- A processzor tokozásán szállítja a memóriát a GMKtec legfrissebb mini PC-je
- Fél évszázados Apple jubileumot ünnepel a 8BitDo ízig-vérig fém billentyűzete
- Nem csak nagy, de gyors is az LG önerőből AI felskálázást biztosító monitora
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Szó szerint kifüstöli az AI-t a Közel-Keleten Irán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Siriusb
üzenetére
Hali!
Köszi a hozzászólást, nagyjából én is ezekre jutottam, de igazából még mindig nem sikerült dönteni ezek alapján sem.
Tulajdonképpen mindkettő jó valamilyen szempontból, Drupalt használtam eddig többet, de ez a lenyíló menüs dolog számomra tökéletesen érthetetlen módon nem akar összejönni, egyszerűen a HTML-kimeneten sem jelenik meg, az már jobb eset lenne, ha CSS-szarakodásra lenne szükség, de sajnos nem csak erről van szó."Mondjuk az nem világos, Neked miért lenne CMS-re szükséged, simán megírsz mindent kapásból, nem?!
"
Hát köszi a feltételezést.
Meg tudnám írni az oldalt úgy, hogy jól testreszabható legyen, admin-felülete is legyen, stb., de az a baj ezzel, hogy rengeteg időt vesz igénybe, főleg az, hogy mindent elejétől a végéig meg kell írni magadtól, és lényegében ilyenkor az embernek az idő múltával fel kell fedeznie a spanyolviaszt, tehát a munkája végére nagyjából oda jut el, hogy akár nyugodtan használhatott volna erre egy keretrendszert is.
Azért találom jónak ezeket, mert rengetegen fejlesztik, csiszolgatják, és valóban fel tudják gyorsítani a munkát.
Szívtam már nagyon sokat azzal, hogy admin-felületet elejétől végéig én csináltam meg, és a validálással, teszteléssel, hibák javításával, kiegészítgetéssel, megfelelő adatbázis létrehozásával és minden egyébbel együtt rengeteg időt vett igénybe - de legalább egész stabil tudásra és "fejfalbeverésre" sikerült eközben szert tenni...
Gondolj bele, akár csak azt megoldani, hogy a menürendszer tetszőlegesen bővíthető és egymás alá rendelhető legyen (szülő-gyerek viszony), a hozzá tartozó adatbázis kiépítése, majd miután ez megvan, fancy átrendezhető felületet kialakítani hozzá, nevüket és egyebeket szerkeszthetővé tenni, validálni, hogy elkerüljük a rosszindulatú kód beágyazásának lehetővé tételét, stb., már kapásból egy rohadt sok időt igénybe vevő feladat. És ez még csak egy a sok megoldandó feladat közül.
Szóval végül is nem ördögtől valók ezek a keretrendszerek, tulajdonképpen szükséges rossz, vagy épp jó, mert sok PHP-fejlesztő úgy gányolja szét az oldalát, és rakja tele biztonsági lyukakkal, ahogy kell, ezek nagy része elkerülhető Joomla, Drupal és társaival, még ha ezekben is vannak biztonsági rések - legalább nem tátonganak.
Ha a Drupalhoz valakinek sikerült megoldani a lenyíló menüs problémát (adott menüpont a szülőelem, hozzátartozó gyerekelemek az almenüpontok), akkor az ne kíméljen, hogy csinálta.

Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! HP EliteBook 855 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -65% AMD Ryzen 3 PRO 4450U 16/256 FHD
- Logitech G923 + állvány (PS5/PS4/PC) újszerű
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- HP EliteBook 845 G7 14" Ryzen 5 pro 4650U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"
Meg tudnám írni az oldalt úgy, hogy jól testreszabható legyen, admin-felülete is legyen, stb., de az a baj ezzel, hogy rengeteg időt vesz igénybe, főleg az, hogy mindent elejétől a végéig meg kell írni magadtól, és lényegében ilyenkor az embernek az idő múltával fel kell fedeznie a spanyolviaszt, tehát a munkája végére nagyjából oda jut el, hogy akár nyugodtan használhatott volna erre egy keretrendszert is.