- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
raczger
őstag
Tegnap egy kissé fura dologgal találtam magam szemben.
Épp írok egy android alkalmazást, amely interneten keresztül beolvas egy url-t és azokat az adatokat feldolgozza. Ennek tesztelésére hasonló adatokat visszaadó php-t raktam a tárhelyemre. A php annyit csinál, hogy egy 10 tagú tömböt összekever és kiirat illetve felülír egy fájlt az aktuális idővel. A tárhelyesek tegnap küldtek nekem egy emailt, hogy szokatlanul magas sql lekérdezést hajt végre valami a tárhelyemről, konkrétabban másodpercenként több százat (körülbelül pár perc alatt több, mint 60.000 sql lekérdezés). Ez irreálisan magas, mivel 100 egyedi látogatóm van, napi 1000-1500 oldalletöltéssel. A tárhelyes arra a php-ra gyanakodott, amit az android app tesztelésére csináltam (2mp-enként hívtam meg), írtam neki, hogy ez lehetetlen mivel abban még csak adatbázishoz sem kapcsolódok. Ő eltávolította azt a fájlt (mappát) és állítólag megszűnt a szokatlanul magas terhelés. Ez számomra több szempontból is furcsa, és itt jön a kérdésem/kérésem, kellene egy kis felvilágosítás, mert lehet, hogy én tudtam eddig valamit rosszul. Ja még annyit hozzáteszek, hogy a két sql lekérdezés amit beszúrt nekem az az eredeti oldalamon szokott meghívódni, minden oldalletöltéskor.
Az oldalamon van htaccess url rewrite, ami akkor irányít át a főoldalra úgymond, ha a kért fájl nem létezik. Tehát elvileg, ha azt a valami/valami.php-t hívom meg közvetlen akkor elvileg a főkonyvtárban lévő index.php-hez köze nem lesz, véletlenül sem futtatja le. Ám, ha mégis, 2mp-ként meghívom a fájlt akkor 2mp-enként lenne az a két sql lekérdezés, nem? Egy kliens hogy tudná így felhalmozni az sql lekérdezéseket? Eléggé nyugtalanít, hogy nem értem, nem tudom összerakni a kockákat, mert én valami másra gyanakszom, hogy más dolog miatt lehetett ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Temu
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen autót vegyek?
- Gumi és felni topik
- Escape from Tarkov
- További aktív témák...
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest