Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
nem erted el? Freddyvel meg lattuk a buszodat, igaz elotte allt ketto masik, ami bekavarhatott.
midnight aerob volt nekem is a Kiraly utcan vegig a korutig, aztan meg Pesterzsebeten egy kicsi.
tobbet kellett volna aludni, nem tudom eldönteni hogy most mar masnapos vagy meg aznapos vagyok. -
-
-
Balinov
titán
Na, elso proba a Huginnel
Abszolute default beallitasok, normal (rectilinear) lens type-val, 18mm-en keszult mindegyik allokep, preview-nel photometrics, Blend mode: difference, tobbihez nem nyultam.
nem tunik rossznak, lapos kijelzojen nem nagyon latok illesztesi hibat, egyedul at nem ertem, miert halszemesedik. Mielott fikazzatok (hess, Mercutio)
a kompot ezek csak pano tesztre/celra keszultek, a vazbol kiesett jpeg-gel vakeralok, nef-ekhez meg hozza sem nyultam.
-
Larry303
addikt
én az mk2ből indultam ki...mondom amikor először megláttam egymás mellett a kettőt, röhögnöm kellett...az nem 20% volt az tuti
a másik dolog, hogy normális zoom fx re, nem tudom milyen árban van, de gondolom azért az sem kicsit drágább
persze ha megtehetném lenne egy d700am nekem is, meg vmi milc futkározni, de mivel nem tehetem meg ezért landoltam a közepén a masszának -
fi:zi'k
nagyúr
Nem ismerem az adott cuccok árait, de szerinted ez mennyire lehet gyakori, hogy így megoldható a csere?
Itt most pusztán az árakról van szó, nem pedig, hogy mi mire jó.
"az igényszintedet obik terén" -
Egyébként, hogy konkrét példát hozzak, itt a sajátom.
Ha FF-re váltanék, akkor D800 vagy 5DMk3 (+markolat).
A mostanihoz hasonló obikat nem tudnám beszerezni a vázak mellé, mert annyival drágább lenne. -
*Ropi*
félisten
Nagyon kiábrándulnál.
A 85-ösnek olyan hosszú fókuszútja van, hogy megkávézol, mire megáll a végén. 1.2-őn egyiket sem nagyon szeretik használni, mert a legminimálisabb bemozdulástól (Már egy szimpla lélegzetvételtől is!) félremegy a fókusz. Konkrétan a Sigma 50/1.4-em ~3x gyorsabb a 85/1.2-nél.
Viszont a 135/2-nek olyan képe van, hogy leteszed az arcod...
(#13949) aleister: "Más kérdés, hogy nem tudnám megengedni magamnak."
Ezen ne múljon: mi megengedjük neked (de kifizetned neked kell)!
-
-
Freddy76
addikt
Az ár/érték relatív, csak az adott felhasználó viszonylatában értelmezhető. Neked semmilyen szinten nem érné meg milc-re váltani, ha megnyernéd a lottó ötöst, akkor is csak másodgépnek ajánlanám. A drágaságról többször elmondtam a véleményemet, mindenki nézzen vissza, hogy a dslr korszak elején - mondjuk 2005-ig - mennyibe kerültek a cuccok. A belépő vázak 300 felett voltak akkor.
-
Mercutio_
félisten
Konkrét címtől függ.
Van olyan, hogy az utca egyik oldalán a digi f*sza, a másikon meg hulladék, ott a upc hasít, és fordítva.
Szerintem mindegyik topicjában érdeklődj a konkrét hely/környék megadásával, hogy mik a tapasztalatok.Aztán diginél pl. fizetni kell a fix IP-címért, régebben azt hallottam róluk, hogy elég hulladék a TV-adásuk, ehhez mondjuk nálunk sikeresen felzárkózott a upc
Néha totál gáz egy-egy csatorna, vagy az is megesik, hogy bekockásodik 1-1 pillanatra (ritkán, mondjuk hetente 1x pár másodperc, de ...na....)
Ja asszem diginél a net az upload irányban jobb (szimmetrikus?) telekom/upc asszimetrikus.aleister: Óóóó, akkor arany élet, minden nap svéd masszázs, stb.?
-
Balinov
titán
arra vigyazz, ha neked is a Cisco EPC3295 N-es gateway-t adjak, akkor a magyar UPC-s FW miatt nem lesz bridge modod. Cisco routermodemallat topikjaban olvastam.
szerk: HD Box-nak asszem otthon is a Cisco fele-t adja, 320GB hdd, viszonylag korrekt musorujsag (EPG), time shift, 2 adas szimultan rogzitese, emlekezteto. Igaz, hajlamos az elhalalozodasra, mi aprilis ota a 4-ik Cisco boxot nyuzzuk.
-
Mercutio_
félisten
Kivétel jah....énekelni meg a macskák is tudnak
-
Real_Necro
veterán
Nem lenne baj a Kopps-al, mert ugye nem valósként tünteti fel, mindig csak álmodozás vagy kitaláció szintjén. Ellenben a gatyaletolós rész már beteg volt.
Mercutio:
Amúgy érdemes megnézni, én szétröhögtem magam, tényleg jó. -
Balinov
titán
na, megvan az uj baratom a topikbol
ajanlanal egyket cimet, amit mindenkepp meg kene nezni? Uncharted3-at neztem, GTA V bejovos, mar neztem a trailereket, topikjat mielott megjelent. DIRT2 most ingyenes januarban asszem, zonkivul gondolom Gran Turismok is bejovosek.
Ugralos, plattformjatekban miket ajanlanal?
-
Balinov
titán
m3ss: party gamek nem tulzottan erdekelnek, amugy ps3 lett, 1 oraja jottem vissza a boltbol, ittvan az asztal alatt a GTA V-s 500GiB Slim bundle. Alig varom mar, hogy hazaerjek
Mercutio_: Sherlock-bol van uj resz, azt ajanlom, bar mi tegnap lekestuk a felet bbc-n, de ha kijon majd p2p-, szerintem vegignezzuk ujbol elorol.
-
Mercutio_
félisten
Jaja, szólnia kellene, ezt írtam korábban, hogy coax bemenet rendben, de az optika (ami ha jól tudom csak egy opto-csatoló aztán megy a coaxra tovább) az valszeg kakukk.
OpenELEC, nem windows
ott szerintem nincs külön a linuxos alapban ilyesmi, csak magában az XBMC frontend-ben
-
aleister
veterán
Na ja. Főleg, ha már bent van a vga, akkor szopó. Ráadásul az egyik görényem meló közben lenyúlta a mágneses csavarhúzómat, és minden rohadt csavar beleesett a gépbe. Konkrétan a végén már üvöltöttem.
A vodkás téma jópofa. Még régebben láttam. Kár hogy ennyire nyilvánvalóvá teszik a végén hogy megrendezett. Kicsit erőltettek érzem a robbanásos poént. De ettől függetlenül tényleg vicces.
(#11480) Mercutio_:
Sajna az ügyfelek rendszerint a házon és a tápon spórolnak (egész addig amíg egy Vargáné táp el nem viszi a 3/4 gépet magával a krematóriumba). Ezekben a dzsunka izékben meg nincs ilyen extra. Mondjuk a CM Wavemaster és a CM Scout házamban sem volt.
Egyébként az elmúlt 5-7 évben amik megfordultak a kezem alatt mbo-k, azoknál mind ugyanúgy volt a kiosztás. Bár én már GB-t nem veszek, pedig régen a kedvencem volt.(#11481) zolka78:
Vajon lehet ilyen adaptert kapni? Front panel adapter-re keresve nemigen lettem okosabb.(#11482) Eperkutyus:
Ööö.
Ebben a karácsonyi őrületben mufflonokra sincs időm lődözni, nem hogy rárántsak.Na megyek elhúzom a szekrényeket, és kibányászom a csavarhúzót.
-
aleister
veterán
Jaja. Kb 28-30 éves koromig semmi bajom nem volt. Akármilyen durva is volt az előző este, meg sem éreztem. 30 fölött már kezdtem sejteni mire gondolnak másik másnap címszó alatt. 34-35-től meg valahogy állati dögrováson vagyok.
Kell egy kis pihentetés szerintem.(#11473) Eperkutyus:
Nem pontosan. -
törölt tag
Honnan/kivel csináltattad ? Nagyon bejön, főleg a montázs a több fotóból..
@ Necro: én is jobban bírom a 92 kilómmal. Múlt hét hétvégén elhajlottunk "kissé" egy tanyaavatón, 8 kör pálesz (legalábbis ennyire emlékszem)
- ebben volt szilva, körte, barack, kökény és törköly is (brr), öblítésnek whiskey-cola, vodka-narancs, uhhhhh kemény volt, de csak pislogtam, hogy hogy bírom. Lehet, hogy a bográcsban főtt csülök-őzgerinc-bárány vegyespöri mentett meg, mindenesetre nem mondtam imát a nagy fehér istenhez és az már valami.
-
Mercutio_
félisten
IPS vagy valami TN-paneles root kiskacsa?
legalább jó a támogatottság / közösség?
j. bravo : Az a baj, hogy a mostani gyors 2/4 magos MTK procit használó gyártók nem szeretik a kis kijelzős telokat, 4 mag nincs is 4,7" alatt 2 még csak - csak, de azt is keresni kell és jobbára az olcsóbb modellek ami a felszereltség / minőség fronton is látszik.
Samu olcsóbb készülékeit sokan szidják az sw optimalizálás nem az erősségük -
Real_Necro
veterán
Meglestem közben közelebbről a képet a falon. Ki van feszítve egy keretre/rámára, persze a kép körül volt legalább 5-5 cm üresen hagyott vászon, tehát nagyobbnak kell lennie. Utána kapott még egy széles keretet, ami egyben takarja a széleket, összesen 1-1cm-re. Párom szokta elvinni valahol Bp-n Blaha Lujza tér környékén keretezni, elég profik, bár az árát is elkérik, de a minőség kárpótol.
-
spanyoll
addikt
-
aleister
veterán
Egyetértek.
Nagyon durva dolgok vannak kint. Barinőm barátnője kiment lovászcsajnak. 1 év alatt 2 autót vett. Igaz ebből az egyik valami régebbi 4kerekű csak melónak, a másik meg egy használt (2 éves) fullos bömbi.
Ezt csináld meg itthon!
Pedig nincs a csajban semmi különleges.Span kiment hajóra, mert az itthoni vállalkozásait sorozatosan megfojtotta az állam. Felszolgálással havi fél misit keres most.
Kőműves cimborám is megunta, hogy 15 év alatt nem jutott előre. Egy osztrák folyami hajón dolgozik 3 éve. Azóta van lakás, kocsi.
Oszkárral jöttem a múltkor haza Pöstről. Az aktuális útitársaim Svájcba mentek egészségügyi végzettséggel.
És még sorolhatnám.
Azt sajnálom, hogy reménytelenül lokálpatrióta vagyok, és derogál megtanulni a német nyelvet.
-
A Zéé
addikt
nekem is van/volt több ismerősöm kinn mindenféle szakmában mérnöktől a gyártósori munkásig, kb egész Európában, de még tengerentúlon is. Vannak akik évek óta kinn élnek, vannak akik pár évet voltak kinn, és vannak olyanok is, akik elég csúnyán belebuktak. Bennem az csapódott le, hogy azért ott se fenékig tejfel az élet. Sok mindenben tényleg nem összehasonlítható a két "világ" de azért elég sok mindenben mégis, és nem hiszem, hogy súlyos téveszmében élnék.
Minket "keletieket" nem vesznek sokba ott se, pláne az elején. Olcsó, és relatív megbízható munkaerő vagyunk, de azért alsóbbrendűek, mint ők. Ezt valahol jobban éreztetik, valahol kevésbé. Megtakarítani valamivel könnyebb, de azért ott is kell dolgozni érte. Viszont tényleg tervezhetőbb az élet. -
Freddy76
addikt
Látatlanba mondom, hogy nektek nem éri meg. Mivel a párod nem csak forgalmazna, hanem gyártana is, minden anyagot ellenőrzött forrásból, számlával szerezhet csak be. A gyártás során az egészségügyi, élelmiszerbiztonsági szabályokat be kell tartani. Be kell jelenteni a tevékenységet több hatóságnál. Kell cég, vagy egy számlaképes megoldás. A csomagolásnak szintén meg kell felelnie a jogszabályoknak, pl. pontosan fel kell tüntetni az alapanyagokat, lejáratot, stb.
És ezen a területen milliós bírságok röpködnek.
Egy ilyen biznisz csak nagyobb tételben térülhet meg, de nem hiszem, hogy az asszony erre rá akar teljesen állni.
-
*Ropi*
félisten
A kép alatt a megoldás: elprivatizáltam Eperkutyus fotóját (Kleroo-val voltak a Retezaton, én nem tudtam velük menni).
(#10920) fi:zi'k: Ti meg egész jól bírtátok a mozdulatlanságot a lukkamera előtt.
(#10921) Mercutio_: Mi vagyok én kannibál?
Amúgy is sok benne(m) a szénhidrát...
-
és fi:zi'k: tele van a net az utángyártott patronokkal (364XL és sima széria kell bele), és nem is vészes az áruk (chipmentes 6-700 Ft, de akkor ugye ugrik a garid, meg a nem mutatja mennyi tintád van, a chipes utángyártott meg 2000-2500 környéke).
Fekete, fotó fekete, CMY külön kapható, nem egybeépített.
Freddy: Dzsinn ééééééééheeeees, dzsinn megesz kicsi tapsoló golyó!
-
MC Pite
veterán
Miért nem a korabeli Fuji(nikon) tükrösökhöz méred a D70et? Sztem ideális tanulógép volt a 6500, se több, se kevesebb.
Kissé lagol azE1 kijelzője, E2-é már korrektebb, majdnem utolérte a többieket
De ott lagol, ahol már szarul látni OVF-el, így engem nem zavar, ez szokás kérdése, vagy kinek mi a fontosabb.
Sztem azért egy GX7-G6/OMD/Nex6/X-Pro1-et nem hajítanál el ha a kezedbe kapnád egy normálisabb üveggelReal_Necro, milyen/hány befejezése van még?
-
MC Pite
veterán
Az felejtős? Mit szóljak én?
[link]
Persze, annyi pénzért korrekt képeket lőtt, és még egyéb dolgokra is vágy - telhetetlen vagy
. Kompakt után azért istencsászár volt nekem 2007ben. Tyű, visszanézve a kompaktos képeket, elég lett volna rá egy hiperfokális/makró kapcsoló, akkora volt a dof vele
.
S100fs nagyságrendekkel korrektebb gép, képminőség, stabi, evf, hátsó kijelző, giro szenzor, meg sok egyéb volt még a tarsolyában amiben jobb voltszerk: Hehe, most olvasom az oly 12-40 2,8 tesztjét, példának dobnak pár konkurens üveget (tami/sigma nincs közte, kár - FF üvegek meg igen), azt nézem, jéh, itt az XF üveg is:
"Ezzel az alapelvvel némileg szembemegy az Olympus új optikája, ami igazán nem nevezhető se kicsinek, se könnyűnek – legalábbis a rendszer többi tagjához képest. Ha viszont más gyártók hasonló átfogású és fényértékű objektívjeihez hasonlítjuk az M.Zuikót, akkor máris más a leányzó fekvése. Lássunk pár példát más gyártók termékei közül csemegézve a teljesség igénye nélkül:
Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM: 83,5 x 110,6 mm; 645 gramm
FujiFilm Fujinon XF 18-55 mm F2.8-4 R LM OIS: 65 x 70,4 mm; 310 gramm
Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 17-55mm f/2.8G IF-ED: 85,5 x 110,5 mm; 755 gramm
smc PENTAX-DA 16-50 mm F2.8 ED AL [IF] SDM: 84 x 98,5 mm; 565 gramm
Olympus M.Zuiko Digital 12-40 mm F2.8 Pro: 69,9 x 84 mm; 382 gramm
"
Pedig elsőre nem tűnik nagynak, sőt. Vagy nagyobb ez a váz mint amekkorának rémlett:Azért meglepett hogy m4/3-ra nagyobb és nehezebb mint az apsc-re való stabis 2,8-4 fényerejű. Azt meg csak jövőre tudjuk meg(?) mekkora lesz apsc-re a fix 2,8 fényerejű alapzoom. Fincsi üvegnek tűnik, kipróbálnám szívesen az új oly vázzal
-
Mercutio_
félisten
Van egy Pentaxos szaki, ő volt kint asszem rokonlátogatáson vietnyammban.
Mielőtt mentek néhány egzotikus kórság elleni oltást időben - azaz nem indulás előtt 1-2 héttel, mert akkor az ellenanyag csak akkor lesz meg mire végig hánytátok-f*státok a kontinenst :DDD -adassatok be. És mint minden egzotikus és kevésbé európai helyen itt is érdemes többen menni, nehogy elkallódjon az emberEzt a milc-es dolgot meg én nem feszegetném a helyetekben
-
zolka78
senior tag
Nekem is 5 colos a teló, de csak hd. Néztem ugyan ezt a márkát szintén ips kijelzővel fullhd felbontásban szintén 5 colon, de nekem nem volt egetverő a különbség, csak az 1080p filmeknél. Számomra is kérdéses, hogy kell- e a fullhd egy telóba. Nem beszélve arról, hogy 720p kijelző kevesebbet zabá az aksiból. Ja, és tényleg nem nagy az az 5col. Eddig minden nadrágom zsebében elfér. Engem jobban zavar a vékonysága az ekkora mérethez.
-
Mercutio_
félisten
Sikerült is megvenned 135-ért?
Attól függ egyébként mekkora a zsebed
nekem Lenovo A820 van ami már néha picit kényelmetlen far(mer)zsebben, az előző ZTE V970 még nem volt az, viszont a 4 magos MTK sokkal jobban skálázódik, így 2 napig bírja töltés nélkül, a 2 magos MTK a nap végén már ment töltőre.
Jut eszembe hol vetten a Novo 7 Fire-t, hogy 26-ból megúsztad?
-
törölt tag
Másfél-két hétig nyúztam konfigolgatással, netezéssel stb. a 10"-os PiPo-t és nekem nagy volt, pedig a kezem sem apró. Szemezgetek a kisebbekkel mostanság, még a végén valami ASUS PadFone vagy FonePad lesz (mindig keverem, szóval a nagyobbik), esetleg várok egyet még, passz.. de hogy kisebb, az 100%. A nagyobb felbontás erősebb GPU-t igényel, így kis méretben előnyösebb a szolídabb (szintén tök éles) fullHD alatti felbontás sztem. Gyönyörű az iPad Mini retinája pl, de ott már én is arcomhoz vettem, ha ph-t akartam olvasni.
-
Fandango
veterán
Zsebre lehet vagni persze, de figyelni kell ra rendesen, mert megiscsak 5colos kijelzos keszulek. Nekem eleg nagy kezem van, igy nem problema az ekkora meret. Tovabbra is tartom van ertelme a fullhd felbontasnak, minden penge eles rajta, meg az apro szoveg is olvashato nagyitas nelkul (pl weboldal amit teljesen latsz es nem kell belenagyitani mert olvashato, persze ez hosszabb tavon faraszto lehet a szemnek)
Tabletet kivaltani vele, hat nem tudom, szerintem ahhoz tul kicsi. Egy 8-10 colos tablet kenyelmesebb netezni vagy akar filmet nezni, ebookot olvasni. -
Chapel
addikt
A témában egyik kedvenc válogatásom, jó félék.
A legtöbb ugye a véletlen műve...de ebből nagyon kilóg a Hugo Boss-os kép. Az a pasi véletlen állt oda?Mástéma:
Gyerekek, ma céges témában fotóztam. Minden évben újracsinálom a cég portfólióját, idén is csoport kép+vezetők+vezetők külön portré+cégvezető portré.20-an vagyunk a cégnél és 70 képből sikerült 3 amin mindenki a kamerába néz és nem pislog és mosolyog...
Tényleg olyan rohadt nehéz 5mp-ig felnőttként viselkedni és nézni mosolyogva...?
100 fős násznéppel könnyebb komolyan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest