Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• And

veterán

válasz Kbkoko #13 üzenetére

Leginkább az amatőrrádiós börzéket javasolnám megnézni, ott csupa ilyen dologgal lehet találkozni. Most hétvégén volt az egyik legnagyobb Csepelen, nyáron különben sajna nemigazán tartanak ilyeneket. Infók: Bővebben: link, Bővebben: link, esetleg HAM-bazár (RT-szerkesztőség), én tőlük szereztem anno, igaz az TNC-s volt: Bővebben: link. Drágán kapható a Conr@dban, profi rádiós boltokban is, esetleg olyan helyeken, ahol 433 MHz-es távirányítókkal is foglalkoznak, pl. biztonságtechnikai boltokban.
    #15: Ha a ''rádió-rendőrség'' :D rajtakap (ami elég valószínűtlen), akkor mindegy, hogy mi van rajta, mert a csatlakozó megléte sem szabályos egy pmr-en. Egyébként nem kötelező a nudliantennának rajtalenni, úgy tudom az antennának hivatalosan fixen rögzítettnek és körsugárzónak kell lennie. Persze többméteres nagynyereségű körsugárzókkal sem mászkál senki..
    #16: ''Azt a westeles végfokos dolgot megnézzük..''. Ilyenekhez csak adatlap, megfelelő műszerek (-> #12) és tudás birtokában érdemes hozzákezdeni. A ''laikus'' kérdésre: a végfokot kialakíthatják diszkrét tranzisztor(ok)ból is, ezzel igen sokat el lehet pöcsölni, mire jól beállítják, bár FM-üzemre talán egyszerűbb. A jobban integrált cuccokban hibrid IC is lehet a végerősítő (PA-) modul, végsősoron ezek is integrált tranzisztoros fokozatokat tartalmaznak, kapni is lehet ilyeneket (nem olcsók).

Új hozzászólás Aktív témák