Hirdetés
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- OLED TV topic
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacc
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Lehet csak én voltam a béna, és ezért nem sikerült a Windows alatt
.
H2testw nem volt. Disk partition-nal lehet csak egy valamit próbáltam, volt egy másik gép és ott próbálkoztam mbr és gpt konverzióval vele, lehet átsíklottam valamin ezen a gépen. Ma is használtam a Rufust igaz főleg Windows és Linux imagek kiírására lehet itt is elnéztem valamit.
Még valami plusszal is megnéztem,az is csak annyit írt ki, hogy 2.35Mb, tényleg a Disks-nél tűnt fel, hogy e mi ez a 3 partíció.Na meg most nagyon jó idő volt, és a sok téli nap számítógépes nap után rengeteget mozogtam ki a kertbe is. Igazából kényszerűségből foglalkoztam vele most hétvégén, lehet ezért most figyelmetlenebb is voltam, mint hétköznap. Vegyük úgy, hogy én nézhetem be most valamit

-
Lacc
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen sikerült a Disks-sel. Szubjektív, hogy mi mennyire van eldugva a Windowsban, nincs nekem bajom a windowssal, csak egyszerűbbnek találom a linuxot ilyen téren.

Mivel fejlesztés során egy csomószor használom a terminál/command line (ubuntu/windows) az ilyen feladatokat szeretem egérrel csinálni, felüdülés számomra. Emiatt mindig úgy érzem, hogy kevesebb egér kattintás kell az ubiban.
Igen, ismerem, a GParted, egyszer használtam, talán 7-8 évvel ezelőtt. Amikor először tértem át Kubunturól Ubuntura és kellett a partícióval mokkolni valamit. Általában a Disks-sel szoktam kezdeni, és az elégnek bizonyult eddig particionálásnál is.
-
Lacc
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, ezeket utólag próbáltam.
Viszont most az asztali Ubuntuba behelyeztem (eddig csak Windows gépeken próbáltam), ott a formázás opciónál hirtelen észrevette, hogy 31GB-os (a Disks program), de a nautilus fájlkezelő ugyanúgy csak 2.5Mb-ot észlelt.
Érdekes módon a diskpart is csak 2.5Mb-ot látott. A H2testw is csak annyit, és nem mondott rá semmi hibát a pendrive-ra.
Nem biztos, hogy az Ubuntunak köszönhető
de szó se róla, hogy Windows alatt nem néztem meg a disks managerrel, felhúztam magam, hogy a boltok zárási idejében ment tönkre és itt vidéken csak 17:00-ig van élet a számtechboltokban a hétvégén nincs is. De az az Ubuntu mellett szól, hogy ő nem dugja el az ilyen segédprogramokat, és könnyebben eszembe jut, hogy van ilyen is 
Nem tudom, hogy mi történhetett. Szó se róla, hogy volt rajta egy Ubuntu iso fájl, de azt fájlmásolás útján tettem rá. Az volt a fura, hogy 3 partició volt. Egy az iso fájlnak, egy a doksiknak (mappák, pdfek, doc), és volt 30GB nem allokált terület is a pendrive-n. Lehet amikor Windows alól áthúztam az iso fájlt, akkor csináltam véletlenül vele valamit, csak nem vettem észre?
Mert bootolni nem bootolt 2 laptopon amelyeknél engedélyezve van az usb boot (és ráadásul első a sorrendben) -
Lacc
aktív tag
Helló.
Van egy 32GB-os Kingston Datatravel 2.0 USB-s pendrivem. Ma még használtam és mindig 29GB volt rajta a kapictás, az előbb ismét a gépbe dugtam, és már csak 2.7MB-ot lát. Megnéztem, másik Windows-os gép is ennyit lát. Hiába formáztam, még mindig csak 2.7MB-ot lát. Mi lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Mobilhasználat külföldön
- LEGO klub
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- World of Tanks - MMO
- OLED TV topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Exkluzív órák
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.