.
Xiaomi 12-est azért választottam mert compaktabb a mérete mint az S10+ volt, fentebb leírtak miatt ez nem jött össze
Akinek van Poco F5 telefonja és van vezetékes fülese (32 vagy 50 Ohm-os) az megírhatná, hogy hogyan szol vele és ez a Poco márka menyire stabil itt p.: lefagyás meg hasonlóra gondolok!?
AQUA hivatalos forgalmazó? Ugyanis ott mosta 8/265 fekete 146 690 Ft ért vesztegetik. -
mihione
őstag
válasz
Fitzgerald #988 üzenetére
A gyári romon a legjobb az akkuido szerintem,bár azon nem nyektettem olyan sokat meg nem is játszottam rajta codot.Az én felhasználásom mellett úgy vettem észre atlagolva 10% felel meg kb 1 óra sot-nak.
-
Fitzgerald
veterán
Én is csak nézek nagyokat, hogy 2 naponta kell töltőre tennem a telefont.
Az S9+-ban egy 3500-as aksi volt, már új korában is karcsú volt az üzemidő.
Én mondjuk nem játszom telefonon manapság, de csinálok rengeteg egyéb dolgot. Az elmúlt 4 nap során nyúztam azért rendesen a készüléket. Egyelőre a gyári romon vagyok. -
Renegate2034
újonc
nos, az enyém ( ugyan itthonról) de megérkezett... - kíváncsi vagyok
-
rob2174
tag
11.06os rendelésem 11.20án érkezett meg,remek az F5!
-
mihione
őstag
Még mindig durva hogy milyen jól bírja az akku ezen a telon,egyszerűen nem bírtam meg lemeriteni 1 napos használattal mióta megvan.Reggel 7 körül vettem le a toltorol és volt benne 1 óra COD is
Unofficial paranoid android rom,legfrissebb Melt kernel+GPU undervolt -
Terentius
őstag
Nyugodjatok meg, mindenkinek meg fog érkezni.
-
kóóó
aktív tag
Gshopper rendelés:
Ha a yunexpress oldalán trackinget lekeritek, ott látni fogtok egy számot ami nyilaztam.
Azt ha a DPD oldalán beütitek akkor látni fogjátok magyarba, hogy áll a rendelés. -
Steve1207
veterán
válasz
7Heads Drago #974 üzenetére
Majd jön, nekem így alakul:
2023-11-19 20:27 BUDAPEST,THE EUROPEAN,HU, International flight has arrived
2023-11-19 13:09 Hong Kong,HONG KONG,HK, Departed from AIRPORT
2023-11-13 22:09 Hong Kong, Arrived at the origin international airportLényegtelen a készlet, mindenki ezen rugózik máshol is, most BF miatt, amikor épp inaktív lesz valami. Majd ha kapnak értesítést még beszerzéstől, hogy lesz, akkor visszaaktiválják ugyanúgy, mint eddig. Az elmúlt hetekben is volt, hogy lekapcsolták egyiket vagy másikat fél napokra.
-
7Heads Drago
veterán
Nekem itt van csomaginfóm: [link]
Mert azt olvastam hogy többen nem láttak semmit se. Hong Kong-ból 3 napja szállt fel repülővel a csomag.
A Gshopperen jelenleg nincs 12 gb verzió és BF van náluk. Viszont nincs rá nagy engedmény. 329$ a legjobb ár. -
mihione
őstag
LMC 8.4 r17 + Dtux 6.8 konfig file
Nekem az első jobban tetszik, második túl mű.
Main mode:Rainbow mode:
-
Carline
őstag
A xiaomi.eu oldalról magyarra fordítva:
Minden MIUI 14 STABLE ROM-ot újraépítettek és újra feltöltöttek 2023.11.18.-án de a Google Pay-javítás nélkül a legutóbbi Google-módosítások miatt.
Mostantól a Magisk szolgáltatást a Google Pay javításával kell használnia stabil ROM-okon ezen útmutató szerint ..
Megértésüket köszönjük!Szóval ha kell a walletes fizetés mindenképp rootolni kell a Magisk használatával és telepíteni kell a Play Integrity Fix-et is.
Szerencsére a SimpleOTP app nem használ (még) ellenőrzést így engem nem érint de pl. a lányomnál revolut kártyás fizetés máshogy nem fog menni.
Lehet a kínlódások elkerülés végett ott visszateszek egy globál romot és zárom is a BL-t. Ő úgysem használja ki a .eu rom finomságait.. -
PpenoO
őstag
Az elmúlt két hétben kétszer is módosított a google az play integrity checken, ami miatt nem volt lehetséges a kártyás fzetés. Általában még aznap fixálják a magisk modult, csak frissíteni és újraindítani kell. Ez a legtöbb nyitott bootloaderes és rootolt telefonoknál működik, Xaominál nem tudom.
-
nimfas
addikt
Csak szólok hogy megint nem működik a kártyás fizetés....
Múltkor megcsináltam az EU (stabil) romra a frissítést. Akkor működött is, azóta 2 hétig kb. Poco F5 Pro
-
mihione
őstag
válasz
7Heads Drago #961 üzenetére
Simán felmegy bármire,nem a gcam miatt nem működik a Google pay NFC fizetés hanem a Google új play integrity szabályai miatt,ez csak custom és miui EU romot érint.Volt egy hozzászólásom abban megtalálod a Google drive linket.Azota jött ki meg újabb config file.Ha kell bele tudom azt is dobni.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
7Heads Drago #961 üzenetére
Mókolni csak annyit kell míg beilleszted a config fájlt.Nem egy bonyolult vele fotózni automatán simán lehet meg sok mindent belehet állítani a menüben amitől az ember szeme füle kettéállna ha nem ért hozzá,de neked ahhoz nem kell nyúlni.
Tessék ennél biztonságosabb elérést nem tudok
MGC config fájl beállítása
AGC hez
-
7Heads Drago
veterán
Gshopperről rendelt globalra akkor simán felmegy a gcam? Vagy valamit mókolni kell? A banki fizetési lehetőség fontos lenne nálam hogy maradjon.
Illetve nem vagyok egy nagy fotós. A gcamon sokat kell állítgatni hogy jó legyen vagy annál is van automata mód?
Meg akkor kérnék egy biztonságos linket rá. -
Terentius
őstag
Gshopper ingyen szállítás, 2 hét alatt itt volt tréfa nélkül. 2 éve ugyaninnen a poco f3 ugyanúgy.
-
mihione
őstag
válasz
7Heads Drago #956 üzenetére
Passz, szerintem mindenki normál szállítással rendelt onnan.
-
aticcs
csendes tag
Én 3-án adtam le a Gshopper rendelésem, 8-án adták fel, 14. - i bejegyzés szerint Budapest - re érkezett, azóta nem mozdul a csomag. Már nagyon várom.
-
pingwin92
aktív tag
Nézegettem AliExpressen a vásárlói értékeléseket, és ott van, aki fotó(ká)t is töltött fel, ott láttam több olyat is, hogy a csomag kívülről, és a "customs declaration" résznél ilyen $30-40 körüli értékek vannak beírva.
Aztán lehet, hogy rosszul értelmezem, mert nem túl jó felbontásúak a képek, de lehet, hogy így csinálják.
És ez nem valami TopMi szintű sufni, hanem a Xiaomi és a Poco hivatalos alis boltja. -
WhiteWalker
nagyúr
Mindegy , hogy oldják meg
, csak valamiért Spanyolországra emlékeztem.
Mennyi idő míg megérkezett? Az első bejegyzés szállítással kapcsolatban november 15. , és most (november 18.) van a hongkongi nemzetközi reptéren.Gombinyó: az adózási formája érdekel a legkevésbé. Ha minden jól megy , akár jövőhétre megjön.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Fitzgerald #951 üzenetére
Közben megnéztem, a Diginél már megszűnt az új mobilos előfizuk értékesítése, és a Voda 5G-re sem fognak minket felengedni valószínűleg.
Üsse kő, ha szükségem lesz 5G-re, majd átviszem a számomat másik szolgáltatóhoz. -
Fitzgerald
veterán
Jaja, a 60Hz-ről 120Hz-re váltás önmagában is nagy élmény gördülékenység szempontjából, de ilyen combos hardverrel meg aztán méginkább.
Ha van ha nincs, ez attól még objektív előny. Most attól hogy pl. a wireless töltést sosem használtam S9-en, még van aki igen.
Vagy most ennyi erővel ha nem rakod tele a 256 giga tárhelyet, akkor annak sincs értelme...
Amúgy Digis vagyok, a Digi ma a Vodafone hálózatát használja. A Diginél még szerintem nincsen 5G-s csomag, de mive a Vodánál van, valószínűleg lesz náluk is hamarosan.
Amúgy egyelőre az én igényeimet is maximálisan kiszolgálja a 4G, 15 giga adat van havonta a csomagomban, általában a felét sem használtam el S9-el, és sanszos, hogy ez az F5-el sem lesz másképp. -
mihione
őstag
válasz
WhiteWalker #948 üzenetére
Nekem Hongkongbol jött a teló,gshopper szerintem onnan dolgozik.
A szállítási mód a nem mindegy ott biztos tudnak trükközni, rendeltem régebben 5-6 éve Kínából telót és arra sem volt áfa,vám ha egy bizonyos szállítási módot valasztottal.
Nem tudom hogyan csinálják, főleg egy repülős szállítással, de ki van ez talalva.Kivancsi leszek az alis rendelest nem fogjak-e meg. -
Gombinyó
őstag
válasz
WhiteWalker #948 üzenetére
Ezért nem értem miért lenne más a rendelés onnan adózási szempontból, mint bármelyik másik kínai shopból. Btw ma az Alis Poco Store feladta a 11.11-én rendelt készüléket, nem kell december végéig várni, hogy megérkezzen...
-
WhiteWalker
nagyúr
Aki rendelt a Gshopper oldalról , annak is Honkongból jött a telefon? Nem úgy volt , hogy a Gshopper spanyol raktárból küldi.
Én egy 13T-t(bár kérdésemnél ez mindegy) rendeltem , de az Honkongból jön ... -
7Heads Drago
veterán
válasz
Fitzgerald #945 üzenetére
És az 5G-re van is előfizud? Mert az S9+-ra értelmetlen lett volna.
Mert ezt mindenki előnyként hozza fel, miközben meg sokaknak nincs is a csomagjukban benne.
Nálam 10 gb net bőven elég havonta. Az online rádió viszi el a legtöbbet. Az 5G területi korlátoltsága miatt én nem adok érte 1 ft se. Na meg számomra kérdéses hogy mennyivel lenne gyorsabb. Mert az hogy azt az 1-2 weboldalt amire rákeresek a városban 1-2 mp-vel gyorsabban dobja be az nem érdekel. -
mihione
őstag
válasz
Fitzgerald #945 üzenetére
Nekem S10+ váltott, cégesnek meg maradt egy S10.Eddig azt gondoltam az S10 se lassú,de az F5 után...hát elég akados
-
Fitzgerald
veterán
Nekem is nemrég jött meg a 12/256-os F5. Egy 5.5 éves Galaxy S9+t váltott, ami végig nagyon jól szolgált, és fájó szívvel küldtem ma nyugdíjba. A Galaxy ezzel az általam leghosszabb ideig használt telefon volt, 2018 előtt minimum évente cserélgettem még a készülékeimet én is. Még ma is nagyon szép állapotban van.
A kijelző felbontása, és a sztereó hangszórók minőségének kivételével gyakorlatilag mindenben előrelépés a Xiaomi, de ezen nyilván nem lepődtem meg.
Egy közel 6 éves, egykori csúcsteló ma már ugye a középkategóriában sem igazán állna meg.
Amiben még elmarad az S9+-tól az nyilván a build quality, de igazából az S9 hátlapi üvegborítását kifejezetten rühelltem, mert még úgy is gyűjtötte a karcokat, hogy kb. csak havonta 1x vettem ki a tokból tisztítani.
Szóval az F5 hozott 2x annyi ramot, több mint 2x olyan gyors procit, sokszor gyorsabb gpu-t, 5G-t, 4x akkora (bár nem bővíthető) tárhelyet, 120Hz-es (de alacsonyabb felbontású és fényerejű) kijelzőt, és jobb főkamerát.
Mert kamerában is elveri az S9-et, legalább is a fő kamerájával. A hangrögzítés minőségén is meglepődtem, ebben is minimum hozza, de érzésre meg is haladja a Samsung képességeit.
Kigyúrt & Buta GSM-ben vettem bontatlanul, de tökre nem érdekel; ennyi pénzért ez annyira jó ajánlat, hogy ha 1.5 év múlva spontán kigyullad és elég a telefon, akkor sem fogok elégedetlenkedni. -
ginola
addikt
Sikerült valakinek rendelnie olyan kijelzővédő üveget, ami a Nillkin hardcasehez passzol?
Sajnos amit rendeltem a széleken nagyon más ívben kanyarodik, mint a tok ott körülbelül másfél mm hibádzik... -
Steve1207
veterán
Én is rendeltem, tokokat, de pont ezt a félét egyből féleraktam. Ez az anyag túl puha, kopik, koszolódik, izzad a tenyered nyáron, minden nyavaja rajta marad és még áttörölni se tudod értelmesen. Ettől függetlenül én is bepróbálok egy 900 ft-os textileset a jóval "erősebb" anyagból, mert sokkal egyszerűbb hetente tisztítani gyorsban rajta. Mellette jön még egy stock hardcase, mert az jó ha van alkalmakra, meg egy flip case, azt pedig mindennaposan szeretem használni. (Viszont tök gáz, hogy értelmes flip tokokat már nem gyártanak, régi telómhoz is alig találtam, amikor nem egy szilikontokot ragasztanak egy anyagra és megmarad a pereme, hanem, amikor egy rendes hardcase van úgy megmunkálva, hogy abból jön csak egy flip rész. Mindenesetre egy típus még mindig van, ami így van kialakítva. Ha beválik veszek vagy 3-at
)
Nilkin tok: a sima hardcase űbernek tűnik, viszont, ha a kameraelhúzósat mondjátok, ott két dologra érdemes figyelni, az egyik, hogy az elhúzórész meglazul és folyamatosan lötyög majd, ami zavaró. A másik, hogy ebből adódóan összekarcolja a kamerát.
-
Terentius
őstag
válasz
7Heads Drago #940 üzenetére
Ezt használom amióta megjött a teló. [link]
Nagyon jó minőség és emelt a széleknél. A tempered glassnak pedig mindig hasznát veszem, ha pottyan a teló. Karcok ellen elég a fólia is de esésnél kevés. -
mihione
őstag
A gyári fólia szvsz nagyon jó minőségű nekem egy karc lett csak rajta míg azt használtam,könnyen tisztítható is volt.De az uvegfolia azért sokkal jobban véd egy kijelzővel pofára esés eseten.En 4 db-os pakkot rendeltem 1800-ert, sztem sose fog elfogyni
.
Viszont ez a bor hatású tok nagyon adja,ilyen finom alcantara feelingje van és nagyon jól áll a telonak. A gyári tok sem volt rossz de a kékes beutesevel elég hulyen mutat a fekete telon.
[link] -
Gyick
őstag
Szerintetek hogy fog alakulni a teló(12 GB) ára karácsonyig?
Érdemes pl dec 15-18-ig várni a rendeléssel hátha lejjebb megy az ára? -
Terentius
őstag
Ha valaki jó tempered glasst szeretne. Most raktam fel, még felrakó keret is van hozzá, meg a szélén a fehér részt eltüntető folyadék.
[link] -
mihione
őstag
válasz
crea1984 #927 üzenetére
14 napod van ellallni a vásárlástól, no para majd legközelebb reagálnak a plusz költségek elkerülése végett...
Pár napja megjöttek a tokok és uvegfoliak amiket rendeltem a telohoz,mind alis cucc. A tokok baromi jók, a fólia nem 100%-os, széleken levegős maradt,de adtak hozzá valami folyadékot amivel korbenyomtam és eltűnt.Kivancsi leszek meddig marad így.
-
crea1984
tag
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Terentius #915 üzenetére
Hova akarsz időt állni?Pár hónap és egy telefon elavult jön az új megcsinálják,hogy cserélje az ember,Ma nem időtálló van hanem fogyasztói társadalom.
Ami nekem is meglepő volt ebben a telóban,hogy poco x3 pro után a gyári kamera jobb képet lőtt.Gcamot anno azért is szerettem volna mert van benne raw lehetőség és azon még lehet dolgozni,de azért azt mondom általában azért jobb a fotó gcammal de a gyári se rossz most ha tényleg azt nézem.Pár képet lőttem 64 megapixelben gyári alkalmazással az se rossz fixen tartott telefonnal.
-
crea1984
tag
Sziasztok!
Rendeltem telefonpontrol telot, de 3 nap múlva se kaptam semmi visszajelzést igy visszamondtam. 148 ezer körül volt.
És ha már szürkeimport vagy kina akkor én innen rendeltem végülEU-ból jön elvileg gyorsan, nincs vám, kuponkoddal -50 $
124 ezer ftot fizettem a 12/256-ért.Tapasztalatokról majd irok.
-
bepe79
addikt
Sziasztok! Rendeltem én is egy Poco F5 12/256 GB fekete verziót az Aquatól, jövő héten fog érkezni, és egy Xiaomi 12 Lite-ot vált majd, tehát a rendszer nem ismeretlen. Remélem a droid 14-et is megkapja jövőre valamikor.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
pingwin92 #914 üzenetére
Olyan nincs hogy a 8 giga ramból mind a 8 foglalt.
Windowson se volt ilyen. Ha nagyon magas a foglalt ram az üreshez képest be fog lassulni és eldob appokat. Mindig kell neki egy üres terület. Ha meg valami memória éhes appot futatunk akkor meg sokat kell dolgozni a rendszernek hogy összekaparja magát annyira menjen rajta. Ebből a szempontból biztos jobb ha több ram van. Na meg újabb droid verziók és app updatek mindig is több ramot fognak kérni. Nálam csak az a kérdés merült fel, hogy ez az eset az akku/telo halála előtt jön be vagy később lesz és felesleges törni magam miatta. Egyenlőre én csak egy 8-ast rendeltem.
-
Steve1207
veterán
Nekem se volt rossz eredmény soha, hozta a spec szerint elvárt szintet mindig. Nappal szerintem a gyári alkalmazás is bőven megállja a helyét a legtöbb készülékben már az utóbbi jó pár évben (5?), de attól, hogy a gcam lő egy-egy jó képet részletesebben még nem biztos, hogy mindenben jobb konstans élményt és eredményt fog produkálni össz használatban. Én pl azt is meguntam emiatt, hogy este gcam, este videóhoz gyári, nappal gyári, de ha mókolnék gcam, emellett meg a fapad opencam jobb videót lő egy-egy nappali fényviszonynál.
Pár részlet nem ér ennyit, amit belenagyítva 40"-ig amúgy se lesz mérvadó 100m-re egy rendszámtábla vagy lombkorona, sokkal inkább lényeges az élesség, dinamika és alaphasználatban erre is van belőve a gyári app. Na meg ez kamera, elő akarom venni és lőni egy képet, mert pont AKKOR láttam valamit, nem 10 percekig lesz ott, hogy állítgassam vagy közben jöjjek rá, hogy mit szeretnék és melyik app lenne a jobb, vagy pont akkor dobjon egy crasht(#908) nfsu17: mert egy alapból nagy kameramodul rá lett bízva már akkor alsó-középkategóriás SoC-ra. Sőt abban a két évben még az OIS is eltűnt a modellekből, hogy még gyatrábbak legyen a videók. Eközben az azt megelőző modellek közül ott voltak a 2-3x erősebb SoC-ok és vajsimán rögzítette a 4k/60-at is gyárilag.
(#915) Terentius: szerintem sincs értelme, hamarabb jön egy új ddr szabvány, minthogy profitáljuk a 12-ből. Pl, ahol 6GB van most se az a hátráltató tényező, hanem a középkategóriás SoC-ok mai szemmel, mert ram még mindig lenne. De kb tényleg csak játék vagy nagyobb szerkesztési feladatoknál van értelme, amúgy ms-ek kb, az is csak indulásban.
-
Faby
senior tag
válasz
WhiteWalker #911 üzenetére
A price adjustment az Ali-s rendelésekre vonatkozik.
Gshoppert nem tudom, elhiszem, hogy ott nincs ilyen. -
Terentius
őstag
-
pingwin92
aktív tag
válasz
7Heads Drago #912 üzenetére
Hát igen. Eredetileg jó ötletnek tűnt, de aztán nekem is vagy 3x elment közben a kedvem az összeírástól, miközben csináltam, de gondoltam, már befejezem.
Amúgy így ér(het)i meg. De írtam is, ha végül drágább lesz, ki se bontom, megy apróra.Már csak azt nem tudom, van-e értelme a 12 giga RAM-nak. Jelenlegi Redmi Note 10 Pro-mban 8 van, és nem nagyon volt olyan, hogy elfogyjon a RAM, inkább csak olyan, hogy bezárt appokat. De úgy, hogy, ha zsinórban nyomkodom 7 órát, és a végén előveszek egy appot, ami utoljára 7 órával ezelőtt volt megnyitva, – kell neki 1-2 mp, de – visszahozza úgy, ahogy volt. Míg, ha lerakom 1-2 órára, van, hogy a legutóbbi appot is bezárja, akár úgy, hogy ki se léptem belőle, csak lezártam a képernyőt. Ez azért elég idegesítő tud lenni..
Vágyom a több RAM-ra, de attól tartok, hogy a MIUI meg az Android úgyis azt hiszi majd, ő jobban tudja, mikor nem kell már nekem egy app.
Nálam általában 4-5 giga foglalt, tehát lenne még hely, de mégsem tud úgy működni, mint egy számítógép.Van itt valaki 12 gigás verzióval? Lenne értelme ebből a szempontból? Mi az, ahol ezt tényleg ki is használja a telefon?
-
Pityu.
nagyúr
Bírom az ilyen nincs ilyen telefonom meg még nem is találkoztam vele de a kamera béna embereket.A poco F5 kicsit alul van jó néhány embernél becsülve kamera téren pedig egyáltalán nem rossz.Nem is fotózol nagyon te magad írod elvársz valamit amit lehet nem is tudsz annyira.Egyébként fotózáshoz kell még más is nem csak a kamera.Ha általános fotókat készítesz akkor a poco F5 kamerája még túl is fog teljesíteni.Mennyi fikázós emberrel találkoztam már más xiaomi telefonok kameráinál is de fura nekem sose volt olyan szar a képe mint ahogy azok fikázták.Pedig volt pár teló redmi note 7,redmi note 8 pro,poco x3 pro.Én pl kiállításra is vittem képet ami pl redmi note 7 telefonnal készült.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
pingwin92 #904 üzenetére
Huha ez már a fillér b@szás teteje. Addig szórakozol vele hogy kicsúszol az akcióból.
Teljesen mindegy hol rendeled, én csak arra figyelek ne én legyek az első 10-20 vevőben. Én megrendeltem a gshopperről. Az garantáltan global verzió. Az ugye fontos lenne neked is. De nem vágom neked hogy jók ezek az árak.
270 dollár plusz vámtól lényegesen olcsóbb a gshopper ára. Nekem 329 dollár volt. 11.11nél meg még 13 dollár minusz volt. -
Faby
senior tag
válasz
pingwin92 #904 üzenetére
Azzal a price adjustmenttel jó lesz vigyázni, az ugyanis az ÁFA,T összegével egyezik, amit az itthoni vámolás/érkeztetés során ki kell fizetni!
Mivel 150 € fölött van, ezért itthoni szabadforgalomba bocsátáskor kell megfizetni a vámot és ÁFÀ-t. Vám 0%, marad a 27% ÁFA.
Terentius:A kosárba rakásig benne van az ÁFA, de utána a price adjustment-tel le is vonja, tehát itthon majd ki kell fizetni.
-
Terentius
őstag
Ha alin included VAT akkor gondolom annyi a vége amennyi és ha ali standard shipping kínából akkor max 2 hét cainiaoval. Jól gondolom?
-
nfsu17
veterán
Gcam-al van 4k60, anélkül 4k30, OIS-el, egész korrekt eredménnyel.
Nekem folyamatosan framedropos volt minden videóm a 9T-vel (olyan, mintha néha 10-15 fps-re váltana le), szóval nem egy iphone smooth, amivel konkrétan már szinte tvadást lehetne forgatni. Na de ennyit a 9T-ről, én azt mondanám videóban, hogy jobb a Poco.
Viszont fotózáskor...hát...nem tenném tűzbe a kezem érte.
Mondom ezt úgy, hogy nincs (még?) ilyen telóm.
A 9T-ben dedikált 2x lencse van, még egész jó minőségű is.
A széles az szintén van 9T-ben, de mondjuk nem a legjobb. Itt talán egy fokkal jobb.
Gcam-al azért ott is sokat javult a minőség...meg itt is.
Itt gcam nélkül szerintem az erősen elmegy kategória van, mondjuk ha a kínai árát nézzük (100k), akkor ahhoz mértem még egész jó is.
Gcam-al viszont már elég jó a Poco is, és sok gcam van hozzá, lehet keresgetni, meg lehet idővel jobb is lesz.
Ha én váltok Pocora, az minden más miatt lesz és nem a kamera miatt.
Annyit nem fotózok rájöttem, gcam-al meg úgy néz ki hoz olyan minőséget, ami nekem már a megfelelő minőség arra a pár esetre, amikor kell majd fotó. -
pingwin92
aktív tag
Re: #905: Terentius:
Igazad van. A Gshopper (talán) tényleg más, mint a Tradingshenzen és a Giztop, ahol írják is, hogy minden telefont tesztelnek, meg esetleg raknak rá global ROM-ot. Itt tényleg nem tudni, előtte hány embernél járt már.
