Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
KB.Pifu #4797 üzenetére
Üdv!
Nehéz téma ez, amiért szinte senki nem rajong.
Miért nehéz? Sok oka van. Némelyik már elhangzott vagy történt rá utalás.Az egyik hogy ez olyan terület, ahol egymásnak ellentmondó dolgoknak egyszerre kell megfelelni. Emiatt az ellentmondás miatt van az, hogy minden munkabiztonsági intézkedés magát a munkát is akadályozza kisebb vagy nagyobb mértékben. Persze a helyzet ott élesedik ki a legjobban, ahol ez az akadályoztatás nagy mértékű. Tipikusan ilyen eset amikor a munkavégzés bizonyos műveletei fokozottan balesetveszélyesek, de azok nélkül a munka nem végezhető el.
Ez azért kellemetlen, mert ilyen esetekben a munkavédelem és munkabiztonság által rögzített alaptételekre kell kiskapukat építeni.
Mindez nagyon elbonyolítja és nehezen értelmezhetővé teszi a szabványokat is, ami már messze túl van azon a szinten hogy egyértelműnek és világosnak lehetne nevezni. Ez egyfajta "bibliai" jelleget ad az egésznek, ami arra tendál, hogy mindenki úgy értelmezi ahogy akarja.A másik ok, hogy egyre inkább úgy érzem, hogy a munkabiztonság már nem a balesetmegelőzésről és a kockázat csökkentéséről szól, hanem elsősorban a pénzről és a felelősség áthárításáról.
Most leírhatna néhány általánosságban érvényes irányelvet én vagy bárki más is, de szabványra való pontos hivatkozás nélkül égbekiáltott szó és mindig bele lehet kötni hogy az úgy milyen esetben miért nem jó. Sajnos ilyen eset szinte kivétel nélkül van ezen a területen.
-
Dezsi82
tag
válasz
KB.Pifu #4797 üzenetére
Üdv!
De valóban olyan nagy gond az ,hogy szabadidőmben ilyennel is szeretnék foglalkozni?
Egyáltalán nem gond, sőt. És nem is azért írtam, hogy ezt éreztessem, elnézést hogy félreérthető voltam. Inkább egy tapasztalatomat akartam megosztani. Jómagam viszonylag sokszor találkozom olyannal, hogy ciklusidő csökkentés miatt olyan dolgokat kérnek, ami nem szabályos. Lásd ez utóbbi eset, ahol a feladat kiírója saját cégének munkabiztonsági utasításának ellentétmondó kiírást adott.
És igazad van, a legjobb, ha az ember odatolja az előírást, hogy ezt nem lehet. Én sajnos nem tudok ilyen szabálygyűjteményt, ezért írtam ezt a szerintem egyik legfontosabb szabályt.
Ugyanakkor szerintem ez a téma nem teljesen off-topic, mert a gépek biztonsága beletartozik a programozás körébe, még ha érintőlegesen is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Samsung QMRT 55 & Intel NUC Skull Canyon kioszk
- ELGATO Facecam MK.2 Webkamera
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest