- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Siriusb #6884 üzenetére
Hali!
Köszi a hozzászólást, nagyjából én is ezekre jutottam, de igazából még mindig nem sikerült dönteni ezek alapján sem.
Tulajdonképpen mindkettő jó valamilyen szempontból, Drupalt használtam eddig többet, de ez a lenyíló menüs dolog számomra tökéletesen érthetetlen módon nem akar összejönni, egyszerűen a HTML-kimeneten sem jelenik meg, az már jobb eset lenne, ha CSS-szarakodásra lenne szükség, de sajnos nem csak erről van szó."Mondjuk az nem világos, Neked miért lenne CMS-re szükséged, simán megírsz mindent kapásból, nem?!
"
Hát köszi a feltételezést.Meg tudnám írni az oldalt úgy, hogy jól testreszabható legyen, admin-felülete is legyen, stb., de az a baj ezzel, hogy rengeteg időt vesz igénybe, főleg az, hogy mindent elejétől a végéig meg kell írni magadtól, és lényegében ilyenkor az embernek az idő múltával fel kell fedeznie a spanyolviaszt, tehát a munkája végére nagyjából oda jut el, hogy akár nyugodtan használhatott volna erre egy keretrendszert is.
Azért találom jónak ezeket, mert rengetegen fejlesztik, csiszolgatják, és valóban fel tudják gyorsítani a munkát.
Szívtam már nagyon sokat azzal, hogy admin-felületet elejétől végéig én csináltam meg, és a validálással, teszteléssel, hibák javításával, kiegészítgetéssel, megfelelő adatbázis létrehozásával és minden egyébbel együtt rengeteg időt vett igénybe - de legalább egész stabil tudásra és "fejfalbeverésre" sikerült eközben szert tenni...
Gondolj bele, akár csak azt megoldani, hogy a menürendszer tetszőlegesen bővíthető és egymás alá rendelhető legyen (szülő-gyerek viszony), a hozzá tartozó adatbázis kiépítése, majd miután ez megvan, fancy átrendezhető felületet kialakítani hozzá, nevüket és egyebeket szerkeszthetővé tenni, validálni, hogy elkerüljük a rosszindulatú kód beágyazásának lehetővé tételét, stb., már kapásból egy rohadt sok időt igénybe vevő feladat. És ez még csak egy a sok megoldandó feladat közül.
Szóval végül is nem ördögtől valók ezek a keretrendszerek, tulajdonképpen szükséges rossz, vagy épp jó, mert sok PHP-fejlesztő úgy gányolja szét az oldalát, és rakja tele biztonsági lyukakkal, ahogy kell, ezek nagy része elkerülhető Joomla, Drupal és társaival, még ha ezekben is vannak biztonsági rések - legalább nem tátonganak.Ha a Drupalhoz valakinek sikerült megoldani a lenyíló menüs problémát (adott menüpont a szülőelem, hozzátartozó gyerekelemek az almenüpontok), akkor az ne kíméljen, hogy csinálta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- LED világítás a lakásban
- Napelem
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest