Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Szaisztok szeretnék segítséget kérni egy progblémában, ami az alábbi lenne.
Adott egy szerver, amin található egy Access 2007-es adatbázis (mdb vagy accdb kiterjezstésse), illetve az adatbázis, amiből szeretnék adatokat kinyerni és egy weblapra kiíratnia tartalmát.
A PHP fájlok az adatbázis mappájában van, illetve a connecction sztring-em az alábbi:
<?php
try {
$conn = new PDO("odbc:Driver={Microsoft Access Driver(*.mdb,*.accdb)} ;Dbq=adatbazis.accdb;Uid="";Pwd="");
}
catch (PDOException $e) {
echo $e->getMessage();
}
?>Ennek elvileg működnie kell, találtam egy leírást, amit megnéztem és phpinfo()-val ellenőriztem milyen driverek vannak a szerverre telepítve, és mysql,odbc,sqlite is volt közöttük.
Ilyenkor sajnos valami olyasmi hibaüzenet jött ki:
"[Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified"Ez nem lehetséges sajnos, de van valami ötletetek mit tudunk kezdeni vele?
Segítséget előre is köszönöm. -
stigma
addikt
válasz
Sk8erPeter #14285 üzenetére
Köszi szépen, hát erre a "mysql" - féle lekérdezés típusra az ,,okosok" vettek rá sajnos egyetemen, akik 10 éve oktatják a tárgyat. Én naiv voltam, és úgy gondoltam, hogy ez a mai napig használatos dolog és elfogadott is.
Amúgy ez a php-s rész amit írok, egy weblap lesz amin keresztül "belepumpálm" az egyes termékeket, majd kiválasztom melyik tárolóegységbe teszem bele, tehát egy nagyon fapados ,,logisztikai" rendszer.
Ezt egy android-os alkalmazással fogom navigálni - lehet csak kliens lesz - és meg tudom mondani mi hol van, meg mennyi van belőle.
Elöljáróban csak ennyit mondok róla, illetve egy kérdésem lesz még akkor, ami szakmai jellegű.
Az adatbázisban tárolt adatok kiíratására/"tárolására" 2 mód van(XML vs. JSON), melyiket érdemes/ajánlott használni Android parse-olásra ?
Én eddig csak XML fileból dolgoztam, amiben linkek voltak akár több 100 is , amik egyes képek url linkjeti tartalmazták.
Köszi a gyors helpet! -
stigma
addikt
válasz
fordfairlane #14283 üzenetére
Hát megtaláltam miben hibáztam naagony de köszönöma segítséged:
mysql_fetch_assoc helyett mysql_fetch_array alkalmazok akkor működik.while($row= mysql_fetch_array($result_stores))
$output[]=$row;
print_r(json_encode($output,JSON_UNESCAPED_UNICODE));Így már tökéletes.
Köszönöm és elnézést a lámaságomért.
-
stigma
addikt
válasz
fordfairlane #14281 üzenetére
Ezt gyorsban kipróbáltam , pont most akartam írni úgy működik, és még meta utf-8 karakterkódolást sem kell megadni.
Baj ott lesz mikor a mysql_fetch_assoc függvényt használom és feldarabolom azután lesznek problémák vele.Pontosabban ittEzután ,,szarja" össze magát sajnos)
$output[]=array_map("utf8_encode", $row);
Most nézegettem az egyes felvett mezőnevek utf-8_hun_ci szóval azzal sincs gond.
-
stigma
addikt
válasz
fordfairlane #14279 üzenetére
Az OOP igaz nem befolyáos semmit csak a szemléleti módot.
Amit írtál meta adatokat beállítottam, és a függvényben is kihagytam az utf-8as átkodolsást eredménye a következő:
"storename":"T\u00e1rol\u00f3
Ennyit állítottam a függvébyben:
...
while($row=mysql_fetch_assoc($result_stores))
$output[]=array_map($row); //kivettem amit mondtál
$value=json_encode($output);
print_r($value); -
stigma
addikt
Hi, lenne egy gyors kérdésem, amire szerintem hamar válaszoltok majd.
Adott egy php fájl amiben egyes dolgokat kilistázok(tárolók, termékek,stb) a képernyőre, nem igazán adja magát mert UTF-8as karakterkódolás nem igazán adja magát => pl: lásd így néz ki
stdClass Object ( [storename] => Tároló 2 [storeID] =>...Maga az UTF-8as karakterkódolás be van állítva az adatbázisban és a kapcsolat létesítésekor is. Lényegében OOP modell alapján programoztam, ami így néz ki.
kapcsolatok.php fájlomban a konstruktorban ez áll:
function __construct() {
$kapcsolat = @mysql_connect(self::DB_HOST, self::DB_USER,self::DB_PASS, self::DB_NAME);
//$kapcsolat->set_charset("utf8");
mysql_set_charset('utf8');
if ($kapcsolat)
{
$selected = mysql_select_db(self::DB_NAME,$kapcsolat)
or die("NEm tudtam csatlakozni az adatbázishoz");...Maga a kapcsolatok.php-ben lévő függvény amit használok:
function getStoreData_json(){
$sql_stores="SELECT * FROM `containers`";
$result_stores = mysql_query($sql_stores);while($row=mysql_fetch_assoc($result_stores))
$output[]=array_map("utf8_encode", $row);
print_r(json_encode($output,JSON_UNESCAPED_UNICODE));
//így is próbáltam de így sem jó
//print_r(json_encode($output));
}
amiben ezt meghívom, példányosítom az így néz kiEkkor nem igazán kezeli az utf-8at)
<?php
include_once '../../kapcsolat.php';
$dbs = new Database();
$value=$dbs->getStoreData_json();
echo ($value);
?>Mivel nem vagyok profi, hanem elég kezdő, írnátok valamit mit is csináljak?
Segítséget előre is köszönöm.
Annyit még XAMPP fut a gépen, minden rendben van, beállítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest