Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Watchdog

aktív tag

Üdv Mindenkinek!

HMI ügyben nekem is van egy nünükém...
    Úgy vélem, hogy a HMI-k a "human" oldalról nézve eléggé megrekedtek a fejlődésben.
    Vegyünk egy egyszerű példát: szép hosszú eseménylista és az ő görgetése kontra okostelefon híváslista és az ő görgetése. A múltkor át kellett néznem egy kb. 3 képernyőnyi listát. Az első oldalon léptettem a kurzort, amíg le nem ért az utolsó sorig, majd tovább. Minden egyes új sor előcsalogatása kb. fél-egy másodpercbe telt, látszott, ahogy másolja a sorokat az ablakban egyre följebb. A processzor ereje birkózott a 16k színnel 800x600-ban. 256 színnel persze gyorsabb, de nehogy már ez legyen a fejlődési irány...
    Telefon tesztekben meg cüccögnek, ha a 4-8 magos procikkal akadozik a multitasking, és megdöccen az animáció a felhasználói felületen. Kicsit más a mérce...
    Szóval: én szívesen látnék tabletet HMI szerepkörben, mert amik most vannak, azok iszonyúan elavultak. Annyi kell hozzá, hogy "machine" oldalról kell rendbe rakni: vastagodjon meg (férjen rá az RJ-45, mert azt mi igen nagyon szeressük...) ajtókivágásba szerelhető legyen, és persze a HMI szoftver.
    Mekkora királyság volna a listát ujjal húzva megindítani, és görögne magától. Vagy a technológiai sémát ujjal odébbhúzni, és bejönne a képbe a folytatás. Bizonyos szinten ehhez minden adott, és szerencsére nem az "ellenállás - kondenzátor - páka" szintből kéne kiindulni... Igazából semmi új, csak a máshol (ad abszurdum a konzumer piacon) bevált dolgokat kéne átvenni, és azt implementálni ipari környezetbe. Aztán, hogy erre egy startup a legalkalmasabb, vagy a nagy gyártók HMI fejlesztő részlegei? Az a gyanúm, hogy valamelyik nagy gyártótól kiugró fejlesztő brigád, ha már unja a banánt... :D

Új hozzászólás Aktív témák