Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TanisG
csendes tag
Sziasztok!
Egy érdekes problémába futottam a minap egy gépjavításnál, amiben szeretném a segítségeteket kérni.
Vezérlés: BECKHOFF C101
Hibás elem: Lightbus-os Absolut EncoderInicializálási hibával állt fel a gép, amikor elkezdtem a hibakeresést. Az Encoder státusz ledjei sötétek voltak a tápfesz megléte ellenére, ezért egyértelműnek tűnt, hogy ez okozza a hibát. Be is rendeltük gyorsan az új encodert, de az inicializálási hiba továbbra is megmaradt, igaz a státuszledek szerint már működne az encoder.
Sajnos a vezérlés belső világába nincs lehetőségünk belenézni (nincs hozzá szoftverünk), és a rendelkezésre álló dokumentációk is szegényesek. Gépgyártó már nem elérhető, vezérléshez pedig még nem találtam hozzá értő személyt/céget Magyarországon.
Alapvetően az lenne az első kérdésem, hogy a lightbus-os(optikai kábeles) perifériáknál van-e valamilyen beüzemelési metódus, amennyiben elvileg csak alkatrészcseréről van szó? (pl. profibuszos rendszereknél cím beállítás, lezáróellenállás, stb.)
Alapvetően inicializálási hibánál milyen hibajelenségek jöhetnek szóba? (Telegramm formátum hiba?, kommunikációs idő hiba?)
Második kérdésem, hogy valaki ért-e ehhez a generációs Beckhoff vezérléshez?

Köszönettel:
TanisG
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Sorozatok
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen NAS-t vegyek?
- Filmvilág
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB White Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4448
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Nothing Phone (1) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- Asus ProART Gaming PC! i9-13900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest