- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Azon gondolkodtam a templateengine amit hasznltunk, illetve amit írok anélkül mvc, hogy tudnám jobban mi az mvc, és csak nem is oop.
Egy template engine nagyjából ugyanazt jelenti, mint az mvc view része. Amúgy kevés haszontalanabb dologgal találkoztam eddig, mint a template engine-ek (pl. Smarty). Bár lehet, hogy nem találtam még meg a jó template engine-t.Külön van a megjelenítésért felelős kód, a template-ben csak xml-ek vannak, php nincs, és egyéb dolgokat a php modulok végzik.
Tehát a php és a html közé bevezettetek még egy absztrakciós szintet? Mesélnél erről bővebben, milyen plusz funkcionalitást hordoz?Írnál az mvcről még?
Nagyon sokat nincs mit írni, igazából nagyobb a füstje, mint a lángja. A lényege, hogy külön legyen az adatok reprezentációja és értelmezése (ezek osztályok, segédfüggvények), külön az események kezelése és külön a kiírás. Erre néhány weboldal elkészítése után magadtól is rá tudsz jönni, szóval nem kell túlmisztifikálni, nincs benne semmi extra.
A másik dolog, hogy a szigorúan mvc elgondolás szerintem elég kényelmetlen, fapados, nem eléggé entörprájz, a sokkal magasabb szintű absztrakciót képviselő doboz hierarchia elgondolás közelebb áll hozzám, minél távolabb van a html/css/javascript hármastól, annál jobb. (Valójában keverni szoktam a kettőt, annak függvényében, hogy melyik a hatékonyabb. Például a korábban leírt fa reprezentációm jellemző példa a doboz hierarchiás elképzelésre)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Musk feloszlatta a Tesla Dojo szuperszámítógépes részlegét
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- AMD Ryzen 7 3700X/GeForce RTX 3080/16GB DDR4 RAM/1.25TB SSD+ 2.5TB HDD konfig eladó
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest