Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacces

őstag

válasz Sk8erPeter #7979 üzenetére

Már csak most fogtam neki ismét :). Hát nem tudom. Volt olyan fájl az a beállítás meg egy jó kérdés.
    Xampp-ot használtam, mert azt mondták máshol, használd azt, kezdőnek jó... De ahogy haladtam a könyvben is csak lestem, hogy na már megint mi a fene bajod van :D.

De amúgy érdekes, nekem is feltűnt pár dolog.

Letöröltem a Xampp-ot és terminálból felraktam az apache2, php5, myssql, és phpmyadmin-t is!
    Furcsa mód, itt kérte telepítésnél a mysql, egy felhasználót, és egy jelszót! (úgyhogy így utólag értem már mire gondolsz, ha erre gondoltál)

De most nincs Xampp... Vagy felrakjam?

Tudom, hogy a var/www-ben kell lenni a weboldalnak amit kezelni akarok.
    De két kérdésem lenne:
    1. HOgyan tudom ezekután a böngészőből elérni a phpmyadmin-t?
    2. Miért csinálja azt, hogy ha például beírom a böngészőbe, hogy "file:///var/www/tshirtshop/index.php" És ebben az esetben inkább leakarja tölteni a php, fájlt, és nem pedig a böngészőbe betöltetni...
    Ha meg csak: "file:///var/www/tshirtshop/" akkor betölti a könyvtár tartalmát a böngészőben.
    Úgy vettem észre, csak a HTML fájlokat jeleníti meg normálisan, a többit inkább letöltésre ajánlja.

Próbáltam így is: "http://localhost/tshirtshop/index.php"- azt tudom, hogy van hiba az oldalban, hiba üzenetet kell generálnia (Könyv példája alapján)
    És amikor Xampp volt, akkor is ezt csinálta, de Xampp alatt, a többi html-taget is megjelenítette, és csak egy bekezdésben <p> tag-ben a hibaüzenetet, így volt a php fájl megcsinálva.
    De most csak a hibaüzenet jelenik meg, a többi html tag, meg nem látható :(

:R

Új hozzászólás Aktív témák