- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- OLED TV topic
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vakondka #1210 üzenetére
Az injection ellen is véd, meg hogy a spec karakterek is helyesen kerüljenek be. Nálam a db osztály escape függvénye így néz ki:
if (get_magic_quotes_gpc()) $input = stripslashes($input);
return @mysql_real_escape_string($input,$this->connection);És ezt hívom meg minden alkalommal, amikor usertől származó adatot rakok bele query stringbe. Kivételek persze vannak: ha valamit sokszor használok, akkor inkább egy külön változóba escapelem, és azt az értéket rakom stringbe, mert a plusz memóriafoglalással is hatékonyabb, mint ennek a többszöri meghívása
-
fordfairlane
veterán
válasz
vakondka #1210 üzenetére
Most olvasom a felhasználók kommentjeit, és vannak köztük érdekesek:
"Remember to slash underscores (_) and percent signs (%), too, if you're going use the LIKE operator on the variable or you'll get some unexpected results."
Úgy tűnik, hogyha nagyon precízek akarunk lenni, akkor saját escape függvényt kell csinálni, mert ez a példa csak a LIKE paraméterre vonatkozik.
-
fordfairlane
veterán
válasz
vakondka #1210 üzenetére
Én nem szoktam ezeket a függvényeket használni. A mysql_real_escape_string leírása szerint backslash-t szúr a következő karaterek elé:
\x00, \n, \r, \, ', " és \x1aAz addslashes pedig a következők elé: \, ', ". Nem tudom, hogy szükség van-e a mysql_real_escape_string-re, ezen még nem gondolkodtam el, de lehetséges.
Ami a sprintf-et illeti, a haszna abban van, hogy típuskonverziót is kikényszerít, így egy numerikusnak várt érték, ami valami hiba vagy hack miatt nem numerikus, nem fog query hibát okozni. Én nem szoktam használni a sprinf-et, integernél általában a query-be beszúráskor explicit típuskonverziót adok meg, ha tudom, hogy csakis az adott típus lehet, pl. jelen esetben integert várok:
$query .= 'tipus='.(int)$p['tipus'];
Ez már inkább programozási stílus kérdése, hogy ki melyiket használja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3357
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3354
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest