- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Billentyűzet gondom van
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheif
tag
A Blade4 és a 4DC nálam is sokáig bírta, sajonos az 5 nem annyira. Plusz az 5nek a bullja köpködi ki a nyilakat. És nem csak egy táblán tapasztaltam ezt.
-
BBéci
legenda
válasz
zsolti72837 #6397 üzenetére
Többször leírtam, hogy miért nem ajánlom a DC-t.
A hazai forgalmazó üzletében mondta az ember a gyors amortizálódás miatt garanciális cserét kérő csapattársamnak, hogy erős igénybevételre, hosszú ideig tartó használatra ne azt válassza. Direkt tévés közvetítésekre fejlesztették ki, hogy jól mutasson, egy hosszú meccset kell kibírnia. Ugyanez a helyzet a Unikorn csúcs tábláival.
5 és fél éve dobálok Blade5-re, soha nem tapasztaltam nyíl kifordulást. El sem tudom képzelni, hogy miről mesélsz. -
zsolti72837
addikt
PDC Qualifying School 2. nap
Kovács Patrik - Roy van Griendt 3-5 (128)
Börzsei János - Peter Hviid Jensen 3-5 (128) -
Cheif
tag
válasz
jozsi252 #6393 üzenetére
Kezdésnek egyenes testű nyilat szoktak ajánlani.
Én nem vennék réz vagy acél nyilat inkább egyből egy wolfram tartalmút ajánlanék. Kipróbálás nélkül nehéz ügy egyből beletrafálni a jóba. Esetleg utána el tudod adni/cserélni ha mégsem jó. Vagy kezdésnek veszel használtat és akkor ha nem jó, azt kb. ugyan annyiért el tudod adni amennyiért vetted. Facebookon van 2 csoport, darts piac és darts nyilak adok-veszek, esetleg érdemes megnézni. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék venni egy darts szettet és ebben szeretnék segítséget kérni. Felhasználását tekintve itthon használnánk barátnőmmel.
Táblából ezt néztem ki: Winmau BLADE 5 DUAL CORE
Ugye ez elvileg tökéletes választás lenne?
A másik amiben segítséget kérnék az a nyíl lenne. Mivel nem profi csak hobbi célról van szó hogy néha esténként dobáljunk kicsit, innen nézve szerintetek melyik lenne a legideálisabb? Sajnos nem tudok elmenni személyesen a gamecenter-hez, így "távolról" kellene eldönteni melyik lenne a legjobb. Én első 21g környéki nyílra gondoltam.
Tudnátok abban segíteni hogy kezdésnek melyik típust lenne érdemes választani? -
desigo
senior tag
válasz
zsolti72837 #6391 üzenetére
Hajrá Patrik!
-
fpatrik17
senior tag
Hommade állvány
Ez a megoldás kimondottan tetszik -
BBéci
legenda
válasz
pècsimunkás #6388 üzenetére
Kerti medencékhez gyártott gumi fólia is jó lehet.
Szerintem legjobb megoldás, esztétikus és barátságos, a berendezéshez illő vastag, erős szőnyeg elhelyezése a tábla alá. 2x1,5 méteres darab elegendő. Nálam Harrows gumiszőnyeg van a szőnyegpadlóra fektetve, ezért egyszerűbb a helyzet. A dobóléc 2x2 cm-es rozsdamentes acél zártszelvény, amit a beton aljzatba erősített acél dübelekbe tekert csavarok tartanak. Fél perc alatt eltávolítható, a helyén maradó lyukak látványa nem szembetűnő. De csak porszívózáskor szoktam félrehajtani.
A következő fejlesztés egy körvilágítás lesz. -
mephi666
nagyúr
válasz
pècsimunkás #6384 üzenetére
olcsón/használtan "habtapit" esetleg?
kupacba rakva kis helyen elfér, könnyű és szerintem nem szúrja át a hegy, amit szintén kímél
-
pècsimunkás
addikt
válasz
fpatrik17 #6383 üzenetére
80 centi valóban keskeny.
Nekem otthon- Németországban otthon- 80 centis szőnyeg van. A tábla alatt fotel, pokróc, minden, de katasztrofális állapotban van a laminált padlóm.
Ráadásul néha kiesik a nyíl a kezemből, és a dobó lec előtt is csupa luk a padló.
Itthon parketta van, szintén fotel és szőnyeg, de a lényegesen kevesebb játék miatt, nem vészes a helyzet.
Utólag mindig okos az ember, de kellett volna, szereznem olyan anyagot, amit raklapok alá tesznek, hogy ne csússzon az áru.
Ha tudsz, szerezz olyat. Préselt, gumi szerű anyag, az elég jól védhet. -
fpatrik17
senior tag
válasz
pprod94 #6382 üzenetére
Ahh, örök hála! Pont ugyanerre gondoltam, csak hilti szalaggal. Ez a SAL HT900 állvány?
Akasztót ráfúrni az osb/bútorlapra, winmau tábla rotalockkal ráfeszít. Még esetleg köré egy ilyen olcsó védőgyűrű, hogy ne verje tönkre a hegyet a bútorlap és szevasz...Más: nálam is laminált van otthon, aminek gondolom nagyon nem tesz jót a kieső nyílzápor
Látom vannak gumiszőnyegek, de én abból még a 80 centist is keskenynek találom kipattanás ellen és elég durva áron mennek. Alternatívának szék alá való padlóvédő jó lehet átmeneti megoldásnak, vagy az kiheréli a hegyet?
Köszi
-
fpatrik17
senior tag
válasz
pècsimunkás #6379 üzenetére
Pont ezt akarnám megúszni... 30 körül kezdődnek úgy néztem. Szerintem mezei hangfal álványból ki lehet hozni 10 ezerből is. Biztos van itt még olyan aki kreatívkodott ilyennel.
-
fpatrik17
senior tag
Üdv!
Ismét érdeklődnék. Felmértem a terepet otthon és arra a döntésre jutottam, hogy nem fúrkálnék sehova táblát, hanem valami hommade állványt készítenék. Van-e itt olyan akinek van esetleg jól bevált ilyen "sufni" megoldása.
Olyan szempontból is jó lenne ez, hogy haverokkal ha változik a helyszín könnyen hordható lenne a berendezés. Amihez ragaszkodnék, hogy oldható legyen a tábla az állványtól a könnyebb tárolás és szállítás végett.Továbbá milyen anyagból javasolt a falvédőt köré építeni?
Köszi előre is!
-
LendvaiFeri1
addikt
Peter Wright
"Magamon kívül vagyok a boldogságtól, hogy másodszor is világbajnok lettem. Elég nehezen indult az évem, de aztán szerencsére minden jól alakult, most pedig ezzel a győzelemmel sikerült megkoronáznom a teljesítményemet. Michael és én sem játszottunk tudásunkhoz mérten a mérkőzés nagy részében, de így is szórakoztató döntőt láthatott a közönség, hiszen szoros parti volt. Michael a darts jövője, és együtt érzek vele a ma estén, hiszen én is voltam már az ő helyzetében. Nekem viszont muszáj volt megragadnom a lehetőséget, ezt pedig szerencsére sikerült is megtennem a mai estén. Nem tudom megmagyarázni, hogy mi ment rosszul a ma esti játékomban. Folyamatosan cseréltem a nyilakat, próbáltam találni valami kapaszkodót és szerencsére a vége jól jött ki. Köszönjük a közönségnek, hogy itt voltak és támogattak minket. Csodálatosak voltak!"
Michael Smith
"Most öt szettet sikerült megnyernem, míg három éve csupán hármat, de ez a döntő is elég komoly fejfájást okozott nekem. Biztosan nehéz lesz feldolgoznom, de nemsokára visszamegyek edzeni és készülök a következőre. Sajnos sok nagy kiszállónál nem jött meg a bull, de a darts már csak ilyen."Michael Smith a mérkőzésen 24 darab 180-ast dobott, ezzel pedig átadta a múltnak Gary Anderson 2017-es rekordját. A skót játékos eddig 71 darab maximummal tartotta a világbajnokságokon dobott legtöbb 180 rekordját, Smith viszont - a tegnapi döntőben elért 24-gyel együtt - összesen 83 180-ast szerzett ezen a világbajnokságon.
(pdc.tv & PDC Hungarian Fan Club)
-
zsolti72837
addikt
válasz
LendvaiFeri1 #6372 üzenetére
Jó kis döntő volt, elég szoros. Smith majdnem megdöntötte az egy meccsen dobott legtöbb 180-ast. VB-n Gary Anderson rekordját adta át a múltnak tegnap.
Összességében jó kis torna volt ismét. A törölt meccsekért nagyon kár, remélem nem lesz ilyen már a jövőben. Egy hónap múlva már kezdődik a PL.
-
mephi666
nagyúr
Smith ha gyűjt még pár év rutint és lazábban tudja kezelni a döntőket, szerintem szaporítani fogja a trófeái számát (sok év áll még előtte, van ideje...)
valahogy éreztem rajta, hogy a görcsösségén fogja elbukni... mondjuk mindkettőjükből hiányzott az a lazaság, ami 1 nappal korábban megvolt, amikor brutális teljesítményt mutattak, csak Wright ezt jobban kezelte
kíváncsi vagyok, hogy idén lesz-e róla ilyen kép
-
LendvaiFeri1
addikt
Le a kalappal Wright előtt, elképesztő honnan hozta vissza magát. Smith-ben remélem nem fog komolyabb nyomot hagyni ismét egy vesztes döntő. Ha elment volna 6-4-re, akkor onnan megnyerte volna, de sajnos nincs ha.
Februárban PL, bízom benne, hogy MVG hengerelni fog!
-
mephi666
nagyúr
Nem tudtam, kinek szurkoljak, mert mindketten szimpatikusak, de a közönség miatt "hajrá Wright"
-
milan26
senior tag
válasz
fpatrik17 #6365 üzenetére
Szia!
A blade és a gladiátor a két legidőtállóbb tábla, az unicorn megy tönkre a leghamarabb.
A pár ezer forintos nyilak rézből vannak, ezért vastagabbak, de tíz fölött nem sokkal már lehet venni wolframosakat is, azok keskenyebbek és kényelmesebbek. Legtöbb embernek a ceruza nyilak esnek jobban kézre, 20-22gramm körüliek. Tarcsi tollat és szárat vegyél mellé, Harrows Marathon tollat és Supergrip szárat javaslok. Szárból rövid a leggyakrabban jó. -
fpatrik17
senior tag
Üdv!
Pár éve követem a PDC világbajnokságokat és arra a döntésre jutottam, hogy hobbi szinten kipróbálnám magam dartsban.
Sajnos nem igen találtam érdemleges topik összefoglalót így hozzátok fordulnék.
Amit szeretnék:
- napi kb fél-egy órát "dobálni"
- hétvégente sörözés közben haveros világbajnokságot nyerni
- asszonnyal megverekedni egy-egy 501-es meccsben a mosogatásértMi javasolt ilyen alap szintű felhasználásra a kezdéshez? Első blikkre egy táblára és 2 "belépő" kategóriás nyílszettre gondoltam. Ezeket néztem hirtelen:
[link]
[link]Vagy szimplán nézzek egy Blade 5 táblát és vegyek 2 szett nyilat külön (5-10k kategóriában)?
Továbbá mi egyébre lehet még szükség (hegyező, dobóvonal, stb.)?Mivel 0 km-es kezdő volnék (max kocsmai soft nyíllal hajigálóztam), így azért max. 30-40 ezer környékén szeretnék megállni a költségekkel...
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
desigo
senior tag
Nehéz lesz űberelni a tegnapi meccseket.
Hajrá nemtudomki -
zsolti72837
addikt
Angol párosításon 21 db 180-as volt. A skót találkozón pedig 39 db 180-as volt, 100 feletti átlagokkal. Meg volt egy elrontott D12-es kísérlet is.
Remélem a mai döntő is egy szoros párharc lesz.
-
mephi666
nagyúr
válasz
f(x)=exp(x) #6360 üzenetére
...csak rohadjanak meg a szervezők, hogy ilyen későre tették és most pedig ráborul a fejem a billentyűzetre melóhelyen
...nem tudnám megsaccolni se, hogy ma ki nyer: Smith hidegvérrel gyalogolt át Wade-en, de Wright-ban is ott a rutin... kommentátor jól megmondta, hogy az elődöntők általában brutálisabbak, mert a döntő mentálisan teljesen más teher
ez be is jött tegnap szépen... én azért bízok benne, hogy ez a 2 versenyző jót fog ma este döntőzni
ui: én csak 1 dolgot kérek... (legalább) egy 9nyilast a döntőben
-
f(x)=exp(x)
őstag
Ez a skót elődöntő brutális volt. 42 leg és 100 feletti átlagok...
-
zsolti72837
addikt
Mekkora nap volt a tegnapi is.
9 nyilas is a helyén volt.
-
akaido
addikt
válasz
f(x)=exp(x) #6353 üzenetére
Ha ekkora stressz alatt játszok( bármit) én is 59 helyett 79-nek nézek ki...
szerki: Smith végre felnőtt VB címet is nyerhet, eddig jobban bírta a nyomást, mint a közelmúlt versenyein. -
desigo
senior tag
válasz
LyonnaisFan1 #6354 üzenetére
Tökéletes utolsó négyes lenne ha Wade helyett MvG került volna ide.
Smith - Wright döntőt szeretnék de Gary is megérdemelné,hogy odaér. -
Cheif
tag
válasz
LyonnaisFan1 #6354 üzenetére
NSO-nál már nem csodálkozunk semmi
Szerintem Smith és Wright jut a döntőbe. -
f(x)=exp(x)
őstag
Rydz 23 éves. 45-nek simán kinéz szerintem.
-
mephi666
nagyúr
válasz
LendvaiFeri1 #6349 üzenetére
...döntőt azért ne, nálunk a punk a "családi kedvenc"
...ez viszont tényleg szép volt: szóviccel élve "Price-t jól beárazta"
A mezőnyt átgondolva MVG-t se bírom nagyon, VDB is elég nagyképű nálam, Price-t is rühellem... Wade, Smith, Aspinal szimpatikus... meg persze már évek óta a Punk
és majdnem mind top4esek... Bernie is jó lett volna, ha tovább jut, de ez nem az ő éve volt
-
f(x)=exp(x)
őstag
Ilyen szerintem még nem volt, csak szimpatikus játékosok maradtak bent.
Mindig Wrightnak szurkolok, de talán az lenne a legjobb, ha Smith vagy Wade nyerne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- Hegesztés topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nintendo Switch
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest