- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Monitor hiba topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #7979 üzenetére
Már csak most fogtam neki ismét
. Hát nem tudom. Volt olyan fájl az a beállítás meg egy jó kérdés.
Xampp-ot használtam, mert azt mondták máshol, használd azt, kezdőnek jó... De ahogy haladtam a könyvben is csak lestem, hogy na már megint mi a fene bajod van.
De amúgy érdekes, nekem is feltűnt pár dolog.
Letöröltem a Xampp-ot és terminálból felraktam az apache2, php5, myssql, és phpmyadmin-t is!
Furcsa mód, itt kérte telepítésnél a mysql, egy felhasználót, és egy jelszót! (úgyhogy így utólag értem már mire gondolsz, ha erre gondoltál)De most nincs Xampp... Vagy felrakjam?
Tudom, hogy a var/www-ben kell lenni a weboldalnak amit kezelni akarok.
De két kérdésem lenne:
1. HOgyan tudom ezekután a böngészőből elérni a phpmyadmin-t?
2. Miért csinálja azt, hogy ha például beírom a böngészőbe, hogy "file:///var/www/tshirtshop/index.php" És ebben az esetben inkább leakarja tölteni a php, fájlt, és nem pedig a böngészőbe betöltetni...
Ha meg csak: "file:///var/www/tshirtshop/" akkor betölti a könyvtár tartalmát a böngészőben.
Úgy vettem észre, csak a HTML fájlokat jeleníti meg normálisan, a többit inkább letöltésre ajánlja.Próbáltam így is: "http://localhost/tshirtshop/index.php"- azt tudom, hogy van hiba az oldalban, hiba üzenetet kell generálnia (Könyv példája alapján)
És amikor Xampp volt, akkor is ezt csinálta, de Xampp alatt, a többi html-taget is megjelenítette, és csak egy bekezdésben <p> tag-ben a hibaüzenetet, így volt a php fájl megcsinálva.
De most csak a hibaüzenet jelenik meg, a többi html tag, meg nem látható
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Tőzsde és gazdaság
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezetékes FEJhallgatók
- Macska topik
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Eladó ez a jóféle kis Synology DS223j
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest