Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• DM-Fan

nagyúr

válasz drezso #4041 üzenetére

42PY8-at ne vegyél, akkor már jobban jársz egy 42PV80-nal, vagy 42PX80-nal, amik ugyan csak HD-Ready-k (akárcsak az LG), de még így is olcsóbbak, mint az LG, mert már 199 eFt-ért megkapod őket. A sima 8-as Pana-kban gyengébb a képjavító technológia és kisebb a kontrasztarány is, mint a 80-asokban, ezért láthattad hasonszőrűnek az LGPG6000-rel. A 80-asok sokkal jobbak, ezt bármilyen összehasonlító teszt megmondja neked. Egyébként meg ne az alapján ítélj, hogy egy agyonvilágított MM-ban, vagy EW-ben megnézed őket, abból semmi nem derül ki.
    Az meg, hogy valakinek elpukkan a TV-je benne van a pakliban, sok ezer eladott TV-nél ez előfordul. Mint említettem a fenti kollega esete az első, amit fél év alatt hallok a Pana idei szériájával kapcsolatban, az LG TV-vel kapcsolatban viszont elég sűrűn hallani, mint hogy járják velük a szervizeket, pl. itt egy eset LG-vel kapcsolatban is a közelmúltból:

[link]

Vagy csak indulj ki a saját példádból, hogy az LG-det most javították másodjára.

Szeritem egyébként se ez alapján dönts, mert minden gyártónál lehet hiba, ez benne van, erre van a garancia, legfeljebb kicserélik. Inkább olvass komoly teszteket, mérlegeld, hogy mennyi pénzed van rá és nézd meg magad is élőben, azután dönts:

Panasonic 42PX80 - [link]

LG 42PG6000 - [link]

Előrebocsátom, hogy mind a kettő elég jó TV, de a fenti oldal (mely eléggé elismert tesztereket vonultat fel) a Pana-t hozza ki "highly recommended"-re, az LG-t pedig csak "recommended"-re, ráadásul a Pana nálunk olcsóbb is. Továbbá az LG tesztben is számos helyen említik, hogy a Pana-nak a Pioneer Kuro-hoz közeli a fekete szintje, az LG-é ennél jóval gyengébb. A Pana-nál nemigen tapsztaltak foszfor-lagot, az LG erősen foszfor-lagol. A ghosting szintjét már tárgyaltuk korábban is, az LG ebben is gyengébb.

Már megvádolásra kerültem itt, hogy elfogult vagyok a Pana-val szemben. Mindkét TV-t láttam működni, sok tesztet olvastam róluk és nem azért buzdítok bárkit is a Pana-ra, mert nekem az van, pont ellenkezőleg: azért vettem azt, mert ENGEM megyzőtek a szakmai tesztek, a látottak és mások tapasztalatai, ugyanis mindkét táborból beszéltem többekkel (meg sok más márka tulajdonosaival is), akik elmondták, hogy a sajátjuknál mit látnak előnynek, mit hátránynak és ÉN ez alapján mérlegeltem. Én a SAJÁT véleményemet mondom, amit nem kell elfogadni. Dönts belátásod szerint!

[ Szerkesztve ]

Aktív témák