Új hozzászólás Aktív témák

• TonTomika

aktív tag

Sziasztok!

Van egy email alapú megrendelő formom, ehhez kéne egy véletlen szerű rendelési számot generálnom, adatbázis nincsen a form mögött.

A prog.hu-n találtam a következőket, de ez nekem eléggé overkill megoldásnak tűnik, valamint nem is tudom, hogy hogyan kezdjek neki:

Ha pl. felhasználod a dátumot, az időt és a rendelés (egyenként növekvő ID-ját, akkor sose lesz egyforma.

Pl. nekem "véletlen kellett"
    összeraktam az időt, a dátumot és az ID-t, egy számmá:

3. rendelés pl:

082731 20070111 003
    ez kiadott egy szép nagy számot.
    felvettem egy stringet:
    $kulcs="1qw2ertz3uio4pas5df6gh7jkl8yx9vb0nm";
    és ez mint "számrendszer jegyek" funkcionáltak.
    A "számot" elsoztottam a a hosszal, a maradéknak megfelelő jegyet kivettem. Az eredmény egészrészével tovább dolgoztam.

Így a véletlen kódból bármikor ellenőrizhettam az adatokat, hiszen visszakódolható volt.

Persze számsorozatnál szűkebb a lehetőség, de a "generált" dátum kulcs jegyeit össze is keverheted valamilyen szabállyal.

Az ötlet nagyon tetszik, viszont ezzel a kulccsal való "kódolás" elég bonyolultnak tűnik nekem.

Azt viszont jónak találom, hogy a megrendelés pontos időpontjainak számjegyeit véletlenszerűen összekeverem, szerintem ennyi elég. Vagy nem árt bonyolítani rajta?

A számsor karaktereinek összekeverését melyik functionnel, vagy milyen metódussal tudom elvégezni?

Előre is köszi a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák