Új hozzászólás Aktív témák
-
Moby
veterán
Deee figyumá. Én nem a beszámolók alapján véleményezem, hanem az alapján, hogy otthon van az asztalon, meg néha a fejemen
Semmi extrát nem mutat fényerőben, a képe meg homály. Nem mihez képest, hanem abszolútértékben
Nem a csoda marad el, hanem a más technológiával elérhető képminőségtől jelentősen elmarad, ilyenformán nem sok gyakorlati haszna volt a felbontás ilyen mértékű növelésének mondjuk a PSVR1-hez képest, csak az amúgy is szerény gépteljesítményt nyírták ki vele. Semmi értelme fresnel mögé dugdosni egy ilyen felbontású kijelzőt, mert a fresnel nem tudja ezt már kiszolgálni. Én ezelőtt pont PSVR1-en tengődtem, én nem látom az óriási ugrást. Képminőségben. A kontrollerben igen, képmisőgében van kb egy tyúklépés (az sem feltétlenül a HMD képminősége miatt, inkább a PS5 nagyobb teljesítménye miatt - a PSVR1 játékoknál is az volt, hogy a gép rengeteg esetben még a PSVR1 felbontását sem tudta kiszolgálni). kényelemben meg visszalépést látok, illetve elég sok a teljesítménygond a PS5-PSVR2 viszonylatban. A mixed véleményem az, hogy nemhogy odabaszás nincs, de az árcimként is e képletbe véve, szerintem ez nem egy pozitívba forduló fejlődési görbe. A frankó kontrollereket is a képletbe véve (illetve azok hiányát az elző genbe), akkor kb kapok egy ilyen kicsit érdektelen "meh"-t. De ez a ma. Ez a cucc 3-4 év múlva maximum a történelemmel és önmagával lesz versenyképes. Pont mint a PSVR1 esetén.
-
Moby
veterán
sony naivák: hátpedig sokaknak tényleg odabasz az oled a psvr2ben
persze van mura, SAJNOS, de a fényerő elégtelenségéről keveset hallottam. de saját véleményhez látnom kéne, ez eddig nem adatott meg
Egyáltalán nem olyan acélos a fényerő, amire gondolsz. Másrészt totál homály az egész a fresnel lencse miatt, tökmindegy a felbontás. A mura egy dolog.. Az annyira nem zavaró szerintem. De olyan apró a sweet spot, és erre rátesz egy lapáttal a nem túl jó mechnaika/súlyelosztás, hogy az egészet a végén agyonvágja a fresnel. Valszeg az oled fényereje kevés lenne a pancake-hez (meg sokkal drágább is), de így, ezzel a rögzítéssel értelmetlen volt a ragaszkodás az oledhez.
[link]
Ez a videó viszont úgy értelmezendő, hogy a kamera fixen sweet spoton spoton van, amit te nem tudsz a gyakorlatban megoldani pár másodpercnél tovább, szóval erre képzeletben még pakolj rá egy szép nagy adag kromatikus aberrációt is. Szerintem ez maximum annak basz oda, aki soha nem látott még mást. Se erre, se arra. -
Moby
veterán
Ugyanazért, amiért megveszik a PS5-öt is rengetegen. De mivel egyelőre nyoma sincs a VR nagyjátékoknak, így ugyanaz a sors vár rá, mint a PSVR1-re. Beatsaber-ekért továbbra is csak egy marék ember fog ennyi pénzt fizetni, legyenek bármilyen szipiszupi VR only címek, és jöhet ilyenből heti 5 is bátran. Sokat ez sem fog lendíteni rajta. Ma nem a gameplayt lehet eladni, hanem a production value-t, a b*szó grafot, mozis élményt széjjelmarketingelve. Most, hogy beindult a mozis őrület is, egy The Last of Us címmel bármit is el lehet adni. És még az sem számítana valójában, hogy milyen, vagy hogy adna-e bármit hozzá VR-ben.
-
Moby
veterán
A szimulátork nem tudom hogy jönnek ide. Nem szimuklátorok kellenek, hanem az, hogy a last of usok működjenek VR-ben. És ha az működne, mindenki mereven leszarná, hogy játszható VR nélkül is. Senkit nem érdekel, hogy a RE8 alapvetően nem VR-re készült, és úgy is játszható. Megveszi minden PSVR2 tulaj, mert kb az egyetlen nem autós AAA cím, aminek 3 óra után végevan. Ha most bejelentenék, hogy jön a The Last of Us 2 VR kiegészítője, vagy a SpiderMan2 játszható lesz VR-en, instant megduplázná a jelenlegi PSVR2 eladásokat.
-
Moby
veterán
Ehhez képest a legtöbben valszeg a GT7 és pl a RE8 miatt vesznek PSVR2-t. És a legtöbben éppen azt várják, hogy hasonló játékból legyen mégtöbb. A VR bármilyen játékban megkerülhetetlen eszköz, mert a térérzetet semmi más nem adja vissza. Olyan sikeres VR játék, ami csak VR-ban működő gameplay tud femutatni, és nem ültethető át 2D-re, meg az elmúlt 10 évben nem jött egy féltucat, majdnem lehetetlen ilyen kitalálni, és sikeressé tenni. De ha a sony lenyilatkozná, hogy mostantól minden exkluzív játéka kötelezően menni fog VR-on, 10x ennyi headsetet eladna. Sőt. Többen megvennék azáltal, hogy eldönthetik mikor éppen min folytatják az aznapi session-t. Nem valami nehezen megfgoható, definiálhatatlan VR gémingmellékvágányra van szükség, hanem AAA tartalomra szarásig, ahhoz, hogy ez eladható legyen. És nem kellene ehhez semmi hókuszpókusz.
-
Moby
veterán
válasz
GoldhandRent #23 üzenetére
Megnéztem az említett videót. Ez még mindig nem VR. Ugyanígy működött a PSVR1 is PC-vel, de ez nagyon messze van mindentől, ami VR. Azt próbáltam, ezt nem tudom (nincs VRLINK képes VGA-m), de úgy, hogy nem érzékeli a magasságot, nem érzékeli a távolságot, ez csak elrontani jó az egész élményt. A PSVR1-nél is úgy működött csak, hogy hakkoltak hozzá mindenféle garázscuccot webkamerával, meg a fejre erősített move kontrollerrel, vicces volt. Ide ilyenek nem kellenek, de valamilyen szoftveres illesztés biztosan. Most az, hogy cinema módban megy, hát... Meg ha pécéről van szó, nem szarakodnék ilyennel. Vennék egy quest2-t, aztán kész. Olcsóbb, működik, és kb ez a képminőség.
/a kamerák nem a kontroller miatt kellenek, hanem azért, hogy a HMD térbeli helyzete meghatározható legyen. Ezek nélkül csak a gyroval azt sem tudja milyen közel vagy mondjuk a monitorhoz. Hiába hajolsz előre, nem történik semmi. Nem tudja milyen magasan vagy. Azt tudja, hogy elfordítottad a fejed, vagy eldöntötted valamilyen irányba. Ez csak egy nagyon korlátozott, és immerziógyilkos érzékelés.
-
Moby
veterán
válasz
GoldhandRent #17 üzenetére
Ezek nagyon furcsa kérdések. Használtál már VR-t valaha?
Tracking nélkül nincs 3D érzet. A trackinghez meg működniük kell a kameráknak a headseten, az abból kapott képet valaminek fel kell dolgoznia, működnie kell a gyronak, megállapítani a helyzetet, stb. Az, hogy látsz egy sztereo képet, abból még nem lesz 3D, de jelenleg sztereo képet sem ad. Nincs mit kipróbálni jeleneleg. Ez egyelőre a windows felé csak 1 monitor. Abból meg nem lesz VR.
-
Moby
veterán
Az a használattal rendszerint javul, ez nem PSVR2 specifikus. De nyilván ez is gátolja, hogy terjedjen. Ezért sem értem sokszor ezeket a csodavárásokat. Soha nem fog ez olyan tömegesen eltejdeni, hogy AAA játékokat megérje rá fejleszteni. Ilyen szempontból ez a PSVR2 sem érdemel annyi reflektorfényt, amennyit kap. Technikailag javult az elődjéhez képest, az életútja meg várhatóan szögugyanaz lesz.
-
Moby
veterán
válasz
GodGamer5 #10 üzenetére
Ez nem élménybeszámoló, hanem ahogy beletekergettem ilyen általánosságok puffogtatása, ami ráaásul nem is igaz. Elhangzik ilyen, hogy most biztos ki fog jönni a sony minden fps-vel a VR2-re, ezért van RE8, meg ezek. A sonynak egyrészt nincs egyetlen fps-e, ami volt, azokat lelötte generációkkal ezelőtt. Az hogy van re8...volt re7 is VR-ben, és nagyjából semmi más AAA fps játék nem jött rá azután. Hogy most ez mitől lesz más, ezt nem tudom, de nem mutat jel erre semmi. Ez csak ilyen üresben ötletelgetés a semmin, és/vagy csodavárás, ami rendszerint orra szokott bukni.
A másik, hogy egyre olcsóbbak, meg egyre kényelmesseb a headsetek. Hát ez sem olcsóbb, sem kényelmesebb nem lett, mint a PSVR volt, sőt. Több szempontból lett jobb, ezek pont nem azok. De nagyjából amennyit láttam belőle hirtelen, ők is nagyjából ezt mondják el, mint a cikk: jelenleg ez egy kis marék nem túl acélos játék egy nagy zsák pénzért. -
Moby
veterán
válasz
GoldhandRent #2 üzenetére
Ad képet PC-vel, de semmi egyéb nem működik. Nincs hozzá driver egyelőre.
-
Moby
veterán
Nincs értelme összevetni. A kínálat dimenzióbéli eltéréseket mutat, így az eszközárat önmagában méricskélni nincs igazából értelme. És a VR-ben igazából ez a legnagyobb probléma. A korlátozott játékkínálat. Minőségben ez egy oculus quest 2. Részleteiben attól jobb, de a képminőséget tekintve kb az. Persze jobb, mert OLED, meg nagyobb a felbontása, meg papíron minden jobb, de a képminőség élménye kb az a szint. Meg én azt látom, hogy jelenleg nem is a PSVR2 tudása mérvadó, hanem a PS5-é, ami szerintem visszafogja a PSVR2 emléleti lehetőségeit. Kevés ez a gép ehhez a HMD-hez.
És van még egy szempont. Nem a többi VR cucchoz képest drága. Azokhoz képest nem az. Egyáltalán játékeszközként drága. Ezt a pénzt a gémingben ettől szinte csak jobban lehet elkölteni. Veszel pl egy jobb tévét. Amit nagyságrendekkel többet fogod használni (és többet fogsz kapni tőle), mint ettől. Minden szempontot figyelembe véve szerintem is drága. Viszont ennél olcsóbban ezt nem lehet adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Papíron nagyon ígéretesnek tűnt a japán cég idén debütált VR terméke. Megnéztük, hogy milyen a valóságban.
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple asztali gépek
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510 - i5-520M I 8GB I 160GB I 15,6" HD+ I Nvidia I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest