Új hozzászólás Aktív témák
-
Thunder78
őstag
Persze ...az md5 hash egy 32 karakteres hexa kód, amit a paraméterként átadott szövegből generál. Ugyanarra a szövegre mindig ugyanazt a kódot generálja.
Ha eleve ezt az md5 hash-t tárolod le a usernév mellé az adatbázisban, akkor kicsit nőhet az oldalad biztonsága.
használata:
$hash = md5($pass);
És utána a hash változót hasonlítod össze az adatbázisban letárolt hash értékkel. Illetve a munkamenet változóba is, meg mindenhol ezt az értéket használod, mintha ez lenne maga a jelszó
Röviden ennyi a lényege.
Jah? Mégvalami ... alapban nincs hozzá visszafejtés. Ha vissza akarod fejteni, akkor rákereshetsz, létezik script ami dekódol. De annyira én sem foglalkoztam ezzel, úgy használom ahogy leírtam az előbb
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vicces képek
- A világ leggyorsabb SRAM dizájn-ját kínálja a Marvell
- Egyéni arckép OFF
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Linux kezdőknek
- OLED TV topic
- Nintendo 3DS és DS topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest