Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Taci

    addikt

    Sziasztok!

    A php error logban sok ilyen bejegyzést találok:
    PHP Warning: Error while sending STMT_PREPARE packet. PID=123456

    Van, amikor a szkript teljesen elején lévő legelső lekérdezésre mutat, van, amikor a közepére, változó.

    Kerestem, mi lehet, de egyértelmű választ nem találtam. A megoldási javaslatokból viszont úgy tűnik (és ebben erősítsetek vagy cáfoljatok meg, kérlek), hogy nálam esetleg az a baj, hogy minden cron job-ot (kb. 20 db) egyszerre hívok meg, így kvázi egyszerre terhelik le a szervert, és néha egyszerűen ez talán túl sok neki.

    Jó a sejtésem, vagy tévúton járok?
    Ha jó, megoldás lehet erre, hogy a cron jobokat (amik amúgy most 5 percenként futnak) eltolom valahogy? Tehát most mindegyik lefut egyszerre minden 5 percben. De mondjuk minden másodikat eltolnék, hogy ugyanúgy 5 percenként fusson, de ne 00-kor kezdje, hanem 01-kor, és akkor a következő 06-kor stb. Aztán minden harmadikat 02-es kezdettel stb.
    Így valamelyest tehermentesebb lenne a szerver, még ha csak 1-1 perccel is eltolva a szkriptek indulását. (Vagy akár inkább másfél perccel, mert úgyis 90mp a futási limit.)

    Vagy más lehet az oka ennek?
    Kódot azért sem írtam, mert változó, hogy melyikkel van épp "baja", de már a legegyszerűbb 2 paraméteresre is írja ki néha, szóval nem a "bonyolultságán" múlik szerintem.

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák