Új hozzászólás Aktív témák
-
Atos23
senior tag
Halihó!
Elég hülye voltam mindig is a webprogramozáshoz, és ez így is marad, de sajnos egy öregeknek szóló villamosmérnöki levelező képzésen kitalálták, hogy weblapot kell készítenünk.
Reggel óta próbálom megoldani ezt az elméletileg tök egyszerű feladatrészt a komplett weblapomhoz, de sajnos nem megy, pedig a stackoverflowt már rongyosra olvastam.
A feladat ezen részében egy php oldalon be kellene kérnem néhány text adatot, majd ezzel machinálnom MySQL-ben.
Sikerült is megoldanom, egészen addig tök jól működik, amíg egy darab adattal variálok, pl. az elsődleges kulcs alapján ki akarom törölni az egész rekordot.HTML:
<form name="form" action="" method="POST">
<input type='number' name="torlesid" id="torlesid" value="">
</form>PHP:
$torlesid = $_POST['torlesid'];
$sql = "DELETE FROM lista WHERE id = '$torlesid'";A feladat későbbi részében már több text adatot kellene bekérnem, és ezekkel az adatokkal feltölteni a rekordot. Na itt azt gondoltam, hogy okés, akkor legyen több input, és több változó, és már készen is vagyunk. Na ekkor dőlt össze minden, mert kizárólag az első változó működik, a többi már nem.
Hogyan tudom megoldani, hogy több HTML textboxból csináljak változókat, és azokat beadjam az SQL parancsnak? Stackoverflown csak olyan példát láttam, ahol egy textbox adatait adjuk át.Ez a nem működő próbálkozásom:
HTML:
<form name="form" action="" method="POST">
<input type="text" name="adid" id="adid" value="id">
</form><form name="form" action="" method="POST">
<input type='text' name="adhelyszin" id="adhelyszin" value="Helyszin">
</form><form name="form" action="" method="POST">
<input type='text' name="adfajta" id="adfajta" value="Fajta">
</form>PHP:
$adid = $_POST['adid'];
$adhelyszin = $_POST['adhelyszin'];
$adfafajta = $_POST['adfajta'];$sql = "INSERT INTO lista (id, helyszin, fajta) VALUES ('$adid', '$adhelyszin', '$adfajta'); ";
Előre is köszi minden ötletet, hogy mit ronthatok el a változók átadása terén!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Mini-ITX
- Béta iOS-t használók topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Notebook hibák
- További aktív témák...
- Logitech G923 Racing Wheel and Pedals Xbox One/PC Kormány És Pedálsor
- eladó 4db 2TB NASware WD red (WD20EFAX)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512GB 12GB RAM - 2027. FRBRUÁRIG GARANCIÁS / akár beszámítással is
- ÚJ Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 24GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év gari
- LG OLED42C44LA 2 Év Gyári Garancia
- Samsung Tab S9 FE 5G 128GB Csak kipróbált! Jótállás: 2026.11.17.-ig
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 6600 8GB Zalman S2 TG EVGA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3193, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest