- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
spkkill
tag
-
SafE84
tag
válasz
ZetorGumi #8458 üzenetére
Ha a mérőállást is ki szeretnéd olvasni az aktuális teljesítményen kívül, akkor legalább két lekérdezés lesz. Vagy akár még több is lehet, attól függően, hogy mit szeretnél kiolvasni.
A modbus RTU korlátaira kell majd odafigyelned, az egyszerre lekérdezhető regiszterek száma véges. Azt is vedd majd figyelembe, hogy ez a mérő FLOAT-ban tárol, így a kapott adatot nagy valószínűséggel majd "össze kell raknod" (lehet "WordSwap" fog csak kelleni).Üdv.: SafE
-
n0rbert0
senior tag
válasz
ZetorGumi #8453 üzenetére
Úgy látom, hogy a fogyasztásmérő Modbus RTU-t tud, tehát a 1214-hez kelleni fog egy plusz bővítőmodul pl. CB1241 vagy CM1241. Nyilván a helyes bekötésre és a kommunikáció beállításaira (baud, paritás, stb...) figyelni kell, tekintve hogy ez is egy soros kommunikáció.
Esetleg még annyi jó tanács, hogy ha nagyobb mennyiségű adatot kell lekérdezni, akkor azt egyben tedd meg, amennyiben ez lehetséges és ne wordönként.
Majdnem biztos vagyok benne, hogy a fogyasztásmérő dokisában nagyjából le van írva, hogy hogy működik a Modbus RTU, hogy néz ki egy frame. Ezt szerintem fusd át, hogy jobban megértsd. Egyébként a frame összeállításával nem kell különösebben foglalkoznod programozáskor, azt a gyári siemens blokkok megoldják. -
Gaben92
őstag
válasz
ZetorGumi #8444 üzenetére
Most elbizonytalanítottál.
Tegyük fel FX 12-ben kizárólag "CX DX 11" van.
Szóval:CX DX 10
DOU FX 12
|--> CX DX 11
<----------- BEU
L DD 109
T DD 111
Az utolsó két sor akkor DX 10-et vagy 11-et fog használni?
Nekem az tűnne logikusnak, hogy DX 10-et használ továbbra is de az S5-öt tényleg nem vágom annyira... -
-
-
Tomika86
senior tag
válasz
ZetorGumi #8198 üzenetére
Szia
De ez recepten belül van.
Tehát a recept legördülő menüjében kiválasztom, hogy "kenyér" és ennek a termék beállításában a liszt mennyisége sor ne jelenjen meg ha x bit 0 mondjuk.
Egy objectumnál, vagy akármilyen alaknál van a visibility, amit használok is. De recepten belül nem találom.
-
crucified
tag
válasz
ZetorGumi #8020 üzenetére
Szia, beállítottam auto detect-re a TIA Portal-t, lát mindent de így sem hajlandó kompatibilitási problémák miatt feltölteni a CPU-ról. A vicc az, hogy a CPU-n egy alacsonyabb verziójú TIA Portalban írták a programot, tehát a gépemről fel kellene tudni tölteni.
A hibaüzenet szerint TIA Portal V13-ban írták a blokkokat, nekem pedig TIA Portal V13 SP1 van a gépemen? Lefelé kompatibilisnek kellene lennie.
A CPU 1214 DC/DC/DC 6ES7214-1AG31-0XB0, firmware V3.0.1, a gépemen an TIAP Portal V12 SP1 és V13 SP1. Firmware-t sem tudok upgradelni ezen a CPU-n.
Van valakinek ötlete, hogyan tudom feltölteni és módosítani? Megköszönném.
-
crucified
tag
válasz
ZetorGumi #8020 üzenetére
Szia, megtaláltam köszönöm. V3.0.1.
Látni látom a projectet, de nem tudom feltölteni a PLC-ről. Feltettem a TIA Portal V12-öt is, azzal sem megy.
Itt azt írják nem lehet a V3.0-és projecteket beolvasni a CPU-ról. Hogyan tudok akkor módosítani? A cég aki készítette a programot már nem működik sajnos.
A CPU 1214 DC/DC/DC 6ES7214-1AG31-0XB0 firmware V3.0.1, nekem TIA Portal V12 és V13 van. A fenti forum szerint nem is lehet upgradelni V3.0-ás CPU firmwaret. Milyen megoldás van arra, hogy a fenti CPU-ról feltöltsem és módosítás után visszatöltsem a programot? Próbáltam webserverrel, azzal sem engedi.
Esetleg online CPU stop, program módosítás és CPU start? Így menne?
Agyrém a Siemens.
Köszönöm előre is.
-
Tomika86
senior tag
válasz
ZetorGumi #7979 üzenetére
Helló
Megcsináltam ablakosra a komparálást, így most mindig ugyanott áll meg(a gond az volt hogy én nem az ID1000-et komparáltam?)
Illetve annyit csináltam hogy egy FCbetettem a komparálásokat és SETelem a bitet. Majd utána hívom azt a blokkot amiben az ellenőrzése van a bitnek, aztán köv sorban Reset.Így mindig ugyanott áll meg, de ha 300 a beállított akkor 470en áll meg.
Ezen hogy tudnék finomítani? -
Tomika86
senior tag
-
-
Tomika86
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged