Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Drizzt

nagyúr

Ennek a monitornak két fő okból nyitotam külön topicot:
    - Még most is igen jó áron kapható kategóriáján belül a Satu*n üzleteiben.
    - Illetve többen be is ruháztunk rá.
    Mit is kap, aki ebbe a monitorba ruház ~89900 forintért? Kap egy nagy felületű(majdnem akkora, mint egy A4-es füzet kettényitva), P-Mva(vagy lehet, hogy S-ips, erről eddig nem tudtam 100%-ig meggőződni, de igen valószínűtlen) paneles monitort, alacsony(8ms) válaszidővel, állítható megjelenítési móddal(kisebb felbontások esetén: native, fill with aspect, full screen). A készülék 5 gombbal állítható be, van dvi, s vga csatlakozási lehetőség, illetve a monitor oldalába lehet vezetni egy usb-t, s van egy hangszórópár alul beépítve.

Saját tapasztalatok: a monitort kb. 1 hónapja vettem meg, hosszas gondolkozás után. Utánhúzása nagyon minimális, overshoot jelenség ritkán jelentkezik(pl.: Sensible Soccer 2006-ban látható). Eleinte a mérete is és a fényerőssége is zavart(''mit kezdjek én ekkora felülettel?'', illetve: ''ettől le fogok barnulni'' :D), de idővel ehhez mindkettőhöz jól hozzá tudtam szokni. Filmek valaiért nagyon picit akadoznak, illetve böngészőkben a scrollozás is, de ez szerintem crt-n is meg volt, csak kevésbé tűnt fel. Játékokat eleinte 1024-ben, fill with aspect móddal használtam, azóta full screen-en, ugyanebben aq felbontásban. Természetesen így a fomák picit torzulnak(pl.: NFS-MW-ben enyhén tojás a sebességjelző), de a teljes képernyőt kitöltő kép egyszerűen élmény. A betűk eléggé picik alapból, de ezt egy-két beállítással gyorsan lehet orvosolni(pl.: firefoxban a legkisebb megjelenített betűméretet felvenni vagy 12 pontosra.). Legjobban összességében játékra használható szerintem a monitor, de a többi szokványos tevékenységre is megfelelő. Azonos árban még csak megközelítő képességű ilyen méretű wide-ot sem nagyon kapni mostanság.

Új hozzászólás Aktív témák