-
pingwin92
aktív tag
Amúgy, ha Aliról rendelve tényleg nincs még plusz ÁFA, meg vám, akkor ez így annyira jó áron van, hogy szerintem én is vennék egyet. Bár még azzal együtt is olcsóbb, mint itthon. Úgy vagyok vele, hogy, ha megvámoltatják, akkor eladom bontatlanul, 0 haszonnal, és az új tulaj fog neki örülni, hogy van egy jó telója olcsón. Nekem annyira nem kell a telefoncsere.
Csak kérdés, hogy honnan rendeljem?
Mert van:
Xiaomi Mi Store,
Poco Official Store,
Xiaomi Mi - Global Store,
Poco Phone Store,
Xiaomi Authorized Store
illetve nyilván vannak még sufni-gsm szintű boltok.
Ebből, ha jól tudom, az első kettő a hivatalos Xiaomi és Poco store., legalábbis a(z általam) hivatalos(nak vélt) weboldaljukról oda dob be. De valamiért az első és a negyedik van Alin a "super brands" kategóriában. A többi a "top brands" alatt amúgy.A 8/256-os variáns árai a következőképpen alakulnak:
Xiaomi Mi Store:
It három termék is van minimálisan különböző néven, de mindegyik Global verzió, NFC-vel, B20-szal, EU-s töltővel, ingyenes AliExpress Standard Shoppinggel, és mindegyik ára ugyanannyira jön ki:
$420,37-ből jön le $50 a 15OT51 kupon miatt, $16 az alis $20-onkénti $4 $16-ig (Spend & Save), plusz elérhető egy $4-os "store" kupon. Ez $350,37, ami már eleve baráti, de ebből jön még le $74,49 "price adjustment", ami így $275,88 (≈98.000 Ft)
Illetve mindháromnál van RAM, tárhely és szín választásnál AE, MX meg sima verzió. Gondolom, nekem a sima kell, a másik kettő az Mexikó, és Arab Emirátusok, tán..
Első, második, harmadikPoco Official Store:
Itt 5 variáns van, mindegyik Global version NFC-vel, B20-szal, EU-s töltővel, ingyenes AliExpress Standard Shoppinggel. Egyedül az árban és a kuponozásban van különbség:
negyedik: ez $405-ről indul, és csak az $50-os 15OT51 kupont lehet használni valamiért. Total: $279.63 ≈ 98.500 Ft (plusz Price adjustment: $75,5).
Ötödik: ez $420-ról indul, ebből jön le a két alis kupon (az $50-os és a $16-os). Total: $279 ≈ 98.500 Ft (Price adjustment: $75,34).
Hatodik: it van HK verzió is, de gondolom, az a hongkongi, nekem itt is a sima kell. Az ára ugyanúgy számítódik, mint az ötös versenyzőé.
Hetedik: az ára ugyanúgy számítódik, mint az előző kettőnek, csak ez ~$3-ral feljebbről indul, és annyival feljebb is áll meg – akkor talán nem ezt..
Nyolcadik: ez $412,75-ról indul, és csak az $50-os kupon jó rá. Total: $285,63 ≈ 100.600 Ft (Price adjustment: $77,12). Akkor talán ezt sem.Xiaomi Mi - Global Store:
Itt 3 verzió van, mindegyik Global version, NFC-vel, B20-szal, EU-s töltővel, ingyenes AliExpress Standard Shoppinggel. Különbség csak az árban és a kuponozásban van
Kilencedik: ~$427-ből join le a két alis kupon (az $50-os és a $16-os), plusz van egy &4-os "store" kupon is. Total: ~$281 ≈ 97.000 Ft (Price adjustment: ~$76).
Tizedik: ugyanaz, mint az előző.
Tizenegyedik: ez ~$413-ról indul, de a Spend & Save it valamiért nem él, csak a másik kettő. Total: $282,5 ≈ 97.500 Ft (Price adjustment: ~$76,5).Poco Phone Store:
Ugyanaz a helyzet, mint a Xiaomi Mi - Global Store-nál. 3 egyforma példány: Global verzió, B20, NFC, EU-s töltő, ingyenes AliExpress Standard Shopping. Különbség: ár és kuponok.
A tizenkettediknél és a tizenharmadiknál ugyanaz a képlet, mint az előző store-ban a két olcsóbbiknál.
A tizenötödik ~$433-ról indul, és $298 felett áll meg. Felejtős, végig se
írom.Xiaomi Authorized Store:
Itt is 3 db van, mindegyik Global verzió NFC-vel, B20-szal, EU-s töltővel, ingyenes AliExpress Standard Shoppinggel. Egyedül az árban és a kuponozásban van különbség:
Tizenhatodik: $409-ből jön le először egy $4-os "store" kupon, aztán ebből 5% ($20,25) coinokért cserébe, majd az $50-os alis kupon. Total: $263,54 ≈ 91.500 Ft (Price adjustment: $74,25).
Tizenhetedik: $410-ból jön le először egy $4-os "store" kupon, aztán ebből 5% ($20,31) coinokért cserébe, majd az $50-os alis kupon. Total: $264,5 ≈ 91.800 Ft (Price adjustment: $71,41).
Tizennyolcadik: itt $422,66-ból jön le először az alis $16-os Spend & Save, aztán egy $4-os "store" kupon, majd ebből 5% ($20,13) coinokért cserébe, és végül az $50-os Alis kupon. Total: $261,83 ≈ 91.000 Ft (Price adjustment: $70,7).Na, hát jó hosszú lett ez a lista, bár lehetne még hosszabb Goldway és hasonló boltokkal, de inkább valami hivatalos helyről venném. Nem is a gari miatt, csak nem szeretnék egy használt telefont venni. Pl. 14 napon belül visszavittet vagy gariban felújítottat (refurbished). Én leginkább ezért nem rendelnék Gsopperről, Tradingshenzenről vagy Giztopról.
Ezek alapján az első kettőből kéne rendelni, bár nem tudom, a Poco Phone Store miért van jobban kiemelve, mint az Official, illetve, hogy az a Xiaomi Authorized Store, az inkább olyan-e, mint itthon a Samsung Experience Store, vagy inkább olyan, mint egy Aqua vagy egy FirstPhone, akinek volt pofája így elneveznie magát.Most ahogy így nézem egy helyre összeírva az árakat kb. mindenhol $280 (97-8 ezer Ft) környékén van, kivéve az utolsót, ami már érezhetően olcsóbb, mint a többi. Annyira, hogy itt már majdnem a 12 GB RAM-os verzió kerül annyiba, mint máshol a 8-as.
Szerintetek, melyik legyen?
(Amúgy az, hogy Global version, meg NFC nem mindegyik címében van benne, de a leírásban mindegyiknél írja.)Ja, és bocs a kisregényért.
Szerk.: Nem tudom miért baszta el a szerkesztő a linkeket, remélem, most már jók.
-
emery2
tag
Hello !
Van egy lassan 4 éves Xiaomi Mi 9T telefonom. Érdemes erről váltani Poco f5-re ?
Fotózás, videózás terén várható előrelépés ? -
Steve1207
veterán
Szerintem sincs, sose volt. Amúgy az ilyenből mindig az lesz, hogy toljuk a vásárlást és addigra már piacon az új modell és a következő kell majd, ami alapból drágább lesz megjelenés idejében, de akkor meg már a régire "vétek" költeni (legalábbis security supportot oldalról nézve mindenképp, kifuttatáskor meg csak 10-15e-et spórol rajta az ember).
-
mihione
őstag
Szerintem nincs ilyen az EU-ban ahol kínai szürke import cuccot legariznak neked puszira.Nem véletlen hogy a szürke importos Samsung cuccokal is elhajtanak...Ha itthoni gari kell akkor meg kell fizetni az adott ország járulékos költségeit+ a hazai forgalmazó hasznát.114k VS 165k, jelentos arkulonbsegrol beszélünk ebbe simán beleférne a javítási költség amennyiben szükséges (valószínűleg 2 éven belül vagy meg utána sem lesz gond amúgy bármilyen telót is veszel,nálam mindig az akksik adtak meg magukat 2+ év után az meg ugye alapban csak 1 év garis)
De hát nem vagyunk egyformák
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megint telibe találta a Poco a középkategóriát, de most is van bökkenő.
- Hobby elektronika
- Egérpad topik
- World of Tanks - MMO
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
- Huawei Nova 10 /// 8+128 GB // 27%-os Áfás számla
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest