- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Speeedfire #14148 üzenetére
Én elég sokat szívtam a SOAP-pal. Milyen adatcseréhez kéne használnod?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Vision #14151 üzenetére
Ja, én is elég sokat szoptam vele még két éve pl. NuSOAP-pal, hogy sikerüljön úgy működésre bírni, hogy egy C#-os sima konzolos alkalmazás (SOAP-kliens) segítségével kommunikálni a SOAP-szerverrel:
http://stackoverflow.com/questions/6986350/generating-wsdl-with-nusoap-return-struct-with-various-types-int-string-arrNa, ilyenekre például nagyon nehézkes a PHP. Ugyanezt a feladatot C#-pal megoldani (legenerálni egy/több osztályból a WSDL-t, stb.) kb. 10 perc.
Sk8erPeter
-
veterán
válasz Sk8erPeter #14152 üzenetére
Nekem alapvetően a dokumentáció hiányosságaival volt problémám. Ezt a topicot is megjárta a kérdésem anno, és emlékszem, hogy a rendszergazda is sokat szívott vele, mert az adatcseréhez még a szerveren is át kellett állítani egy csomó nem triviális dolgot.
Bár én csv párti vagyok, de egyébként maga a SOAP elég jól ki van találva online adatcserére (utólag már könnyű így tekinteni a dologra ).
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz Vision #14151 üzenetére
Egyik szolgáltatónak van egy wdsl fájlja, amire push-olni kell adatokat és az visszaad egy response választ.
Ahogy nézem nem lesz nagyon bonyolult a dolog.
Én pl yii-vel wdsl service-t elég gyorsan tudtam csinálni. Van hozzá egy nagyon jó wrappel.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
trisztan94
őstag
válasz trisztan94 #14147 üzenetére
Nos rájöttem valamire:
Ha jól láttam, akkor PostgreSQL-ben minden táblának lehet felhasználói és csoport jogosultságot adni különböző műveletekre (pl INSERT, DELETE, stb)
Megnéztem a működő táblákat, ott ezeknek van jogosultságuk:
postgresql (ez gondolom a phppgadmin lesz), proxy, pproxy. Az utolsó kettőről fogalmam sincs, hogy micsoda. Az új táblánál csak a postgresql van, mint jogosult júzer. Megpróbáltam rákattintani a "feljogosít" linkre és hozzáadni azt a kettőt, de a megjelenő listán nincs ott se a proxy, se a pproxy. Mit lehet ilyenkor tenni, hogy hozzá tudjam adni őket?
https://heureka-kreativ.hu
-
trisztan94
őstag
válasz trisztan94 #14155 üzenetére
Sikerült hozzáadni a két júzert, a proxy-t és a pproxy-t, de még most sem tudok INSERT-elni
A jogosultságoknál ez van:
Mit jelent a csillag az "igen" mellett? A többinél, amik jók nincs csillag
Kikészít
-
trisztan94
őstag
Sziasztok, egy gyors kérdést szeretnék feltenni.
Van ez az asszociatív tömböm:
$tshirt_graphic = array('RUP' => "Rövid ujjú póló", 'HUP' => 'Hosszú ujjú póló', 'NON' => 'Holnap megbeszéljük, hogy mik legyenek pontosan');
Ez egy select box tartalma lesz, de szeretném, ha adatbázisból kiszedné az adatokat, ne kelljen mindig változtatni rajta. (az adatbázis táblából két oszlop kell, a "short" és a "long", ezek értelem szerint a "RUP" és a "Rövid ujjú póló" megfelelői, de sok van belőle)
Hogy kell ennek kinéznie?
-
veterán
válasz Sk8erPeter #14158 üzenetére
Adatcserét csv-vel is csinálhatsz. Szinte az összes árösszehasonlító oldal így működik.
-
bb0t
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy feltöltöttem galériába képeket amit gond nélkül meg is jelenít, de az index képeket nem jeleníti meg. Mi lehet a gond?
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
veterán
válasz Sk8erPeter #14162 üzenetére
A SOAP-ot mindig XML adatcserére használtam, és másoktól is gyakorlatilag csak ebben a kontextusban hallottam. Persze vágom, hogy maga a SOAP egy objektumot ad vissza, és azt fejtik XML-be, de más alkalmazással még nem találkoztam.
-
trisztan94
őstag
Egy újabb n00b kérdés array-ekkel kapcsolatban.
Van eredetileg ez a tömböm:
$tshirt_graphic = array('RUP' => "Rövid ujjú póló", 'HUP' => 'Hosszú ujjú póló', 'NON' => 'blabla');
Ezt megváltoztattam, hogy dinamikusan töltse fel adatbázisból, de sajnos sehogy sem sikerül összeraknom a rövidítés => teljes név indexeket. Mindenképp mindkettőnek ugyan abban a formában kell lennie benne, mint a nem generált array-ben.
Eddig így oldottam meg:
$i = 0;
foreach ($array as $value) {
//value[2] -> hosszú név
//value[3] -> rövid név
$tshirt_graphic = array();
$thirt_graphic[$i]["rov"] = $value[3];
$thirt_graphic[$i]["hossz"] = $value[2];
$i++;
}Annyi a kérdésem, hogy a $tshirt_graphic[0]["rov"] és $tshirt_graphic[0]["hossz"]-ból hogyan tudok létrehozni egy array-t ami így néz ki végül:
array($tshirt_graphic[0]["rov"] => $tshirt_graphic[0]["hossz"]);
De persze fontos szempont, hogy az összes indexe benne legyen, tehát ne csak ennyi, hanem az adatbázisból kiszedett összes adat.
Ma elég "bénán magyarázom el a szarságom" napom van, ha nem világos, szóljatok
-
Peter Kiss
őstag
válasz trisztan94 #14165 üzenetére
foreach ($array as $value) {
$thirt_graphic[$value[3]] = $value[2];
} -
fordfairlane
veterán
válasz trisztan94 #14165 üzenetére
miért ilyen bonyolult ez?
foreach($array as $value) {
$tshirt_graphic[$value[3]] = $value[2];
}Hopp, megelőztek.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
trisztan94
őstag
válasz Peter Kiss #14166 üzenetére
+ (#14167) fordfairlane
Pörfikt, köszönöm
Ma eléggé "nem tudok gondolkodni" napom van, ilyen kis szarságok betesznek
-
PumpkinSeed
addikt
Elkezdtem PHP-t tanulni és elakadtam már az elején..
Két változót szeretnék megvizsgálni, hogy azonosok-e.
Gondoltam, hogy ha megvizsgálom őket akkor a logikai értéket beleteszem egy 3. változóba, majd kiíratom és az így nézne ki:
$eredmeny1 = $elso === $masodik;
print $eredmeny1; print ("<br>");Viszont 4 dolgot vizsgáltam, hogy kisebb-e nagyobb-e azonosság és hogy kissebb-e vagy egyenlő.
print $eredmeny1; print ("<br>");
$eredmeny2 = $elso < $masodik;
print $eredmeny2; print ("<br>");
$eredmeny3 = $elso > $masodik;
print $eredmeny3; print ("<br>");
$eredmeny4 = $elso <= $masodik;
print $eredmeny4; print ("<br>");Na erre a 4. dologra mindre kaptam egy nagy 1-est. Mi lehet a gond?
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
trisztan94
őstag
válasz PumpkinSeed #14169 üzenetére
1: ket egyenloseg jel eleg, ha három van, akkor azonos típusra megy a logikai vizsgálat
pl:
"1" == 1 -> true
"1" === 1 -> false
1 === 1 -> true2: azert kaptal 1-est, mert a boolean true erteke 1. Azt vizsgaltad, hogy egyenloek-e, egyenloek lettek, ezert kaptad vissza az egyet.
szval ha igaz/hamist vizsgalsz akkor 1 = true, 0= false
bővítés:
$elso = 1;
$masodik = 4;
-> hamis (0)
$eredmeny2 = $elso < $masodik;
-> igaz (1)
$eredmeny3 = $elso > $masodik;
-> hamis (0)
$eredmeny4 = $elso <= $masodik;
-> igaz (1)[ Szerkesztve ]
-
Peter Kiss
őstag
Mi van a változókban?
-
DNReNTi
őstag
Hű
Van egy kis káosz.
Először is, mivel valamilyen feltétel teljesülését vizsgálod feltételre van szükség.Lássuk:
$eredmeny1 = NULL;
if ($elso == $masodik) {
echo $eredmeny1 . '<br>';
}Így megnézed hogy a két változód egyenlő e egymással, ha igen akkor kiíratod és egy sortörést is teszel mögé, ha nem teljesül a feltétel, tehát nem egyenlőek, akkor nem történik semmi. Másrészt szerintem ilyen feltételeknél nem célszerű a '===' használata mert például ha ez a helyzet:
$elso = 6;
$masodik = '6';Akkor ez egyenlőtlenség lesz, mivel a $masodik egy string típusú változó, hiába 6 az is, de szöveg nem szám. Ezt megelőzendő perfekt a sima == kifejezés.
A többi feltétel ennek mintájára megy, csak a relációk változnak. Ha szeretnél kiíratni valamit akkor is ha a feltétel nem teljesül:
$eredmeny1 = NULL;
if ($elso == $masodik) {
echo $eredmeny1 . '<br>';
} else {
echo 'A feltétel nem teljesült.<br>';
}Remélem segítettem.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
PumpkinSeed
addikt
válasz trisztan94 #14170 üzenetére
Azt értem én, hogy a boolen változó értéke 1 azzal nincs is probléma itt most azzal van a probléma, hogy 4 vizsgálat volt és én egyetlen darab 1-est kaptam.
(#14171) Athlon64+
A változók tartalma random számok, de ebből a szempontból mind1, mert nekem nem az a problémám, hogy a vizsgált eredményt nem értem, hanem szerintem szintaktikai hibát vétettem ugyanis a 4 vizsgálat eredménye képen "egyetlen darab 1-est kaptam."
(#14172) DNReNTi
Tanultam C nyelvet abból tudom az if feltétel használatát. Viszont most egy ilyen 24 órás könyvből tanulok amiben szeretnék szépen sorban haladni max ha valamit nagyon tudok átugrom. Ma kezdtem el és még nem tartok if elágazásnál így szeretném enélkül megcsinálni. Csak a könyv volt olyan kedves, hogy egyetlen szemléltető példa nélkül tovább lépet, én meg sakkozzam ki a helyes szintaktikát...
Viszont köszönöm a segítségeket.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
DNReNTi
őstag
válasz PumpkinSeed #14173 üzenetére
Közben észrevettem hogy gyökérséget írtam... Kevés volt a napi kv. Az "echo $eredmeny1 . '<br>';" így ebben a formában csak egy sortörést írna ki... Sorry a rossz példáért.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz DNReNTi #14174 üzenetére
Amúgy a tényleges kód így néz ki:
$as1 = 20;
$as2 = 28;
$er1 = $as1 === $as2;
$er2 = $as1 < $as2;
$er3 = $as1 > $as2;
$er4 = $as1 >= $as2;
print $er1; print ('<br>');
print $er2; print ('<br>');
print $er3; print ('<br>');
print $er4; print ('<br>');Help!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz DNReNTi #14172 üzenetére
"$elso = 6;
$masodik = '6';
Akkor ez egyenlőtlenség lesz, mivel a $masodik egy string típusú változó, hiába 6 az is, de szöveg nem szám. Ezt megelőzendő perfekt a sima == kifejezés."Pont a lehető legrosszabb példát írtad, mert ez úgy, ahogy van, nem igaz.
Ebben az esetben az if($elso == $masodik) pont, hogy IGAZ lesz, mivel castolódik.
Éppen itt jön a képbe az, hogy csak az if($elso === $masodik) (lásd három egyenlőségjel, típusvizsgálattal) lesz csak HAMIS.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PumpkinSeed #14175 üzenetére
A kiíratásnál a FALSE érték castolódik empty stringre.
Két lehetőséged van: castolod kiíratás előtt integerre, vagy var_exportot használsz a boolean-érték kiíratására, igénytől függően.Példa a te kódodhoz igazodva:
print (int)$er1;
ekkor 0-t fog kiírni.
VAGY:
print var_export($er1, TRUE);
ekkor 'false'-t fog kiírni (mint string).
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Vision #14164 üzenetére
Pedig éppen neked linkeltem be korábban egy kissé eltérő esetet...
Sk8erPeter
-
DNReNTi
őstag
válasz Sk8erPeter #14176 üzenetére
Igen így gondoltam. Lehet rosszul fogalmaztam?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Sk8erPeter #14177 üzenetére
Köszönöm, kipróbált mind két esedékes lehetőséget.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz DNReNTi #14179 üzenetére
Most nézem, hogy átsiklottam az előtte írt "Másrészt szerintem ilyen feltételeknél nem célszerű a '===' használata mert például ha ez a helyzet:" mondatrészen, és amit idéztem, emiatt totál az ellenkezőjét jelentette. Szóval nem volt kellően egyértelmű.
(#14180) PumpkinSeed :
szívesen.Sk8erPeter
-
trisztan94
őstag
válasz Sk8erPeter #14177 üzenetére
nádzson undorító ez a int castolás de nem megyek bele..
-
Petyyyyy
addikt
Üdv urak!
Egy elég fura kérdésem támadt: Megoldható az, hogy egy php kódba nem illesztem be egy másik php oldal kódját ctrl+c, ctrl+v módon, hanem csak kvázi meghívom, mint egy függvényt, amit előzőleg be include-oltam?
Adott ugyanis egy utasítás sorozat, amit bemásolva az elsődleges php-be, nem működik helyesen. Ha viszont külön futtatom csak azt a részletet az elsődleges php után, akkor hibátlan.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Petyyyyy #14183 üzenetére
"Megoldható az, hogy egy php kódba nem illesztem be egy másik php oldal kódját ctrl+c, ctrl+v módon, hanem csak kvázi meghívom, mint egy függvényt, amit előzőleg be include-oltam?"
Igazából Te magad írtad le a választ a függvényeket tartalmazó fájl include-olásával.Sk8erPeter
-
Petyyyyy
addikt
válasz Sk8erPeter #14185 üzenetére
Lehet nem írtam elég részletesen.
A főoldal kódjában - mondjuk upload.php - szeretnék meghívni egy másik oldalt - proba.php. Upload.php-ben van pár utasítás és közvetlen azok végrehatjódása után szeretném, ha végrehajtódna a proba.php kódja. Proba.php-ben van include-olva két függvény, amik ott végrehajtásra kerülnek.
Ha egyszerűen upload.php-be include-olom azt a bizonyos 2 függvényt, akkor nem működnek rendesen, ezért vannak a probában. Remélem nem írtam túl kuszán.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Petyyyyy
addikt
válasz Sk8erPeter #14187 üzenetére
Ha az upload.php-be include-olom a proba.php-t, attól még nem tudom meghívni, mint egy függvényt, nem hajtódik végre. Ha pedig a proba tartalmát másolom rögvest a $ft->receive(); után, akkor megesik, hogy több képet és/vagy thumbnail-t hoz létre, mint kellene. Pl. egy képet kétszer is. Íme a kód:
upload.php - Erre egy index.html mutat
<?php
require_once('Streamer.php');
$ft = new File_Streamer();
$ft->setDestination('uploads/');
$ft->receive();?>
proba.php
<?php include 'atnevez.php'; //ékezetmentesít, szóközmentesít stb.
include 'make_thumb.php'; // thumbnaileket gyárt.$kiterjesztes=array();
$kiterjesztes[0]="jpg";
$kiterjesztes[1]="gif";
$kiterjesztes[2]="png";
$kiterjesztes[3]="JPG";
$kiterjesztes[4]="PNG";
$kiterjesztes[5]="GIF";
$kiterjesztes[6]="jpeg";
$kiterjesztes[7]="JPEG"; // ez elég favágó tudom$directory="../fileAPI_XHR2/uploads/";
$directory2="thumbok/";
$dirhandler = opendir($directory);
while ($file = readdir($dirhandler))
{
if ($file != '.' && $file != '..')
{
$ext = pathinfo($directory.$file, PATHINFO_EXTENSION);
if ( in_array($ext,$kiterjesztes) )
{
$ujnev=atir($file);
make_thumb($directory.$file , $directory2.$ujnev.".".$ext,50);
copy($directory.$file,"tempek/".$ujnev.".".$ext);
unlink($directory.$file);
}
}
}
closedir($dirhandler);?>
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Petyyyyy
addikt
P.S.: Az itt található drag n drop-ot használnám végeredményben. De mivel krix-krax-xokkal teli nevet kap a feltöltött fájl, ezért kell a proba.php...
-
fordfairlane
veterán
válasz Petyyyyy #14189 üzenetére
Zárójelben: Nem a tömbdekralása lett favágó módon összerakva, hanem az egész script. Kódújrafelhasználghatóság végi globális scope-on, php fájlok streamként való összefűzésével, mint látható, már ilyen bonyolultságnál is totál átláthatatlan, kezelhetetlen. Jóég tudja, mi miért nem megy itt.
Eleve ha másik php fájlból hívod meg a proba.php-t, akkor annak a scriptnek a könyvtára lesz a "root" a relatív pathoknál. De ezer más oka lehet annak, miért nem működik.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Petyyyyy
addikt
válasz fordfairlane #14190 üzenetére
Ez az első komolyabb php-s ügyködésem, majd lesz szebb is. A relatív path-okról tudok, azt azért átírtam, mikor kipróbáltam. Holnap folytatom a kutatást, megeshet, hogy a javascript okozza a többszöröződést. Ezért is linkeltem egyel feljebb a drag n drop mintát, amit használok.
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
tudnátok abban segíteni hogy miért dobál error-t amikor
az oldalon minden rendben működik ?(csak a client részt szerkesztettem)
error _loglinkelem azt is amiért állandóan errort dob
content.phpelőre is köszi!
-
biker
nagyúr
válasz Hege1234 #14192 üzenetére
switch ($_GET[menu])
???
talán switch ($_GET["menu"]) vagy switch ($_GET['menu']) nem?
ugyanez a lang esetében is?[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
alfa20
senior tag
sziasztok,
lehet nem jó helyre írok de egyenlőre nem tudok hogy álljak neki annak amit szeretnék:
Adott egy Excel tábla ami hat másik táblából keresi össze az adatokat, a kész táblát (amiben van egy rakat függvény) kellene valahogy úgy elérhetővé tenni szerveren, hogy egyes felhasználók web-es felületen keresztül csak a saját adataikat lássák a másikét ne, és ha beírják a saját adataikat, akkor a függvények működjenek (többnyire HA és FKERES függvény, ha esetleg ez érdekes).
van ötlet, hogyan és mivel próbálkozzak?
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
Zé777
tag
Sziasztok!
Sürgős segítségre lenne szükségem Yii keretrendszerrel kapcsolatban, aki otthon van benne írjon már rám legyen szíves privátban.
Köszönöm előre is!
Üdv: Zoli
-
MODERÁTOR
válasz Sk8erPeter #14198 üzenetére
Általában minden megoldás mindenkit érdekel (engem legalábbis). Így könnyen tanulhatunk egymástól.
Visszatérve a kérdésre, ha nem jó csak a privát ott van Speeedfire kolléga, ő már több mint egy éve dolgozik Yii keretrendszerrel.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Hege1234
addikt
<div class='"; if($_GET["active"] == "masszazs") echo
"active_"; echo"content_box'style='margin: 25px 36px -19px -97px';>
<div class='"; if($_GET["active"] == "koromkozmetika") echo
"active_"; echo"content_box'style='margin: -13px 4px 39px -97px;'>ezt a dreamweaver elfogadja viszont a szerveren hibásként jelenik meg
itt a marginnal nem stimmel valami igaz ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BMW topik
- További aktív témák...
- 2 éves irodai PC netezésre, filmezésre
- Asus E406M 13.3 Intel proci/SSD/ Szép állapot /Full hd/WebCam/ Office
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Toshiba Satellite laptop i5/16 GB RAM/Új 500 GB SSD
- Lenovo LOQ 15,6, RYZEN 5 8645HS, RTX 4060, 16GB, 512SSD, 144HZ, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest