Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz spammer #13345 üzenetére

"Azzal működött, nem az volt a probléma, hanem hogy simán beírva a $dest vagy $dest2 nem ment."
    Pedig de, az probléma, amit írtam. :)
    Nézd meg még egyszer ezt a stringet:
    'origins=04429&destinations=$dest&mode=driving&units=imperial&sensor=false'
    mint látható, sima aposztrófot használsz, így a $dest nem fog behelyettesítődni, még jó, hogy rossz eredményt kapsz, mert így küldi el a szervernek: destinations=$dest, ahogy van (szóval a szerver a $dest-et kapja értékül).
    Amúgy Te magad mondtad, hogy nem működött úgy. :)

<form id="destCalc" action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"]; ?>" method="post">
    itt ez az echo-zás tökéletesen felesleges.
    Ezt nyugodtan cseréld le így:
    <form id="destCalc" action="" method="post">
    az üres action pont azt csinálja, hogy önmagára küldi el a formot.
    Mondjuk gondolom azt vágod, hogy ennek megvan az a hátránya, hogy a böngésző cs×szeget F5 nyomkodásakor, hogy biztos el akarod-e küldeni még egyszer a POST-adatokat.

Amit viszont most nem értek, hogy miért POST-metódussal küldöd el az adatokat, amikor korábban GET-et használtál. Így nem is merülne fel az a probléma, amit az előbb említettem.

"oldalfrissítés nélkül betöltse a php kódot (hogy lássam az eredményt)"
    Ezt most nem egészen értettem. Mit is szeretnél?

Ha jQuery+AJAX témáról van szó, akkor javaslom a jQuery topicot. A PHP-része persze jöhet ide, mindenesetre hint: json_encode()-dal küldd vissza a kliensnek az adatokat, úgy lesz a legkönnyebb kezelni.

• spammer

veterán

válasz spammer #13345 üzenetére

Haladás:

$('#destCalc').submit(function(){
    var action = $(this).attr("action")
    $.ajax({
    url: action,
    type:'POST',
    data: $(this).serialize(),
    success: function(data){
    $('#message').html(data);
    }
    })
    return false
    })

Ezzel már beleírja a #message div-be, csak az a baj, hogy ha nem adok meg a divnek fix magasságot, akkor nem látszik a szöveg, mert a tartalomhoz nem igazodik a magassága, hanem marad olyan, mint volt.

Új hozzászólás Aktív témák