- Izmos Corsair tápok oldalsó interfészekkel és iCUE Link kontrollerrel
- Igen komolynak látszó tapipad fortyog a Hyper boszorkánykonyháján
- Színhelyességre fókuszáló, menedzselhető monitorral jelentkezett a BenQ
- Váratlan kütyü hódít a nők körében
- Négy nagy x86-os újítással készül a jövőre az AMD és az Intel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Siriusb #6884 üzenetére
Hali!
Köszi a hozzászólást, nagyjából én is ezekre jutottam, de igazából még mindig nem sikerült dönteni ezek alapján sem.
Tulajdonképpen mindkettő jó valamilyen szempontból, Drupalt használtam eddig többet, de ez a lenyíló menüs dolog számomra tökéletesen érthetetlen módon nem akar összejönni, egyszerűen a HTML-kimeneten sem jelenik meg, az már jobb eset lenne, ha CSS-szarakodásra lenne szükség, de sajnos nem csak erről van szó."Mondjuk az nem világos, Neked miért lenne CMS-re szükséged, simán megírsz mindent kapásból, nem?!
"
Hát köszi a feltételezést.Meg tudnám írni az oldalt úgy, hogy jól testreszabható legyen, admin-felülete is legyen, stb., de az a baj ezzel, hogy rengeteg időt vesz igénybe, főleg az, hogy mindent elejétől a végéig meg kell írni magadtól, és lényegében ilyenkor az embernek az idő múltával fel kell fedeznie a spanyolviaszt, tehát a munkája végére nagyjából oda jut el, hogy akár nyugodtan használhatott volna erre egy keretrendszert is.
Azért találom jónak ezeket, mert rengetegen fejlesztik, csiszolgatják, és valóban fel tudják gyorsítani a munkát.
Szívtam már nagyon sokat azzal, hogy admin-felületet elejétől végéig én csináltam meg, és a validálással, teszteléssel, hibák javításával, kiegészítgetéssel, megfelelő adatbázis létrehozásával és minden egyébbel együtt rengeteg időt vett igénybe - de legalább egész stabil tudásra és "fejfalbeverésre" sikerült eközben szert tenni...
Gondolj bele, akár csak azt megoldani, hogy a menürendszer tetszőlegesen bővíthető és egymás alá rendelhető legyen (szülő-gyerek viszony), a hozzá tartozó adatbázis kiépítése, majd miután ez megvan, fancy átrendezhető felületet kialakítani hozzá, nevüket és egyebeket szerkeszthetővé tenni, validálni, hogy elkerüljük a rosszindulatú kód beágyazásának lehetővé tételét, stb., már kapásból egy rohadt sok időt igénybe vevő feladat. És ez még csak egy a sok megoldandó feladat közül.
Szóval végül is nem ördögtől valók ezek a keretrendszerek, tulajdonképpen szükséges rossz, vagy épp jó, mert sok PHP-fejlesztő úgy gányolja szét az oldalát, és rakja tele biztonsági lyukakkal, ahogy kell, ezek nagy része elkerülhető Joomla, Drupal és társaival, még ha ezekben is vannak biztonsági rések - legalább nem tátonganak.Ha a Drupalhoz valakinek sikerült megoldani a lenyíló menüs problémát (adott menüpont a szülőelem, hozzátartozó gyerekelemek az almenüpontok), akkor az ne kíméljen, hogy csinálta.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Google Pixel topik
- Felforgatná Kína a technológiai világrendet
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Futás, futópályák
- LEGO klub
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Alphacool Rise Flat Reservoir D5 - pumpa nélkül
- Dell Pro 14 PC 14" FHD+ IPS Ultra 7 265U 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- Újszerű LENOVO Ideapad 3 - 15.6" Full HD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Western Digital Black 500GB 3,5"-os hdd-k (
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" Gorilla Glass TouchScreen 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest