Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Hali arita!
Nem tudom mivel konfigurálod, én még NT support tool-t használtam.
"Sajnos nem nagyon értem mi az a PT Notify Area és a PT Control Area. Hiába olvasom a leírást
Mit jelentenek ezel pontosan?"
Nos mindkettő egy memóriaterület a PLC-ben, aminek a kezdőcímét az NT configjában be kell állítani.
A PT status Control area 4 word méretű. Segítségével a PLC-ből a kijelzőt vezérelheted:
Az egyik word arra szolgál, hogy a PLC-ből átválts egy megadott számú képernyőre.
A PT status Notify Area word-jeit a terminál írja. Pl. megjelenik ott hogy éppen hanyas kép van kijelezve, megnyomtak-e nyomógombot, történt-e adatbevitel, stb.A leírását ebben a doksiban találod: NT reference manual
A 64. oldalon (a PDF belső oldalszáma alapján ez az 52. oldal). -
Szirty
őstag
Helló arita!
"A bajom az, hogy amit rátöltöm a programokat a cuccokra és összedugom a PLC-t és az NT30-at, egy pillanatra megjelenik az általam készített kép, de aztán el is tűnik."
Ilyet akkor csinál az NT30, ha a start screen ugyan jól van beállítva (ezért az meg is jelenik egy pillanatra) de a PT Control area Screen number byte (vagy word, már nem emlékszem) egy olyan képre váltja át, ami nem létezik (vagy az említett byte/word tartalma nulla).
-
Szirty
őstag
Hali arita!
"micsoda is pontosan az a @-os utasítás?"
Egy utasítás (FUN) alapból minden PLC ciklusban végrehajtásra kerül. vagyis pontosabban mindannyiszor, amikor rá kerül a vezérlés.
Ha az utasítás neve elé egy kukac (@) karaktert teszel, akkor az utasítás differential up lesz, vagyis nem állapot, hanem élvezérelté válik. (mégpedig felfutó él).
Azaz nem hajtja végre minden alkalommal, csak egyszer minden olyan esetben, amikor az előtte lévő logikai feltételsor eredménye 0-ról 1 állapotra vált át.
Erre jó példa az olyan művelet, aminek célja azonos a forrással.
Pl. egy összeadás, vagy egy érték növelése:Az ábra szerint egy utasítás növeli egyel a DM1 egy másik pedig a DM2 tartalmát. Az előttük lévő feltétel az 1.00 bit.
Amikor az 1.00 logikai 1 lesz, akkor a DM1 nagyon gyorsan elkezd pörögni és túlcsordul, a DM2 azonban csak egyel nő -
Szirty
őstag
Hali arita!
"kérdésem az lenne, hogy ha beállítok egy bemeneti feltételt differentiate up-ba, miért veszi hibásnak a fordításnál."
És mit ír a fordító? Mi a konkrét hibaüzenet? Ez?
ERROR: Differentiate Up is invalid at rung x ( y, z ).
Bár nem ismerem az SRM1-et, de nagyon úgy tűnik,hogy az SRM1 nem ismer ilyen differentiated contact-ot...
Marad a DIFU, vagy a @-os utasítás. Sokkal a DIFU sem bonyolultabb, csak elfoglal egy plusz sort, és egy bit belső változót, amit kénytelen az ember dokumentálni
Cserébe ezt felhasználhatod a program bármely részében
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Stellar Blade
- Computex 2025: hálózati adattárak a Synology fémjelzésével
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest