- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jó lenne, ha ez a monitor megtalálná az útját Európába
- VR topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dezsi82
tag
válasz
13128814
üzenetére
Üdv!
Azt hittem, hogy egységes dolog ez. Pl. ha én létrában programozok, akkor az minden PLC-n ugyanaz
Csak amolyan kiegészítésként azokhoz, amit Szirty leírt.
Elvileg IEC61131 meghatároz bizonyos dolgokat, amik a PLC-k programozására vonatkoznak. Ennek megfogalmazásában a gyártók is részt vehettek, és az IEC61499 még szigorúbban veszi ezeket, például blokk meghívásokat is.
Ezért aztán van egy utópisztikus gondolat, ami azt mondja, hogy gyártófüggetlenül lehet majd PLC-t programozni. Talán majd egyszer. Addig áll, amit korábban Szirty írt.
Ki is jött már néhány gyártó a saját IEC developer-ével. Amiről tudok és használtam az a Mitshubishi és Phoenix Contact. Ezek éppenséggel talán csak a szoftver kezelésében hasonlítanak (ugyanolyan körülményes), de másban nem igazán. Állítólag ugyanaz a cég fejlesztette nekik az alapot, és a végét csinálták maguk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobilinternet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- Dell XPS 15 9500 - 15,6" hibás kijelző, i7 10750H, 8GB RAM, Nvidia GTX 1650 Ti 4GB VGA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Cooler MasterCM 690 III 550W
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest