Hirdetés
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Brutálisan elszállhat az új PC-s Snapdragon fogyasztása
- Szeretne nagyobb versenyt a Microsoft, de nem szeretne túl sok gyártót a piacon
- Ne már! Drágább lesz a GPU a memóriapánik miatt?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
CSorBA köszönöm
, hasznos volt 
Sk8erPeter jól gondoltad.
. Nálam nem egyszer fordul elő, hogy fejben, tök jól megfogalmazom, de mégsem írom le...Talán ami nálam van a fejemben, az az objektum orientáltság, és emiatt szétszedem a tábláknál is...
- user
- hirdető extends user
- admin extends user.És én emiatt ösztönösen, a usert, hirdetőt, (esetleg admin, de itt most lényegtelen) külön venném.
Legyen másik példa
- hajó
- cirkáló extends hajó
- csatahajó extends hajóés én nem úgy csinálnám, hogy van egy hajó tábla, és akkor:
- id
- méret
- súly
- sebesség (na eddig van a hajó adatai)
- rakéta szám
- lövegtorony szám
- radarszám (eddig meg a cikráló)
- csatahajóra jellemző adatok... (és eddig meg a csatahjó)És ha 1 táblában tárolva a hajók adatait... akkor egy mezei hajónál tele lenne egy csomó null érték. És én ezt nem szeretném. Lenne külön tábla a cirkálónak, és csatahajónak. Ők végül is hajók is, de mégis más típusúak.
Ahogy írtam fentebb is, hogy a hajó lenne az ős osztály, a másik kettő pedig a gyermeke, és ezért külön veszem, külön objektum, és emiatt "ösztönösen" az adatbázis tábla felépítésénél is külön venném.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- alza vélemények - tapasztalatok
- Projektor topic
- Arc Raiders
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z5 Royal Neo Silver 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - Élettartam garancia
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ASUS Vivobook S14 OLED - Ultra 5 226V - 16/512GB - Garancia
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve, garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 100% Akkumulátor
- iPhone 12 Pro Max emelt kapacitású 4530mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- Fotó állvány eladó
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER!! 2/3 áron és e-bike dobozban, 1 év garanciával:
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, hasznos volt