Új hozzászólás Aktív témák
-
byte-by
tag
válasz
dodzylla #3694 üzenetére
halo dodzylla !
"Megcsinálom a két merkert amit fentebb írtál, ezeket feltételként beteszem az adott networkokbe, kézit- a kézibe, auto az autohoz, majd egyik feltételét "megszakításnak" úgy mint a "pirosgomb" nevű leállítást ....."
valami ilyesmi.
de én inkább a kézi program nework 1-2-3 -ban lévő fizikai kimenetek helyett tennék merkereket és az autómata üzem 6-os network-jába pedig párhuzamosan betenném.
mivel ránézésre az autó üzem 6-os network-ja a " kimenetek " network.optovednél ugy tanítják, hogy szekvencia - időzítők/számlálók-kimenetek.
Szirty siemens-es példaprogramjában látszik hogyan van összefésülve a kézi és az autó ág.
ha nem akarod összefésülni a két programot, egymás után is begépelheted, nem szép, nem praktikus, de a vátoztatások után működni fog.
később ilyet úgy sem teszel.
azt nem nagyon értem, hogy Te vagy a legfiatalabb a kurzuson, mert én is voltam majdnem hasonló módon kapcsolatban az optoveddel, de inkább csak fiatalok voltak.ez nem most volt.
ha igaz az , hogy olyan sok az 50 év körüli, akkor nagyobb a baj , mint gondoltam.
nem az a baj, hogy érdekel egy 50-est, hanem hogy milyen kevés fiatalt.
információim szerint az én kurzusomban részt vevők közül talán ha 1-2 ember foglalkozik plc-vel.ha nem vettek volna fel egy full automatizált céghez plc technikusnak és nem kellett volna vért izzadva rájönnöm a képzés nagyon komoly hiányosságaira, és nem lett volna lehetőségem reggeltől estig a gépek mellett üni online, akkor lehet , hogy én sem foglalkoznék vele.
(itt megjegyzem van még mit tanulnom)byte-by
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF 24GB GDDR6X Graphics Card
- Bomba ár! MacBook Pro M1 14" 2021 - M1 Pro I 16GB I 512GB SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! MacBook Air M1 13" 2020 - M1 I 8GB I 256GB SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- IPhone 11 128GB Bontatlan ÚJ! 12 Hó Jótállás
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest