- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
Sk8erPeter, oleslie, cucka: azóta rájöttem, hogy eléggé nagy butaságot kérdeztem, illetve az ötlet is elég sz*r. Viszont meglehet oldani, elegánsabbnak mondható módszerrel.
sztanozs: elég sok időt fordítottam arra, hogy a felhasználó mit vihet be és mit nem. Szerver és kliensoldalról is történik ellenőrzés, természetesen biztos, hogy nem tökéletes, mert mindig lehet találni vmi kiskaput.Íme a kérdésemre a válaszom:
Tehát az űrlapon labelek és hozzájuk tartozó beviteli mezők vannak.
Labelekből lesznek az oszlopok és beviteli mezők lesznek sorok.
(Megfelelő függvényekkel le van kezelve, hogy mik kerülhetnek be értékeknek, bár biztos lehetne kiskaput találni.)
Nos, bevitelnél leellenőrzöm, hogy történt-e már táblalétrehozás.
Ha igen, akkor ugrás tovább.
Megnézem hogy a már meglévő tábla oszlopszáma kevesebb-e mint a labelek száma, ha igen, akkor az azt jelenti, hogy adtam hozzá újabb beviteli mezőt.
Ekkor for ciklussal megfelelő számú ALTER TABLE $tablename ADD $columns[$i] VARCHAR(40); utasítást adok ki, ahol a $columns változó tartalmazza az újonnan hozzáadott beviteli mezők labeljeit, mint oszlopnevek.
Ha ez megvan, akkor mehet az érték feltöltés, ami dinamikus, teljes mértékben alkalmazkodik az adatbázis esetlegesen növekvő oszlopszámú táblázatához.
Nagyjából ennyi, ez volt a lényege.
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hardcore café
- Napelem
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest