Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Apple asztali gépek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
xemelon
tag
válasz TomSawyer79 #9052 üzenetére
Nekem ugyanilyen minden adó, UPC, régebbi box-al, nem HD csomag, szintén 6309.
16-9-nél képernyőhöz igazítással levág valamennyit a magasságából.
Ez engem a Comedy extránál zavar, ami angol nyelvű, magyar felrattal és a felirat ilyenkor alul kilóg a képből.
Frissítés nem oldja meg? Én azt még nem tettem fel. -
törölt tag
válasz TomSawyer79 #9052 üzenetére
Én ezt nem fogadnám el. Digitális adást nem adhat így a szolgáltató, de még analógot sem. Nézd meg a szomszédoknál milyen az adás egy-két másik tévén. Akkor majd tudni fogod, hogy az adás, vagy a tévé a hibás. Én csak eredeti képarányt használok, torzítások és levágások nélkül, és nagy része SD 16:9/576i, és teljes képernyős. Az SD 4:3/576i adás is kétszer nagyobb mint nálad, de ilyen formátum alig van már.
-
macii97
senior tag
válasz TomSawyer79 #9049 üzenetére
Nálunk invitel van. Gyári méretbeállítást használok. Ha az adás 16:9 teljes képernyő, ha 4:3 akkor sem vág le vagy torzít, a kép két oldalán fekete csík. Inkább mint hogy torz legyen.
Úgyhogy szerintem simán lehet szolgáltatói szivatás.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz TomSawyer79 #9045 üzenetére
Így messziről egy teljesen arányos 576i -s SD adásnak tűnik, azaz az 1080 kb. felét foglalja el. Láttam mondjuk már 480i-t is Mo-on kiszórni... de ez ritka.. .bár az occó' digi-nél ezen sem lennék meglepődve.
Egy 6000-es TV viszont egész jól raki ki az SD-t teljes képre, a benne lévő képjavító megoldások egy része pont ezért van...
----
A kérdésed egy tökéletes példa arra, hogy a sok SD tartalom mellett nem szabad nagy TV-t alacsony szériszámmal venni, mert ott duplán visszaüt az SD. Egyrészt nagyban még rondább és egy 3000-4000-es TV ezt alig fogja tudni korrigálni, egy 7000-eshez képest. De a rosszat is meg lehet szokni. Pl. kevés panellakás van Mo-on ahova 40-42-nél nagyobb TV-t érdemes lehet berakni, ha a szoba rövidebbik oldalára kerül, akkor akár egy 32-es is jobb választás.... Helyette tele vannak az üzletek 3000-4000-es nagy TV-vel amit kis ember vesz a kis szobájába... Pedig ezek ideális helye pl. vendéglátó ipari egységek, éttermek lenne.Meliora sunt bono inimica
-
Mikisys
őstag
válasz TomSawyer79 #9045 üzenetére
Mindenképpen a szolgáltató bűne, hogy nem ad ki normális méretű képet. Kérdés, hogy Ő mit kap?
De neked kell a TV-készülék menüjében beállítani a normális méretű képet.
Ennek a beállításnak az a hátránya, hogy vagy lelóg valamennyi az eredeti méretből, vagy torz lesz, valamelyik, vagy minden irányban.
Ez van, ugye, ezt köll szeretni, meg eszi, nem eszi, nem kap mást.
Lehet választani, ebből a kettőből.Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Yello
csendes tag
válasz TomSawyer79 #8416 üzenetére
Az a baj hogy a formázás nem akar menni, ha újra kell formáznia akkor kb ugyan ott vagyok... Felismerni szerintem most is felismeri csak megszakad a formázás az elején...
De azért köszi, lehet kipróbálom.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest