Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Azon gondolkodtam a templateengine amit hasznltunk, illetve amit írok anélkül mvc, hogy tudnám jobban mi az mvc, és csak nem is oop.
Egy template engine nagyjából ugyanazt jelenti, mint az mvc view része. Amúgy kevés haszontalanabb dologgal találkoztam eddig, mint a template engine-ek (pl. Smarty). Bár lehet, hogy nem találtam még meg a jó template engine-t.Külön van a megjelenítésért felelős kód, a template-ben csak xml-ek vannak, php nincs, és egyéb dolgokat a php modulok végzik.
Tehát a php és a html közé bevezettetek még egy absztrakciós szintet? Mesélnél erről bővebben, milyen plusz funkcionalitást hordoz?Írnál az mvcről még?
Nagyon sokat nincs mit írni, igazából nagyobb a füstje, mint a lángja. A lényege, hogy külön legyen az adatok reprezentációja és értelmezése (ezek osztályok, segédfüggvények), külön az események kezelése és külön a kiírás. Erre néhány weboldal elkészítése után magadtól is rá tudsz jönni, szóval nem kell túlmisztifikálni, nincs benne semmi extra.
A másik dolog, hogy a szigorúan mvc elgondolás szerintem elég kényelmetlen, fapados, nem eléggé entörprájz, a sokkal magasabb szintű absztrakciót képviselő doboz hierarchia elgondolás közelebb áll hozzám, minél távolabb van a html/css/javascript hármastól, annál jobb. (Valójában keverni szoktam a kettőt, annak függvényében, hogy melyik a hatékonyabb. Például a korábban leírt fa reprezentációm jellemző példa a doboz hierarchiás elképzelésre)
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- Béta iOS-t használók topikja
- Lexus, Toyota topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- BestBuy topik
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Dell G3 3590 notebook (9300h,1660 Ti,16GB)
- Creative Sound BlasterX H6 Gamer fejhallgató számlával és garanciával
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű vékony és könnyű ÉRINTŐS Lenovo X1 Carbon (Core I5 16Gb DDR4 512Gb SSD Windows11)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest