Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pánik a memóriapiacon
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
No, eddig élt a monitor. Egész szép kor. Egyszercsak internetezés közben elment a kép, s azóta nincs. Lehet csak a háttérvilágítás úszott el, vagy valamilyen kapcsoló, nem tudom. Van esetleg szervíz ahova el lehetne még vinni?
-
Drizzt
nagyúr
A How i met your mother sorozatban a tv-jük, amit nézni szoktak épp egy 200W6Cs. Már eleinte is gyanús volt, de most aztán végképp:

Milyen jó megfigyelő vagyok...

Bár az a fekete izé nemtom mi az alján. -
Drizzt
nagyúr
Amúgy ugye nem csak nekem tükröződik enyhén? Mennyibe kerül hozzá tisztítócucc? Esetleg tisztítottátok már mással is, mint ajánlották? Teszem azt sima víz, vagy ilyesmi?

-
Drizzt
nagyúr
Nah, valakinek azóta valami újabb tapasztalat, vagy ilyenek? Nálam kb. ugyanolyan, mint első nap. Mondjuk mostmár el tudnék viselni egy 30'' moncsit is.
De arra még jó ideig nem lesz pénzem. -
Drizzt
nagyúr
Ez az sRGB dolog ez hogy van? Nagyon tetszik ilyenkor a képe, de a fényerő valami gyilkos, nem tudjátok az srgb milyen színbeállításnak felel meg ezen a monitoron? Megnézém, ha csak simán lejebb húzom a brightnesst ugyanolyan beállításokkal, akkor milyen...
-
Drizzt
nagyúr
V-synchet ahol tudod kapcsold be, különben előfordulhatnak amolyan ''vízszintes képsztöredezések'', de ezek minden monitoron megvannak, csak tft-ken jobban láthatók. Overshootot ezen a monitoron csak a Sensible Soccer 2006 alatt láttam, sehol máshol, minimális utánhúzást meg pro evolution soccer alatt. A játékélményt nagyon megdobja szerintem a wide méret, még úgy is, hogy gyakran csak 1024-et húzok szét teljes képernyőre(mondjuk így torzul picit, de már fel sem tűnik).
-
Drizzt
nagyúr
Meg más: mivel kéne letakarni a monitort vajon. A macska gondolom egész nap dörgölőzik hozzá, meg buzulja gondolom amíg nem vagyok itthon. :S
-
Drizzt
nagyúr
Na asszem lett egy pixelhibám. Mintha az egyik képkocka picit zöldes lenne fehér képekeen. Azért nem tudom biztosra mondani, mert ha közelről nézem pár mp-ig a monitort, nagyon elkezd káprázni a szemem.
-
Drizzt
nagyúr
A 2.2-es is, úgy tűnik. Végre rájöttem mire tudom jól használni az usb-kivezetést: lakótáram oda dugja fel az ipodját, jobb mint minden este hajlongani a gép mögé. Beállítások kinél hogy vannak? Engem a fényerősség, vagy valami más még most is zavar valamennyire. Ez a monitor is lefárasztja azért a szemem rendesen pár óra bámulás után.
-
Drizzt
nagyúr
Januári, de közben rájöttem, hogy a másik oldalon is ki van írva nagy betűkkel a másik címkén, hogy 2006 január. Székesfehérváron készült.

Ips-ből is van 8ms-es, azt szokták S-Ips-nek hívni, amúgy nem vagyok meggyőződve, hogy a Philips ügyfélszolgálatai jól tudják-e a dolgot, mert első kérdésemre megkerülő választ kaptam. -
Drizzt
nagyúr
Na ide is beszúrom a 2006. márciusi pcworld teszt összefoglaló eredményeit. A többi dolog sajnos nincs itt fent.
[link]
Keresgélek még teszteket, de sajnos ideieket nem sokat találni, pedig a specifikáció nyilvánvalóan más, mint tavaly volt. -
Drizzt
nagyúr
Kozben Philipstol megjott a valasz paneles kerdesemre, ok azt mondjak ips.
persze akkor tudnank biztosra menni, ha valaki megtalalna valahol a monitorjaban a gzarto, s tipus cimkejet a monitoron.
De nem hinnem, hogy ezt valaki bevallalja... 
-
Drizzt
nagyúr
1 újabb kérdés, bár már felmerült máshol is. Valaki tud Explorer, vagy Firefox alatt lehetőséget arra, hogy vagy középre tegye be a kisebb felbontásra optimalizált tartalmakat, vagy szthúzza őket valahogy? Némely weboldal alapból így van megcsinálva, sajons a ph pl. nem. Szóval úgy gondolom, hogy nem lehetetlen csinálni ilyen opciót a böngészőkbe.
-
Drizzt
nagyúr
sRGB gondolom valami szíbványos színbeállítás dolog lehet, google szerint:
[link]
Smartcontrol arra való, hogyha feltolod a Philips oldalról hozzá a programot, akkor winből is tudod állítani a színeket/egyebeket, lehet megoldaná a gyorsbeállítási gondolatodat, de letörölni lehetetlen kb, mert beköltözik a desktop beállításaihoz.
Más: ugye neked is 16 ms van írva a dobozra? -
Drizzt
nagyúr
Én már azóta bátran még Alvin régebbi színbeállításait használom, csak 75-s kontraszt/20-as brightness mellett. Quake3-ban meg igaz nincsen wide-os felbontás, de pl.: nagyon jól néz, ha szét van nyújtva, s feljebb veszed a fov-ot az alap 90-ről. Jól belátni mindent.
Az elmenthető beállítások egyelőre nálam is rejtélybe vésznek, de a philips oldalon lévő 2 oldalas termékleírás alapján kellene valami ilyesmi funkciónak lennie. -
Drizzt
nagyúr
Ennek a monitornak két fő okból nyitotam külön topicot:
- Még most is igen jó áron kapható kategóriáján belül a Satu*n üzleteiben.
- Illetve többen be is ruháztunk rá.
Mit is kap, aki ebbe a monitorba ruház ~89900 forintért? Kap egy nagy felületű(majdnem akkora, mint egy A4-es füzet kettényitva), P-Mva(vagy lehet, hogy S-ips, erről eddig nem tudtam 100%-ig meggőződni, de igen valószínűtlen) paneles monitort, alacsony(8ms) válaszidővel, állítható megjelenítési móddal(kisebb felbontások esetén: native, fill with aspect, full screen). A készülék 5 gombbal állítható be, van dvi, s vga csatlakozási lehetőség, illetve a monitor oldalába lehet vezetni egy usb-t, s van egy hangszórópár alul beépítve.
Saját tapasztalatok: a monitort kb. 1 hónapja vettem meg, hosszas gondolkozás után. Utánhúzása nagyon minimális, overshoot jelenség ritkán jelentkezik(pl.: Sensible Soccer 2006-ban látható). Eleinte a mérete is és a fényerőssége is zavart(''mit kezdjek én ekkora felülettel?'', illetve: ''ettől le fogok barnulni''
), de idővel ehhez mindkettőhöz jól hozzá tudtam szokni. Filmek valaiért nagyon picit akadoznak, illetve böngészőkben a scrollozás is, de ez szerintem crt-n is meg volt, csak kevésbé tűnt fel. Játékokat eleinte 1024-ben, fill with aspect móddal használtam, azóta full screen-en, ugyanebben aq felbontásban. Természetesen így a fomák picit torzulnak(pl.: NFS-MW-ben enyhén tojás a sebességjelző), de a teljes képernyőt kitöltő kép egyszerűen élmény. A betűk eléggé picik alapból, de ezt egy-két beállítással gyorsan lehet orvosolni(pl.: firefoxban a legkisebb megjelenített betűméretet felvenni vagy 12 pontosra.). Legjobban összességében játékra használható szerintem a monitor, de a többi szokványos tevékenységre is megfelelő. Azonos árban még csak megközelítő képességű ilyen méretű wide-ot sem nagyon kapni mostanság.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Sweet.tv - internetes TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Steam topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pánik a memóriapiacon
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Yettel topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest