- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- HP notebook topic
Aktív témák
-
Flashy
veterán
hát igen a por az elég nagy probléma. én is panel lakásban szinte naponta porszívózhatnék a gépben is, oké, a ház oldala nincs fent, de ha fent lenne akkor is megtalálná bele az utat a por, csak így könnyebb porszívózni :) szerintem ki kell próbálni, nézni kell a hőmérsékletet meg a por mennyiségét aztán el lehet dönteni hogy hidegebb lett-e és ha poros lett akkor fogod-e eléggé porszívózni :)
-
kcics
csendes tag
Csőváz!
Nos, én a tápot természetesen kilyuggatnám, hogy a lég nyugodtan végig tudjon rajta áramolni. A házban, a táptól kb 2-3 cm.re pedig egy zM-F1-es van, ami pedig kiszívná a cuccot.
Egyébként pedig szerintem nem árt néha kitakarítani a tápot és a házat, mivel a ventilátotrok egy idő után törvényszerűen koszosak lesznek -> a légellenállása nagyobb lesz -> nő a turbulencia -> nagy lesz a zaj... :) -
col
addikt
Meg az is egy fontos szempont, hogy a port és külső szennyeződéseket érdemes-e mesterségesen befelé terelni a házba?
Nézd meg egyszer a táp levegőbemeneti nyílását, ami a ventillátorral ellentétes oldalán van a tápodnak. Így is épp eléggé poros szokott lenni, nemhogy még te is benyomod a külső levegővel a port. Semminek nem tenne jót, se tápnak, se alaplapnak, kártyáknak. Akárhogy is terelgeted a levegőt a házban... :) -
Flashy
veterán
előbbiből kifelejtettem, hogy fordítsd meg a ventit és nézd meg mi történik... ha nemmegy, visszafordítod, nem nagy meló... én tettem a tápom aljára befelenyomó ventit, a hátulján meg ott a kifelenyomó, nem változott semmi :))
-
Flashy
veterán
szerintem jó lenne. a tápból azért kifele huzza általában a venti, mert a tápok olyan alakúak, hogy máshol csak szűk rések vannak rajta amin a levegő belemegy. ha simán megfordítja a ventit zárt tápon, akkor befülled mert nem talál ki elég gyorsan a réseken, de ha irányított légáramot csinál benne pl egy a ház belsejébe nyomó ventivel az addig oké. az más kérdés hogy a háznak meg nem annyira jó hogy meleget nyomsz bele. olyan táp kéne, ami a ház felső sarkában van, hátulján kapja befele a meleget, a tetején meg ki a házból egyből. de így megszűnne a táp melegkinyomó funkciója.
-
kcics
csendes tag
Hali!
Szerintetek van értelme az alábbinak? Fogtam a gépemet, bepakoltam egy Zalman 7000AlCu-t, egy Zalman ZM80C-HP-T ,+OP1, meg a ház tetejét kivágtam és odaraktam egy 8 cm-es F1-et, fordszab-ra kapcsolva (saját gyártmány), meg egy ilyet hátra a táp alá.Mind a kettőnél védőrács van, hogy minimális legyen a turbulencia. Na szóval mindegyik 8 cm-es venti a házból kifelé nyomja a levegőt, ám így szegény tápom mocskosul elkezdi magát hűteni, és alig jön belőle levegőcske, de az a kevéske is meleg. Azt tervezem, hogy a tápban megfordítom a ventit, hogy befele a jó finom kis hideg levegőt, nyomja. Így az jobban hűl, + a levegő átáramlik a tápon és a többi Zalman kiszippantja.... :)
Ennek a tápbanmegfordítomaventilátortésakkorjólesz szindrómának van értelme?
Aktív témák
- Autós topik
- Horgász topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Battlefield 2042
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Így használod a ChatGPT-t
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G9 i7-1255U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Eladó megkímélt állapotban levő Oppo Reno 5Z 8/128GB / 12 hó jótállás
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest