Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- VR topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheif
tag
Szegény Schindler, milyen jól játszott pedig.
-
Amarton
tag
Nagyon érdekes dolog ez.
Rengeteg szektorhiba volt tegnap.
Amikor Nándi nálam volt és dobált egy kicsit, akkor kB. 10 perc bemelegítés után azt dobott, amit akart.
Mondtam neki, hogy a kamera előtt dobni kellene 3 bullt, 180-at, stb.
Azt mondta, hogy bármikor.
Játszottunk ezután ellene, csak 100 feletti kiszállót dobott ellenük minden legben. Volt, hogy direkt 132-re kerekített, hogy aztán elsőre megdobja.
Szóval a kezében benne van, a terhet és a hátteret most nem ismerjük, ami ennyire blokkolta a játékát. -
Cheif
tag
válasz
f(x)=exp(x)
üzenetére
O'Brienről kb. semmit nem tudunk így nehéz megjósolni. Ha jól játszik Nándi és Tomi akkor van esély, de ehhez le kell győzni a színpadot. Én inkább amúgy azt mondom, hogy 5-3 lesz oda.
-
f(x)=exp(x)
őstag
Szerintetek az továbbjutunk?
-
Cheif
tag
Megvolt a world cup of darts sorsolása, a magyarok június 1-én játszanak dél-afrikával(Devon Petersen, Liam O'Brien)
-
BBéci
legenda
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Érvényesült a papírforma.

-
LendvaiFeri1
veterán
Gerwen nagyon megy...

-
Cheif
tag
nem jól tudtam
"Ha a dobóvonalat a játékos átlépi, mielőtt a három dartot eldobta volna, a dobás sorozat
befejezettnek kell tekinteni."
illetve "Ha a játékos dobás közben megérinti a már táblában lévő dart-ot a dobás befejezettnek
minősül."Ez alapján, ha nem dobod el a 3. nyiladat, de odaérsz mielőtt kiesne az szerintem 120 pont, főleg ha belenyomod mielőtt kiesne

"A dartokat kiveheti a táblából a játékos, de csak az után, hogy a találatot a bemondó
bemondta, a beíró beírta." -
bosmajor
tag
Szabályismerőkhöz egy elméleti kérdés:
Tegyük fel, hogy 160-on állok, az ellenfél még nincs kiszállón. Dobok 2 T20-at, de a harmadik nyíl eldobásakor észreveszem, hogy az egyik nyilat kezdi kiköpni a tábla. Mivel nem vagyok egy Ricky Evans, de még Michael Smith sem, tudom, hogy esélyem sincs arra, hogy ha most még célzok és dobok, mindhárom nyíl érvényes legyen. Ezért odaszaladok a táblához és kiveszem a még mindig benne lévő két nyilat. Érvényes a 120 pont?
(A bíró ugyebár nem mondta be, mivel nem gondolt arra, hogy a 3. nyilat nem dobom el.) -
Cheif
tag
válasz
hipsteR
üzenetére
Nem láttam még játszani, szóval, lehet, hogy amúgy is ilyen a stílusa, de szerintem kicsit kapkodott. Biztos nagyon izgult, a selejtezőn amiről kijutott sokkal jobban játszott a leírtak/elmondottak alapján. A lényeg, hogy ott volt, tapasztalatot szerzett, ebből kéne még több. Nem csak neki több magyar játékosnak, mert vannak jó játékosok itthon.
-
Cheif
tag
Ma játszik Alexits Tamás a grazi European Tour-on.
kb. 15:30kor kezd, Jamie Cullen ellen. -
hipsteR
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakinek van egy eladó 24 g Red Dragon Mamba 2-je, ne tartogassa hanem adja el nekem!

(Gyors keresés után nem találtam "hirdetésre" vonatkozó szabályt a fórumon, ha nagyon off ne haragudjatok) -
Cheif
tag
És tegnap Ihász Vera 3. lett a German Openen, ahol szinten De Graaf nyert. Deta Hedmantól kapott ki az elődöntőben Vera 4-3ra, de legyőzte a 10x-es világbajnok Trina Gullivert is, 4-0ra, és volt egy lege ahol 180,180al kezdett, de a 7. "csak" sima lett

-
Cheif
tag
Czipó Vivien Döntőt játszik a German Darts Masteren !!!!!!!
17:00 körül kezdődik a közvetítés : https://www.facebook.com/fotosddv/
-
Cheif
tag
Ma is volt Players Championship, volt 1-2 hiányzó, de azért így is meglepetés.
MICKEY MANSELL..6-0 Kim Huybrechts
6-0 Gary Eastwood
6-1 Alan Norris
6-0 Robert Thornton
6-3 Gerwyn Price
6-3 Josh Payne
6-4 Adrian Lewis
First PDC title Csak a Lewis elleni meccset láttam végig, egy kicsit a Payne elleniből, de jól játszott, pláne a kiszállókat dobta nagyon jól. Volt 1-2 szektrohibája, de belefért. Vannak feltörekvő új arcok, ha lenne szponzor, én biztos vagyok benne, hogy 1-2 magyar is meg tudná magát mutatni hasonlóan.
-
bosmajor
tag
-
BBéci
legenda
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Mélységesen le vagyok sújtva! Amikor 1991-ben megismerkedtem a darts-szal, Ő volt a legnagyobb, a király, a példakép. Első táblámon a Bristow név olvasható és most különösen örülök annak, hogy megőriztem.
Nyugodjék békében.
Így magyarul. -
LendvaiFeri1
veterán
RIP

-
szbalazs96
újonc
Csalódottan konstatáltam, hogy mindössze nekem (?) lett volna kedvem a vázolt programhoz.
Sebaj, mindegy, estére elsőosztályú szórakozást kívánok mindenkinek!
Én mindig 30-40 percnyi csúszással indítom a közvetítést, a reklámokat átugrálva így pont utolérem az élő adást a legvégére.
Egyébként lejátszottam az első összecsapásaim WDA-n, az összes fenntartásom, amivel előzetesen kezeltem a dolgot, szertefoszlott.
Néhány szót írok a tapasztalataimról, bizonyára van olyan érdeklődő, aki laikusként olvassa majd a sorokat- mint anno tettem én is-, de talán kedvet kap.
Minden ellenfelem becsületesen és korrektül játszott, az etikett kívánta "kötelező körökön" (köszönés, gratulációk, stb.) felül pedig tényleg kizárólag a játékra kell csak koncentrálni, akik esetleg nemigen beszélnek angolul, azoknak sem kell aggódni, csak a számokat kell (illik) bemondani.
Szoftvert sem muszáj telepíteni, egy webkamera a táblára célozva, azt' mehet is!
A bajnokságok, versenyek, rangsorolók szisztémájának még nemigazán jártam utána, ezügyben örömmel fogadnék némi felvilágosítást!
Egyszerűen csak kihívogattam játékosokat a lobby-ból, mindenkinek látni az átlagát, így a tudásunknak megfelelő ellenfeleket lehet választani.
Sajnos így is belefutottam háromszor a késbe, negyedszerre viszont megérkezett a siker, egy szép bullos kiszállóval zártam le a meccset.
Az élményt egy "rendes" játszma, s egy gép elleni csata közé helyezném, inkább előbbi felé tendálva, tehát maximálisan ajánlom! -
Cheif
tag
válasz
szbalazs96
üzenetére
Nekem sajnos az ilyen program a munka miatt nem igazán megvalósítható.
Én a Duna mentén nőttem fel, felénk a folyásirány szerint beszélnek, amerre folyik arra lemegyek, a másik irányba felmegyek

-
szbalazs96
újonc
Isten látja lelkem, semmilyen pejoratív szándék nem volt a mondat mögött, egyszerűen ez "állt a kezemre", az egyetlen, ami valóban érdekel (de sajnos nem érkezett rá visszajelzés), hogy lenne-e kedv és igény a felvázolt programra. Ha nem is olyan nagyon sokat, de azért gyakran beszélgetünk, vitatkozunk itt, s adunk egymásnak ötleteket, tanácsokat, bizonyára kellemes délutánt tölthetnénk el közös passziónknak hódolva, amit egyben versenynek, megmérettetésnek is tekinthetnénk.
Mivel úgy vettem észre, hogy a fővárosiak java kevésbé mobilis, lévén, minden adott számukra helyben, Pest pedig senkinek nincs igazán messze határainkon belül, logikusnak tűnt a gondolat, hogy amennyiben tető alá hoznánk a tervet, azt az ország szívében tegyük.(Egyébként majdnem talált, az Alpok lábánál élek, s- ha már itt tartunk- megmondom őszintén, a földrajzi magasságot nem érezném indoknak a kifejezéshez, ellenben az átlagos életszínvonalbeli különbséget, az általános tisztaságot, közhangulatot, de akár személyes preferenciáimat tekintve is, nyugodt szívvel írom azt, hogy lemegyek Pestre...

Mondom ezt kizárólag azért, mert általában a fővárosiak részéről találkozom lekezeléssel. -
bosmajor
tag
válasz
szbalazs96
üzenetére
"Lemennék Pestre" ez tetszik, +1

-
szbalazs96
újonc
Hála az égnek, minden kiábrándító játékot 1-2 napra rá követ olyan, amelyik visszahozza a kedvem, 501-ről indulva tegnap (ma hajnalban) eljutottam 5 tökéletes nyílig, s ezt leszámítva is elég stabilan ment a dobás hosszú időn keresztül. Az sokat elárul eme eredmény súlyáról, hogy még bőven abban a fázisban van a játékom, mikor minden 180 fotót ér...

(Sajnos egyébként utána """csak""" nyolckörös lett belőle.)Más kérdés, ha úgy adódna, nektek lenne kedvetek egy kis fórumos, beszélgetős versenyre, Premier Liga nézésre? Feltételezem, többségében Pesten éltek, Magyarországon nincs távolság, illetve dolgom is elég gyakran van ott, úgyhogy örömmel lemennék, ha felmerülne egy ilyen.
-
f(x)=exp(x)
őstag
Ez a Josh Payne gyerek jól kilökte magát...

-
Cheif
tag
válasz
szbalazs96
üzenetére
Nagyon számít. Még WDA-n is sokkal jobb vagyok, pedig ugye ott is igazi ellenfél van, mint élőben máshol.
Meccsen teljesen más a ritmus, mint itthon ha dobálok, és sokkal nagyobb koncentráció kell. Ezt kellene fejleszteni, mert vannak jó legjeim, néha meccseim is, de egy egész meccset végig koncetrálni már igen nehéz, pláne egy egész napos versenyt... -
b4zsi-
őstag
válasz
szbalazs96
üzenetére
Nekem már az sokat számított az amatőr versenyen, hogy a tábla önmagában volt a falvédő nélkül. Furcsa volt úgy dobálni.
-
BBéci
legenda
válasz
szbalazs96
üzenetére
Számít a hazai pálya, de itthon is képes vagyok szétesni és összevissza dobálni. A klubban az a ritka, amikor jól megy.
-
szbalazs96
újonc
Én is gratulálok nektek!
A 80-as átlag ilyen hosszú meccsen egészen elképesztő, még világbajnokságon is megesik hasonló, első körben nem is egy, még olyan is előfordul, hogy 7-es számmal kezdődik az átlag...Sajnos ma egy teljesen másik oldalamat hoztam, az egyik barátomnál játszottunk hárman, éjszakába nyúlóan, annyira katasztrofális voltam, hogy néha úgy éreztem, mintha teljesen elfelejtettem volna játszani.
Nem is tudom megfelelően körülírni, milyen szerencsétlenül éreztem magam.
Néha azt sem "tudtam", hogy kell elengedni a nyilat, milyen technikával, egyszerűen szétestem.Érdekes egyébként, mert- még ha nem is ennyire- ott mindig gyengén megy a játék, pedig ugyanolyan versenytábla, s ugyanúgy szabványos minden beállítás, mint nálam.
Vajon darts-ban is ennyire számít a "hazai pálya"? -
Cheif
tag
válasz
szbalazs96
üzenetére
Gratulálok!
Nagyon fontos a kiszálló, ha az jön 1-2 nyílra akkor sok baj nincs.
MDL fordulókon csoportban 2 nyert legig mennek a meccsek és 2 legben szinte bárkit el lehet kapni. Igaz eddig csak egyetlen egy fordulón voltam, de pont jó napot fogtam ki.Én az elmúlt kb. 10 hónapban fejlődtem szerintem elég nagyot. Most már azt mondom, hogy 60 alatti átlagom nem nagyon van, ha jó napom van akkor 70 fölé is megy. WDA-n játszottam idén olyan meccset ahol 7 legben dobtam 80 feletti átlagot, persze ez olyan ritka, mint a távirányítós nyíl

Itthon lényegesen jobban megy, de már kezdek kevésbé stresszelni veresenyeken.
-
szbalazs96
újonc
Köszönöm szépen! Holnap- ha minden igaz- meg is érkezik a csomag, nagyon kíváncsian várom.
Más, fel vagyok pörögve, nem bírom megállni, hogy ne osszam meg veletek, ledobtam az imént két leget, 501 DO természetesen, az első egy hatkörös volt, 17. nyíllal befejezve, a második szintúgy hatkörös, 18. nyílra, kiszállót mind a kétszer elsőre eltalálva, ez 85-ös átlag!
Természetesen ez az eredmény a játékomat tekintve nem reprezentatív, megesik, hogy csak a duplára elmegy a végén majdnem 5 környi dobás, de most- bizonyára Ti is éreztetek már ilyet- teljesen átszellemültem, szinte nem tudtam hibázni. Bizonyára gyakran dobtok hasonlókat, de nálam ez nagyon nagy szó, már csak azért is, mert ha most nekiállnék egy újabb körnek, sanszos, hogy az 50-es átlag sem lenne meg...
Egyébként kint van az új podcast, aki kíváncsi, hallgasson bele, kis személyes hangvételű felvezetés (két verseny kitárgyalása, amiken részt vettünk) után European Tour, majd a megszokott PL van terítéken.
-
Cheif
tag
válasz
szbalazs96
üzenetére
Minőséggel sincs baj.
Ha megnézed a magyar vonatkozású Cinege Darts nyilakat azok is ezekből válogattak, mert van pár gyártó és tőlük veszi a nodor/desiga és most már a Cinege is, csak ők raktak mellé körítést, viszon nincs súlyválaszték.
[link]
[link]Prof Pete 23g, ugyan ez designából elérhető 21-26ig
-
szbalazs96
újonc
válasz
szbalazs96
üzenetére
Nodor nyilakról kinek mi a véleménye?
Meglepve konstatáltam, hogy 6000 forint alatt 90%-os, 23g-os volfrám testeket árulnak (bármiféle kedvezmény nélkül, kiskereskedelemben), a külsővel sincs gond, rendeltem is kíváncsiságból 2 típust az imént. (Vampires és Mega Grip)
Azt észrevettem, hogy csomagolás, doboz gyakorlatilag nincs, marketingköltségük sem nagyon lehet (túlzottan sokat nem hallok róluk), illetve szár, toll, s egyéb nyalánkságok sem járnak a készlethez, konkrétan- ha minden igaz- egy papírzacskóban érkezik majd.
Semmi gond nincs ezzel, sőt, szimpatikus ez puritán üzleti modell, már csak az a kérdés, hogy minőség tekintetében meglepetést okoz-e. -
szbalazs96
újonc
Igen, sajnos a nagy előnyről való bukás is pontosan mutatja, hogy nála nem a képességekkel van a "gond", hanem fejben nem elég erős (persze a szűk világelithez viszonyítva, nyilván odáig is el kellett jutni).
A tavalyi Premier Liga döntőnél ezt semmi nem igazolja jobban, illetve az, hogy hosszú évek óta ott van a legnagyobbak között, mégis mindössze egyetlen major tornát tudott elhódítani.
A legmagabiztosabb kinézet messze nem a legnagyobb önbizalmat rejti esetében.
Ettől függetlenül hangsúlyozom, egy nagy kedvenc számomra is, állítom, hogyha stressz nélkül, otthon le kéne dobnia 100 darab 501-et, Gerwen-nek hasonlóképp, nem produkálna jelentősen magasabb átlagot az utóbbi.Ez a vállfájás viszont kicsit olyan téma számomra, hogyha végigkérdeznénk a mezőnyt, mindenkinek lenne valami baja. Lábfájás, derékproblémák, cukorbetegség, kézproblémák... A jó egészség, "strapabíró test" (részben) ugyanolyan született adottság, mint az örökölt mozgáskultúra, finommechanikai precizitás, ami szintén nem érdem (ellenben a belefektetett munkával), hanem áldás, így nálam a sérülékenység sosem mentség egy játékos karrierjének megítélésénél. Persze, az más téma, ha valamilyen baleset, vagy hasonló történik. Hülyén hangzik, s megosztó vélemény, de biztosan érti mindenki, hogy mire is gondolok.
-
BBéci
legenda
válasz
szbalazs96
üzenetére
Wright állítólag több hónapja vállfájástól szenved,.
Vezetett 5:1-re, 7:5-re, volt meccsnyila, mégsem nyert. A fene enné meg!
-
szbalazs96
újonc
Köszönöm a választ!
Bár mérni nem szoktam, nálam aránylag magas kell, hogy legyen a páratartalom, van a szobában egy nagy akvárium, sok-sok liter víz elpárolog belőle, s igazából soha nem is éreztem tünetét alacsony értéknek.
Ezek után lehet, hogy kíváncsiságból állandósítok egy mérőt.
Ez egy szerencsés helyzet, hogy pont az a jó a táblának, ami számunkra is egészséges.
Egyébként Attilának is bizonyára igaza van, egy denveri klub vezetőjétől van fent videó Youtube-on a tábla nedvesítéséről, sokan- jogosan- támadták is hozzászólásban, de volt, aki megemlítette, hogy az extrém tengerszint feletti magasság okán esetében indokolt lehet az eljárás.Wright-nak muszáj lesz lassacskán idén is produkálnia valamit, a Premier Ligában Suljovic, s Gurney van közvetlenül előtte, utóbbi összekapta magát, jól látszik, előbbi pedig- habár jelenleg rossz szériában van- képes stabilan 100-as átlag körül dobni.
Kedvelem Snakebite-ot, egy üde színfolt, igazi "jelenség". Közhelyes megállapítás, de neki elsősorban saját magát kéne legyőznie, s mentális kiegyensúlyozottsággal egyenletesen nyújtani azt, amire képes, mert nála benne van a pakliban, hogy csütörtökön megint jön egy 85-ös teljesítmény, rá pár napra pedig egy brutális átlag.
Nyilván minden játékosnál vannak kilengések, de azért nem mindegy, mekkora az amplitúdó, egy 95-ös "szenvedés" Gerwen-nél, vagy egy 80 Wright-tól a Premier Ligában... -
BBéci
legenda
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Köszönöm, de a Stylies bevált, remek készülék, svájci.
-
kisgyerek85
senior tag
Jófogás/Vaterán néha ki lehet fogni 30-40e között is, én anno úgy vettem, azóta is üzemel. Anyósomnak is kellett, olyan 2-3 hétig napi szinten a két portálon rákerestem mindig és szintén vettünk egy másikat 30-40 között.
Ez a nagy bevesz 10L vizet, amit 24 óra alatt el is párologtat ha folyamatosan be van kapcsolva.
Én az allergiám miatt vettem a készüléket. Van a lakásba digitális páramérő és téli időszakba is tudom a páratartalmat 40-60% között tartani. -
BBéci
legenda
válasz
f(x)=exp(x)
üzenetére
Woodhouse ellen 105,98 volt az átlaga a PDC Live Scores szerint.
Sajnos felpúposodott, levittem a klubba, elrettentő példának.
-
f(x)=exp(x)
őstag
Elhiszem, csak sajnos a tábla, amiről beszélek egy nagy teremben van. Van, hogy hetekig senki se megy be, sokszor túl van fűtve, csak pár bútor van benne.
Nem mértem még a páratartalmat, de zárt ablak mellett max. 5 percet bírok, rögtön könnyezik a szemem és nem kapok levegőt.
Viszont a leírásodból kiindulva a tábládnak nem kellett volna bepúposodnia... én már nem tudom mi a jó, inkább nem ajánlom én se.Szerk.: 101-es átlagra emlékszem, de most megint nagyot játszott. 108-as átlag ellen vezetett 5-2-re, végül visszaestek az átlagok. Én nagyon örülök neki, kedvencem.

Szerk2.: 105.98 volt tegnap, bocsánat!
-
BBéci
legenda
válasz
f(x)=exp(x)
üzenetére
Fűtési szezonban 30 %-ra, néha az alá csökken a lakásom páratartalma, ami cseppet sem egészséges, nem mesélem el, milyen tüneteket okoz. Tehát mindenképpen be kellett szerezni egy párásítót. Napi pár órára be szoktam tenni a dolgozószobámba, ami csak 11 négyzetméteres, ha becsukom az ajtaját, az ablakokon csorog a lecsapódó nedvesség. Azt szereti a Blade5.

Mit szóltok Peter Wright feltámadásához? Bejutott az elődöntőbe, délután 161-ről szállt ki tegnap 105 körüli átlaggal nyert.

-
BBéci
legenda
válasz
f(x)=exp(x)
üzenetére
Valójában két táblám ment tönkre a vizezéstől, a második csak simát kapott, nem szappanost és nem fél litert csak egy-másfél decit permeteztem rá óvatosan.
Azóta Stylies hidegpárásítóval tartom kellemes, 45-50 % közötti értéken a páratartalmat és ezt ajánlom mindenkinek. -
f(x)=exp(x)
őstag
Hát nem tudom. Blade 5 köszönhetően annak, hogy nagyon száraz, alacsony páratartalmú helyen van, teljesen kiszáradt fél év alatt. Alig fogta a nyilakat, valamint nagyon könnyen kijöttek a rostok.
Azóta rendszeresen meglocsolom kb. fél liter vízzel, és mindig "újjáéled a tábla". Én úgy gondolom, hogy az extrém körülmények közötti tábláknak nem árt a víz. Szappanossal nem próbáltam még, és nem is nagyon látom, hogy mi értelme van. -
BBéci
legenda
válasz
szbalazs96
üzenetére
Négy éve ajánlották a szappanos vizes spriccelést, amit kipróbáltam és sikerült hazavágni a táblát, több helyen felpúposodott, ki kellett dobni.
Azóta azt vallom és hirdetem, amit a Winmau honlap: tilos nedvesíteni!
Egészséges értéken kell tartani a helyiség, lakás páratartalmát, az mindenkinek jó, a táblának is.
Nemrég írtam, milyen következményei vannak a tábla kiszáradásának. -
szbalazs96
újonc
Bbéci, mivel úgyis témánál vagyunk (eszközök), régóta meg akartam már kérdezni a tapasztalataidat.
Olvastam korábban ajánlásod, miszerint enyhén szappanos vízzel érdemes néha permetezni a táblát.
Utánanézve azóta az ötletnek, gyakorlatilag nem találtam objektív véleményt a kérdésben.
Az emberek háromnegyede ördögtől való dolognak tartja (köztük a Winmau cég is tiltja a hivatalos oldalán, pedig tudom, Blade táblád van), negyede viszont esküszik rá, s Youtube-on is sok videó van táblát spriccelő egyesületi vezetőről, játékosról, stb. Nyilván azért, mert beválik nekik a módszer és elégedettek a hatásával.Bizonyára a körülmények befolyásolják a létjogosultságát, nade hol van az a határ hőmérsékleti- vagy páratartalmi értéket tekintve, ahol már érdemes ezt alkalmazni, s honnan látod, milyen gyakorisággal? Kifordulnak a nyilak? Esetleg tapintásra?
-
BBéci
legenda
De bizony tudja, úgy is beleáll, csak nehezebben törik a szár vége.
(#4338) LendvaiFeri1
Ha alapból olyan volt, akkor azonnal reklamálni kellett volna, mielőtt egyet dobsz vele.(#4337) szbalazs96
Többnyire lyukasztott tollakat használok, de az sem kompromisszum nélküli. Éppen azért, mert túl szorosan rögzül a toll a szárba, ezért amikor két másik közé kellene beékelődnie a nyílnak, inkább kipattan, vagy félre megy. Míg a toll könnyed leválása után simán becsusszan. -
zsolti72837
addikt
válasz
szbalazs96
üzenetére
Rendel 2 csomag target szárat és nem lesz problémája.

-
szbalazs96
újonc
A szár fogyóeszköznek számít sajnos, ezzel együtt kell élni, viszont ezek az egyszerűbb típusok százforintos tételek szerencsére, még a legdrágábbak sem nagyon lépik át az 5000 forintot, feltételezem, azok sokkal tartósabbak is azért.
A lyukasztós módszer amellett, hogy kényelmes (nem esnek le a szárnyak és jól tartja), valóban jobban megvédi a végét is.
Lehet, hogy most a márkahű, régi motorosok megköveznek, de ha csak alkalmanként, kedvtelésből játszol, nem feltétlen hülyeség Aliexpress-ről rendelni 1500 forintér', ingyenes postával annyi szárat, hogy azt sem fogod tudni, hová tedd. -
zsolti72837
addikt
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Fogyóeszköz, nem tudom min csodálkozol.

(#4332) local1: Miért ne nézhetne ki így pár óra dobálás után?
-
LendvaiFeri1
veterán
válasz
zsolti72837
üzenetére
Igen, valószínűleg az lesz.
-
Cheif
tag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Ezzel már nem tudsz sok mindent csinálni, viszont ellene lehet, használj toll lyukasztót és szorító gyűrűt, akkor nem tudod így seggbe dobni.
-
zsolti72837
addikt
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Veszel újat.
-
LendvaiFeri1
veterán
Ezzel lehet kezdeni valamit? Tegnap vásároltam, pár dobás után feltűnt, hogy kotyog benne a toll, valamelyik ki is esett. Nem sokat dobtam vele, de eddig ez fekszik a legjobban, így ha lehet, akkor meg szeretném menteni.

-
szbalazs96
újonc
"Érdekes" kezdeményezés volt ez az egész...
A grazi torna után lett volna Tamásnak világranglista-helyezése, ezáltal pedig joga partnert választani.
Medárdék inkább gyorsan "összedobtak" egy selejtezős ötletet, természetesen Tamás versenye előtt.
Egyébként örülök az eredménynek, egy kis hazai versenyen bárkinek kijöhet a lépés, de sok ember előtt, látványos színpadon, valódi téttel talán Nándi keze remeg a legkevésbé a hazai versenyzők közül. -
Cheif
tag
Bezzeg Nándor nyerte a selejtezőt a world cup of dartsra így ő lesz Alexits Tamás párja.
-
Cheif
tag
válasz
szbalazs96
üzenetére
Innen is játszunk páran WDA-n, még a mostani kis bajnokságban is.
Én erre a nem szabvány helyről dobásra annyit mondok, hogy ha megszoktad a 237-et, akkor hiába állsz 20cm-el közelebb nem fogsz jól dobni, csak próbáld ki.
-
szbalazs96
újonc
WDA-ról (Webcam Darts Association) /www.webcamdarts.com/ mi a véleményetek/személyes tapasztalatotok?
Az alapelve nagyon tetszik, gyakorlatilag semmilyen extra felszerelés nem kell (csak egy webkamera), ráadásul a Facebook-on szerveződve még bajnokságot is játszanak magyarok.
Az egyetlen, amitől tartok, hogy esetleg sok csaló van (szabványnál közelebbről dobva), nem létezik olyan (nagyobb) közösség, ahol visszaélés nem lenne jelen, amennyiben van rá mód, persze, nincs értelme előre ítélni.Őszinte leszek, 10-12 évesen még én is játszottam Honfoglalót úgy, hogy a haverom egy másik gépen a megoldásokat kereste...
Lényeg a lényeg, nektek bejött? -
Hacsii
csendes tag
Nem tudom miért használ. De látszólag olyat használ amit linkeltem.
A rece rész az úgy van ahogy mondod ott támassza fel az újját. Viszont ez a függőleges rovátkolás a recében elvileg azért van, hogy be lehessen csavarni. Ha tippelnem kellene akkor azt mondanám, hogy egy menetes hegy van Crossnak átalakítva fix hegyre.
-
BBéci
legenda
Miért használna Cross, vagy bárki más profi, menetes hegyű nyilakat?
Amit linkeltél, az szerintem nem a táblában maradás miatt recézett. Sokan a támasztó (középső vagy gyűrűs) ujjukat a hegyhez érintik, a recék a tapadást segítik.
Cross nyila a Target honlap szerint sima hegyű: [link].
Persze játszhat másfélével is.Saját, eredetileg fekete, (de az lekopott róla) hegyű Power 8Zero nyilaimat három évig használtam kizárólagosan, ez alatt hangyányit sem csökkent a tapadásuk. Ma is dupla akkora erővel kell őket kihúzni, mint a fényeseket.
-
BBéci
legenda
válasz
bosmajor
üzenetére
Inkább azt az opciót választom, hogy a tábla több évig stabilan tartsa a formáját, újszerű állapotát, de ne essenek ki belőle a nyilak. Ezt nyújtja számomra a Blade5. 11 hónaposan alig látszik rajta a használat.
Elhiszem, hogy a Diamond hegyek nem rongálják a táblát, olyannal még nem dobtam soha.
Engem is baromira bosszantana, ha itthon 10 nyílból egy kiesne a táblából, de ennek az aránya legfeljebb 0,5 %. Igaz, nem kislány módjára dobálok, megküldöm rendesen a mérve 25,7 grammos nyilakat, sokszor a hátlapon koppannak a hegyek.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A drótozásról kipattanók száma is elenyésző, legfeljebb 1-2 % között lehet.Természetesen mindenki olyan hegyeket használ, amilyeneket akar, csak a tapasztalataimat írtam le. Engem az sem zavar, ha valaki félévente cserél táblát.
-
Hacsii
csendes tag
A nagy előnye ennek a táblának (Bull 5.01), hogy a 3 hét alatt a szektorokat elválasztó drótozásról 1db visszapattanó volt összesen.
Van nekem is fekete hegyű nyilam ami mélyebben áll bele és sokkal jobban betapad. Azokkal nincsen gond a Bull környékén se. Csak ha eljön a pillanat majd, hogy rászánom magam egy hegycserére akkor olyat szeretnék bele rakni ami tuti. Ezek a feketék is viszonylag hamar megkopnak és vesztenek a tapadásukból.
Amúgy érdekesség (lehet csak nekem), hogy Rob Cross nyilainak ha jól látom olyan hegye van amit a Target menettel árúl, de a nyíl amit használ úgy tűnik nem menetes. [link]
-
bosmajor
tag
Én meg úgy vagyok vele, hogy ha a két opció az, hogy kiesik a nyíl, de tovább tart a tábla ill. bennmarad a nyíl, de a tábla esetleg hamarabb elkopik, én az utóbbit választom. Ugyanis az egészet azért csinálom, hogy szórakozzak, és az előbbi engem inkább dühít, mint szórakoztat. Ha a tábla lenne az első, feltenném a falra és csak nézegetném dobálás nélkül. Tuti szép maradna évekig. Egyébként én nem tapasztalom, hogy a diamond hegy károsítana, igaz pont azért használom, mert nem dobok túl erősen, így nem hatol be a táblába elég mélyen (főleg az Advantage 5.01-be), ezért nem tudom mi lenne, ha tövig beleállna.
Az én megfigyelésem szerint a táblák általában a közepüknél a legkeményebbek és a szél felé valamennyire puhulnak. Eddig az összes táblámon a külső pengén kívül sokkal mélyebbre hatoltak a hegyek.
Hacsii: Nem járok klubba, csak itthon dobálok. (Ráadásul vidéki vagyok)
-
BBéci
legenda
Az inkább a tábla hibája, amit az is bizonyít, hogy nem a teljes felületre írtad a kifordulást, csak a bull környékére.
Itthoni táblám és a klubban lévők egyaránt Blade5-ök, jelentős különbség van köztük. Sajátomból a fényes hegyű nyilakat is sokszor csavargatva kell kihúznom, a matt felületűekkel valósággal birkózni kell, függetlenül attól, melyik része, szektora a táblának. A klubban viszont egyik másik táblából minden tizedik kiesik, vagy éppen csak benne marad.
Arra nem válaszoltál, milyen mélyen fúródnak bele?Rengeteget számít a páratartalom, ha alacsony, akkor a szizál szálak elvékonyodnak, lazább lesz a szerkezet, kevésbé szorítják az acélhegyeket.
Rengeteg hegyváltozatot kipróbáltam, az érdesítettek, mintázottak mindegyike jobban amortizálta a táblákat, mint a sima, fényes. Egy versenyen lehet értelme, de a saját, otthoni táblámba próbaképpen sem dobnék rücskössel. -
Hacsii
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- VR topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- További aktív témák...
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Szinte új, ABUS AirDrop MIPS sisak (szürke-zöld) L-XL eladó!
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- FIFA 16 Playstation 4
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)